Falling Skies

7.9 / 10
43 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Leoni Jansen geeft "Falling Skies - Seizoen 2" een 8.
Geschreven door Leoni Jansen op 18 augustus 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Falling Skies - Seizoen 2

Seizoen 1 van deze serie vond ik wel leuk maar ik was niet super enthousiast. Toen ik bij een bekende internetwinkel de box van seizoen 2 voor een redelijke prijs zag dacht ik, ik geef het een kans. Gelukkig maar! Want seizoen 2 is top, zeker de laatste vijf afleveringen blijf je kijken en ik begin na het typen van deze recensie aan seizoen 3! Zo, dat is er meteen maar even uit.

Het tweede seizoen bestaat weer uit tien afleveringen en gaat drie maanden na het einde van het eerste seizoen verder. De aliens zijn net als in seizoen 1 nog steeds op aarde, nu te verdelen in de skitters (insectachtigen) en de viskoppen (meer zilver en robotachtig). Aan het einde stapte Tom Mason, de hoofdpersoon van de serie gespeeld door Noah Wyle, in een schip van de viskoppen. Begeleidt door de vriendin van zijn zoon die door de aliens is geharnast en is 'overgenomen'. Nu, drie maanden later dus, komen we weer terug bij zijn zonen, Hal, (ex-geharnaste) Ben en Matt. Zij vechten nog steeds met het 2nd Mass, een gelegenheidsleger onder leiding van kapitein Weaver gespeeld door Will Paxton.

Aangezien hij op de cover staat en gespeeld wordt door een bekende acteur, kun je er vanuit gaan dat Tom Mason weer terug komt op aarde. Ja in aflevering één meteen, maar wat hebben de aliens in de tussentijd met hem gedaan? En hoe verloopt ondertussen de strijd en hoe gaat het met de geharnaste kinderen?

Tijdens dit tweede seizoen blijkt dat er nog meer overlevenden zijn maar dat niet iedereen voor het verzet kiest. Het is oorlog dus er vallen slachtoffers en dat hakt er behoorlijk in bij de 2nd Mass, maar dan komt er hulp uit onverwachte hoek.

Deze serie is gemaakt door Steven Spielberg en dat merk je aan de kwaliteit van de opnames van bijvoorbeeld 'een veldslag' tussen de 2nd Mass en de skitters. Gelukkig is het 'wat zijn we toch helden' gehalte lager dan in enkele van zijn films.

De serie wordt vooral gedragen door Noah Wyle en Will Paxton maar het grote verschil tussen seizoen één en twee is dat er duidelijk meer ruimte is voor alle acteurs om te groeien. Er is aandacht voor de achtergronden en motieven van meerdere karakters. Dat maakt dat dit tweede seizoen minder oppervlakkig is dan het eerste en dat het je op het einde meer meesleept in de strijd.

Ik raad alle sci-fi fans aan deze serie te kijken, ik ben nu echt fan geworden! Maar als je echt helemaal niks met aliens hebt dan kun je m beter overslaan.
Volg Falling Skies
Vorige aflevering
Reborn
Reborn
05x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_maaikii18
18 aug 2013 20:58 -
Vind de serie ook geweldig! De vriendschap tussen Tom en Dan vind ik echt zo mooi om te zien. Zit alleen een foutje in, Hal is niet de ex-geharnaste maar dat is Ben :)
Reageer
avatar_Leonietje
19 aug 2013 18:36 -
:-) klopt! het staat achter de komma, als in: ex-geharnaste Ben. maar idd niet zo duidelijk van me. Dank voor de feedback!
Reageer

Nieuwste recensies

The Mandalorian - Seizoen 1 - 2

8

All Stars & Zonen - Seizoen 1

8.5

Marvel's WandaVision - Eerste twee afleveringen

8.5

Dark - Seizoen 3

8

The Serpent - Eerste aflevering

7.5

Years and Years - Seizoen 1

9