Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Twaalf miniseries die in 2019 zullen uitkomen

Twaalf miniseries die in 2019 zullen uitkomen

Miniseries krijgen een steeds grotere aanwezigheid in het televisielandschap. Vergeleken met jaren geleden is er daarin al veel veranderd, en vooralsnog lijkt het aantal miniseries in productie momenteel alleen maar omhoog te gaan.
Omdat het soms allemaal een beetje teveel wordt om bij te houden, is hier een overzicht van twaalf miniseries die in 2019 uit zullen komen.

When They See Us


Video on youtube

When They See Us is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van vijf tieners in Harlem die waren veroordeeld voor een verkrachting die zij niet hadden gepleegd. De serie zal over de koers van 25 jaar plaatsnemen, beginnend bij de lente van 1989 tot 2014. Ava Duvernay (Queen Sugar) is het brein achter de serie, en zal ook alle afleveringen regisseren.

De cast zit vol met bekende gezichten, waaronder Felicity Huffman (Desperate Housewives), Niecy Nash (Claws), Vera Farmiga (Bates Motel), Joshua Jackson (Fringe), Famke Janssen (Hemlock Grove), Michael Kenneth Williams (The Wire), John Leguizamo (Bloodline) en Jovan Adepo (The Leftovers).

De serie zal op 31 mei verschijnen op Netflix. Er zullen in totaal vier afleveringen zijn.

Fosse/Verdon


Video on youtube

Fosse/Verdon is een biografische serie over de levens van Bob Fosse en Gwen Verdon. Fosse was een filmmaker en één van de meest invloedrijke choreografen uit de theaterwereld, en Verdon was de beste Broadway-danseres aller tijden. Samen veranderden zij het gezicht van de Amerikaanse entertainment voorgoed. Steven Levenson, bekend als schrijver van de Broadway-hit Dear Evan Hanson, is de showrunner voor de serie..

De cast heeft Sam Rockwell (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) en Michelle Williams (Dawson’s Creek) in de hoofdrollen. Verder zullen ook acteurs zoals Aya Cash (You’re the Worst), Margaret Qualley (The Leftovers), Paul Reiser (Mad About You) en Norbert Leo Butz (Bloodline) in de serie te zien zijn.

De serie gaat 9 april in première bij FX. Er zullen in totaal acht afleveringen zijn.

Good Omens


Video on youtube

Good Omens is gebaseerd op de roman van Terry Pratchett en Neil Gaiman (American Gods). Het verhaal gaat over de geboorte van de zoon van Satan en de inspanningen van een engel en een demoon om te proberen de komende apocalyps te stoppen. De serie is een co-productie tussen Amazon Prime en BBC Two, met Gaiman als showrunner en schrijver van alle afleveringen. Douglas Mackinnon (Knightfall) zal alle afleveringen regisseren.

De serie heeft een groot ensemble, bestaande uit onder anderen David Tennant (Doctor Who), Michael Sheen (Masters of Sex), Jon Hamm (Mad Men), Michael McKean (Better Call Saul), Miranda Richardson (Rubicon), Mireille Enos (The Killing), Frances McDormand (Olive Kitteridge), Benedict Cumberbatch (Sherlock) en Nick Offerman (Parks and Recreation).

De serie zal 31 mei op Amazon Prime verschijnen. Er zullen in totaal zes afleveringen zijn.

Catch-22


Video on youtube

Catch-22 is het verhaal van Yossarian, een US Army Air Forces korporaal wie woedend is dat duizenden mensen die hij nooit heeft ontmoet hem proberen te vermoorden. Echter is zijn grootste probleem het constant ophogen van het aantal missies die soldaten in het Amerikaanse leger moeten voltooien voordat zij naar huis mogen. Als Yossarian een poging maakt om dit de ontwijken zal hij de regel Catch-22 overtreden, een sinistere bureaucratische regel die specificeert dat alleen mensen die alsmaar gevaarlijke missies blijven doen als krankzinnig worden beschouwd, maar dat een aanvraag om naar huis te mogen gaan bewijs van geestelijke gezondheid is waardoor zij niet in aanmerking zou komen.

De serie is een co-productie tussen Hulu en Sky Italia. George Clooney ( ER), Ellen Kuras (The Umbrella Academy) en Grant Heslov (Argo) zullen alle drie twee afleveringen van de serie regisseren. Clooney zal ook één van de bijrollen spelen, waarbij onderen anderen Christopher Abbott (The Sinner), Kyle Chandler (Bloodline) en Hugh Laurie (House M.D.) zich zullen aansluiten.

De serie gaat 17 mei in première bij Hulu. Er zullen in totaal zes afleveringen zijn.

