Catch-22

7.1 / 10
44 min
Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.1 / 10
1seizoenen/6afleveringen/2019 - 2019 
NetwerkHulu
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:44 min20192019 (Beëindigd)
Genres:Miniserie
Netwerk:Hulu
Catch-22 is een Amerikaanse miniserie van de zender Hulu. De serie ging in première op 17 mei 2019.

Een aantal elementen lijkt ongeloofwaardig en heeft het effect de absurditeit van de oorlog te tonen. Zo is Yossarian, naar eigen zeggen een Assyriër – later blijkt die nationaliteit een pose te zijn, maar inmiddels vervult de naam andere personages met afgrijzen. Al even absurd zijn de regels waarnaar de serietitel verwijst. Die regels betreffen de wens van iedere verstandige piloot om de dienst te verlaten. Eén regel houdt nu in dat dit mogelijk is: ieder die niet goed bij zijn verstand is, mag naar huis. Daartegenover staat de volgende regel, de eigenlijke “Catch-22”: iedereen die naar huis wil, is blijkbaar erg verstandig en komt dus niet in aanmerking voor ontslag uit de dienst.
“Er was slechts één ‘maar’, en dat was de bepaling Catch-22, die luidde dat wie zich bij werkelijk en onmiddellijk gevaar bekommert om zijn eigen veiligheid blijk geeft van een rationele geest.”
Het absurde van oorlog voeren wordt door deze en vele andere elementen onderstreept.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 6

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Catch-22.

Nieuws (9)

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2019 en behandelt de categorie beste mini- en anthologieseries. Van maandag 6 januari t/m maandag 3 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.
2 jan 2020
7
Op 9 december zijn de nominaties bekend gemaakt voor de 77ste Golden Globe Awards. Uiteraard zoals elk jaar richt MijnSerie zich op de series.
9 dec 2019
Op 8 december 2019 werden de genomineerden bekend gemaakt voor de 25ste Critics' Choice Television Award. Op 12 januari 2020 zullen de prijzen worden uitgereikt.
9 dec 2019
1

Vergelijkbare series