Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Ilse Warringa krijgt Gouden Kalf voor rol in De Luizenmoeder

Ilse Warringa heeft vrijdagavond een Gouden Kalf in ontvangst genomen voor haar spraakmakende rol van Juf Ank in De Luizenmoeder. Het geheime dagboek van Hendrik Groen nam twee Gouden Kalveren mee naar huis.

De eerste aflevering van De Luizenmoeder was nog maar net uitgezonden, of half Nederland zong al 'Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent'. Dat is te danken aan Ilse Warringa, die in de rol van Juf Ank in hoog tempo een geliefd komediepersonage werd. De actrice won een Gouden Kalf in de categorie 'Beste actrice in televisiedrama' tijdens het Gouden Kalveren-gala in Utrecht.

In het juryrapport valt te lezen: 'Het komt niet vaak voor dat een personage onmiddellijk in het collectieve geheugen van de samenleving wordt opgeslagen. Deze ongemakkelijke kluchtige maar ook ontroerende schooljuf heeft Nederland geraakt en dat is toe te schrijven aan het overtuigende tragikomische spel van deze actrice, die alle uitersten vol humor en passie neerzet.'

Video on youtube


Het tweede seizoen van De Luizenmoeder volgt in 2019. De opnamen starten deze maand. Zie ook de column Doorgelicht: Ilse Warringa, schrijfster van De Luizenmoeder die MijnSerie in augustus publiceerde.

Het geheime dagboek van Hendrik Groen werd ook onderscheiden tijdens het het Gouden Kalveren-gala. Kees Hulst speelde Hendrik Groen in de serie en kreeg daarvoor het Gouden Kalf voor 'Beste acteur in televisiedrama'. De serie won ook het Kalf voor beste televisiedrama.
Vorige aflevering
Lievelingsjuf
Lievelingsjuf
02x09
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
De Luizenmoeder