Revenge

8.3 / 10
42 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Leoni Jansen geeft "Revenge - Seizoen 4" een 7.
Geschreven door Leoni Jansen op 20 juni 2015.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Revenge - Seizoen 4

Om eerlijk te zijn was ik eigenlijk van plan om na het derde seizoen te stoppen met het kijken van Revenge. De swung was uit het verhaal en het plot teveel van hetzelfde. Amanda Clarke a.k.a. Emily Thorne (Emily VanCamp, Everwood) heeft haar vaders naam gezuiverd dus waarom vertrekt ze niet gewoon uit de Hamptons om ergens op een eiland van haar geld te genieten? De cliffhanger van het derde seizoen en de aankondiging dat het vierde seizoen het laatste zou zijn hebben me overgehaald toch ook het slotseizoen te kijken. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb.

David is terug! Niet alleen leeft hij nog, hij heeft Conrad Grayson vermoord. Victoria Grayson (Madeleine Stowe, Raines) heeft al snel haar armen weer om hem heen geslagen en dat maakt het voor Emily lastig om dichterbij haar vader te komen. Het eerste gedeelte van dit laatste seizoen gaat vooral over de terugkeer van David Clarke (James Tupper, Grey’s Anatomy) en waar (en bij wie) hij al die tijd geweest is. Vanaf de mid-season stop verplaatst het verhaal zich naar de eeuwige rivaliteit tussen Emily en Victoria. Door deze rode draden heen lopen nog wat losse verhaallijnen, zoals de liefde tussen Margaux LeMarchal en Daniel Grayson (Josh Bowman, Make it or Break it) en Nolan Ross die de country club koopt. Ik heb me tijdens het kijken afgevraagd waarom deze verhaallijnen erin zaten maar ze worden allemaal netjes aan elkaar gemaakt naar het einde toe.

Het enige wat ik jammer vind aan dit seizoen is dat ik de acteerprestaties wat minder goed vond en dat ook de actiescènes wat nepper overkwamen dan anders. Hoewel het een Amerikaanse serie is en deze altijd in studio's worden opgenomen, zorgen ze er meestal voor dat je dat vergeet. Bij dit seizoen hebben ze daar naar mijn mening wat steekjes laten vallen. Daar heb ik me in het derde seizoen ook aan gestoord maar ik vond het nu nog meer aanwezig dan vorig jaar. Mede daarom vind ik het niet erg dat dit het laatste seizoen was en daarom is mijn cijfer ook lager dan ik op basis van alleen het verhaal zou geven.

De spanning loopt op en we krijgen een spetterend finale stuk. Gelukkig zit er echt een einde aan en blijf je niet met vragen zitten. Het is duidelijk dat er echt geen wraak meer te nemen is, en het is voldoende zo. Alleen een spinoff miniserie met Nolan Ross (Gabriel Mann, bekend van onder meer de Bourne films) zou nog wel leuk zijn. Het doek valt voor Revenge, met een laatste seizoen dat recht doet aan het verhaal waar ze in het sterke eerste seizoen mee begonnen waren.
Volg Revenge
Vorige aflevering
Two Graves
Two Graves
04x23
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_monique1963
21 jun 2015 08:49 -
De juiste beslissing was inderdaad om te stoppen, heb met veel plezier naar Revenge gekeken, Leuke recensie.
Reageer
avatar_Leonietje
23 jun 2015 08:04 -
Dank je, dat lees ik altijd graag :-)
Reageer
avatar_jacobus60
24 dec 2016 15:08 -
goed geschreven, deze recensie vat het goed samen
Reageer

Nieuwste recensies

The Politician (2019) - Seizoen 2

5.5

Doom Patrol - Seizoen 2

5

Watchmen (2019) - Seizoen 1 (DVD)

7.5

Ratched - Eerste aflevering

8.5

Flesh and Blood (2020) - Seizoen 1

6

Away - Eerste aflevering

7.5