Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

CSI: Vegas en So Help Me Todd gecanceld door CBS

CBS heeft CSI: Vegas na drie seizoenen en So Help Me Todd na twee seizoenen gecanceld.

Het nieuws is niet verrassend aangezien entertainmentsite Deadline vorige week onthulde dat beide drama's zwaar op de tocht stonden en in groot gevaar waren.

Dat ondanks het feit dat CSI: Vegas en So Help Me Todd goede kijkcijfers haalden. Met het hele CBS-schema dat het dit seizoen goed doet en drie nieuwe dramaseries in 2024-25, NCIS: Origins, Matlock (2024) en Watson (naast een tweede seizoen van het Australische NCIS: Sydney), stond het netwerk voor pijnlijke beslissingen, en So Help Me Todd en CSI: Vegas zijn de minst bekeken CBS dramaseries dit voorjaar in zowel lineaire als multiplatform ratings.

CSI: Vegas

In de meest recente lineaire Nielsen kijkcijfers staat CSI: Vegas, dat zijn tijdsperiode verbeterde, op nummer 21 van alle niet-sportuitzendingen met 6,234 miljoen kijkers en So Help Me Todd op nummer 22 met 6,224 miljoen. Dat is meer dan een reeks series op andere omroepnetwerken die veilig zijn vernieuwd voor volgend seizoen, waaronder ABC's Will Trent, The Rookie en Grey's Anatomy en NBC's Law & Order, The Voice (US) en The Irrational.

In 35-daagse multiplatform kijkcijfers ligt So Help Me Todd een haartje voor met 7,7 miljoen kijkers tegen 7,6 miljoen voor CSI: Vegas. Er zijn geen huidige plannen voor beide series om naar Paramount+ te verhuizen na door CBS gecanceld te zijn.

Nu de uitzendbudgetten onder druk staan door de zwakke reclamemarkt en de mediabedrijven in het algemeen de broekriem moeten aanhalen, was het onvermijdelijk dat CBS de series zou inkrimpen om plaats te maken voor de nieuwe toevoegingen.

Nadat Elsbeth net werd vernieuwd en The Equalizer naar verwachting ook zal terugkeren, afhankelijk van een nieuwe deal met hoofdrolspeelster/uitvoerend producent Queen Latifah, blijft NCIS: Hawaii het enige grote vraagteken.

De toekomst van de serie zou het onderwerp zijn van zware zakelijke gesprekken, waarbij een gedeeltelijk seizoen vier van ongeveer dertien afleveringen tot de mogelijkheden behoort. NCIS: Hawaii staat in de kijkcijfer Top 15. De serie maakt deel uit van de legendarische NCIS-franchise en is de eerste serie met een vrouwelijke hoofdrolspeler.

Net als NCIS: Hawaii maakt CSI: Vegas deel uit van een kenmerkende CBS/CBS Studios-franchise met een lange geschiedenis op het netwerk. CSI-producent Bruckheimer Television heeft nog een andere dramaserie van CBS, Fire Country, die vernieuwd is voor volgend seizoen en mogelijk een spin-off over een sheriff voortbrengt. Er is ook een potentiële reboot van Cold Case van Bruckheimer TV en Warner Bros. TV, waarover wordt onderhandeld bij CBS.

CSI: Vegas, een vervolg op de CSI: Crime Scene Investigation-serie uit 2000, werd gelanceerd met de oorspronkelijke castleden William Petersen en Jorja Fox die hun rol in het eerste seizoen opnieuw speelden. De huidige cast van het vervolg bestaat uit Marg Helgenberger, die er in seizoen twee bij kwam, Paula Newsome, Mandeep Dhillon, Matt Lauria, Ariana Guerra, Jay Lee en Lex Medlin.

De serie, geproduceerd door CBS Studios in samenwerking met Jerry Bruckheimer Television, is bedacht en geproduceerd door Jason Tracey. Bruckheimer, Jonathan Littman, Kristie-Anne Reed, Anthony Zuiker, Carol Mendelsohn, Ann Donahue, Craig O'Neill, Petersen, Cindy Chvatal, Steven H. Kram en Steven H. Blume produceren ook.

So Help Me Todd

Het cancelen maakt een einde aan So Help Me Todd's Assepoester-verhaal nadat het de kansen versloeg om een serieorder te krijgen in mei 2022 na sterke pilottests en vervolgens een sterk momentum opbouwde tijdens de zomer om te starten als een van de verrassingshits van het seizoen 2022-23 en een zeer vroege vernieuwing van seizoen twee te verdienen.

De door CBS Studios geproduceerde serie heeft Marcia Gay Harden en Skylar Astin in de hoofdrollen, samen met Madeline Wise, Tristen J. Winger, Inga Schlingmann en Rosa Arredondo. Scott Prendergast is de bedenker en uitvoerend producent, samen met Elizabeth Klaviter, die ook de showrunner is. Dr. Phil McGraw, Stuart Gillard, Jay McGraw en Julia Eisenman produceren ook.
Vorige aflevering
Tunnel Vision
Tunnel Vision
03x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
CSI: Vegas