Celblok H

8.1 / 10
42 min
Drama
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Leoni Jansen geeft "Celblok H - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Leoni Jansen op 15 juni 2014.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Celblok H - Seizoen 1

Een nieuwe Nederlandse dramaserie die zich afspeelt in de gevangenis. Overal wordt de vergelijking met Vrouwenvleugel gemaakt. Aangezien ik te jong ben en die serie niet gezien heb destijds, kan ik die vergelijking niet maken en dus ben ik zonder verwachtingen Celblok H gaan kijken. Nou ja, zonder verwachtingen is ook niet helemaal waar want met actrices als Isa Hoes (All stars) en Inge Ipenburg (Goede Tijden Slechte Tijden) hoopte ik wel op een in elk geval goed geacteerde serie.

In Celblok H komt Suus (Isa Hoes) in de gevangenis terecht na een poging tot moord op haar man. Ze wordt geplaatstE in afdeling H van gevangenis de Banckert. In die afdeling zitten nog meer dames natuurlijk waarvan Lex (Inge Ipenburg) en Freddy (Eva van de Wijdeven, Dunya en Desie, Penoza), na Suus, de belangrijkste hoofdrolspelers op de afdeling zijn. Op de afdeling speelt een machtsstrijd tussen Lex en Freddy en beide dames willen Suus graag in hun kamp. De serie is gebaseerd op de Australische serie Wentworth.

Freddy probeert Suus in haar kamp te krijgen via de andere dames op de afdeling waar Suus al snel een band mee opbouwt. Lex probeert het van buitenaf door bijvoorbeeld haar zoon te laten daten met de dochter van Suus, zonder dat Suus dat weet. Manipulatie en chantage zijn aan de orde van de dag in de Banckert en Suus moet uiteindelijk een keuze maken.

Niet alleen bij de gevangen vrouwen onderling maar ook tussen de gevangenen en de bewakers wordt geen middel geschuwd om het doel, macht in het celblok, te bereiken. Al in het begin van het seizoen wordt de directrice van de Banckert vermoord en gedurende het seizoen is het gissen wie daar verantwoordelijk voor is. Is het een gevangene of toch een van de bewakers?

De onderlinge relaties tussen de bewakers krijgen ook aandacht in de serie en dat geeft een mooi tegenwicht tussen dat wat zich binnen de muren van de gevangenis afspeelt en dat wat er buiten gebeurt. Ook mooi in dit eerste seizoen vind ik de afleveringen aan het begin waar voor alle dames op de afdeling aandacht is over hoe ze daar terecht zijn gekomen. Dat geeft een mooie achtergrond aan hun karakter.

Het einde van het seizoen is heftig en schreeuwt om een tweede seizoen, dat gelukkig al is aangekondigd. Mijn verwachtingen over goed acteerwerk zijn uitgekomen en zelfs overtroffen. Bij Nederlandse series kan ik me soms ergeren aan het meer oplezen van het script dan acteren, bij Celblok H is dat geheel niet van toepassing. Naast Isa Hoes en Inge Ipenburg acteren ook de overige acteurs prima. Vanwege het acteerwerk en het spannende einde is het voor het eerst sinds jaren dat ik uitkijk naar nog een seizoen van een Nederlandse serie.
Volg Celblok H
Vorige aflevering
Episode 12
Episode 12
04x12
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Nisser - Eerste aflevering

8.5

American Horror Stories - Seizoen 1

7

Eden - Miniserie (DVD)

7

Deceit - Seizoen 1

7.5

Marvel's Hawkeye - Eerste twee afleveringen

8

Inside Job - Seizoen 1

7.5
Celblok H