The Red Line


Video on youtube

The Red Line volgt drie verschillende families die allemaal verbonden raken wanneer een blanke politieman in Chicago bij vergissing op een zwarte dokter schiet, en hem hiermee doodt. Ava Duvernay is toevallig ook bij deze serie betrokken, en ook heeft Greg Berlanti (Riverdale) een credit als uitvoerend producent.

De cast bestaat uit onder anderen Noah Wyle (Falling Skies), Noel Fisher (Shameless (US)) en Howard Charles (The Musketeers). De eerste aflevering zal worden geregisseerd door Victoria Mahoney (I Am The Night).

De serie gaat 28 april in première bij CBS. Er zullen in totaal acht afleveringen zijn.

The Fix


Video on youtube

The Fix gaat over een officier van Justitie in L.A., die verhuist naar Oregon nadat zij een ernstige moordzaak heeft verloren. Maar wanneer de moordenaar opnieuw toeslaat, keert ze terug om volgens haar eigen voorwaarden gerechtigheid te zoeken. Eén van de mensen achter deze serie is Marcia Clark, bekend als aanklager in de O.J. trial. Elizabeth Craft en Sarah Fain (Women’s Murder Club) zijn samen met haar verantwoordelijk voor de serie.

De cast heeft Robin Tunney (The Mentalist) en Adewale Akinnuoye-Agbaje (Lost) in de hoofdrollen. Zij worden onder anderen vergezeld door Adam Rayner (Tyrant), Merrin Dungey (The Resident) en Breckin Meyer (Franklin & Bash).

De serie gaat 18 maart in première bij ABC. Er zullen in totaal tien afleveringen zijn.

The Spanish Princess


Video on youtube

The Spanish Princess gaat over Catherine van Aragon, de mooie tiener-prinses van Spanje die sinds haar kindertijd de Engelse troon was beloofd. Ze arriveert in een grijs, door de regen geslagen Engeland met haar glorieuze en niet-historisch diverse hof. Ze is nu prinses van Wales, maar wanneer haar man, prins Arthur, plotseling sterft, lijkt de troon verloren. Dat is totdat ze beweert dat haar huwelijk nooit is voltrokken en ze dus nog maagd is, waardoor ze haar oog kan zetten op de nieuwe erfgenaam, prins Harry. De serie is een vervolg op The White Princess.

De cast bevat onder anderen Charlotte Hope (Game of Thrones), Harriet Walter (The Crown), Laura Carmichael (Downton Abbey), Georgie Henley (The Chronicles of Narnia), Elliot Cowan (Krypton), Alexandra Moen (Fortitude) en Angus Imrie. Emma Frost (The White Queen) en Matthew Graham (Life on Mars) dienen als showrunners. Alle afleveringen van de serie zullen worden geregisseerd door vrouwen.

De serie heeft nog geen premièredatum, maar zal ergens in de lente in première gaan bij Starz. Er zullen in totaal acht afleveringen zijn.

Chernobyl


Chernobyl
Chernobyl is een gedramatiseerde navertelling over de explosie die in april 1986 plaatsvond in de kerncentrale van Chernobyl, en over de heldhaftige mannen en vrouwen die ongekende opofferingen maakten om Europa te redden van een ondenkbare catastrofe.

De cast bestaat uit onder anderen Jared Harris (The Terror), Stellan Skarsgård (River), Emily Watson (Apple Tree Yard), Paul Ritter (No Offence), Jessie Buckley (Taboo), Adrian Rawlins (Hard Sun), Con O’Neill (Happy Valley) en Adam Nagaitis (The Terror). De serie wordt geregisseerd door Johan Renck (The Last Panthers) en geschreven door Craig Mazin (The Huntsman: Winter’s War). De serie is een co-productie tussen HBO en Sky.

De serie heeft nog geen premièredatum, maar wel is bekend dat het bij HBO van start zal gaan in mei. Er zullen in totaal vijf afleveringen zijn.

The War of the Worlds


Gebaseerd op het boek van H.G. Wells, The War of the Worlds, volgt de serie George en zijn partner Amy wanneer zij proberen om de maatschappij te trotseren en samen een leven te beginnen. Dit alles terwijl zij geconfronteerd worden met de escalerende terreur van een buitenaardse invasie, en ze voor hun levens vechten tegen een vijand die hun begrip te boven gaat,

De cast heeft Rafe Spall (Roadies) en Eleanor Tomlinson (Poldark) in de hoofdrollen. Rupert Graves (Sherlock) en Robert Carlyle (Once Upon a Time) zijn verdere toevoegingen aan de cast. De serie wordt geregisseerd door Craig Viveiros, bekend als regisseur van de serie And Then There Were None.

De serie heeft nog geen premièredatum, maar zal in 2019 in première gaan bij BBC One. Er zullen in totaal drie afleveringen zijn.

The Loudest Voice in the Room


The Loudest Voice
The Loudest Voice in the Room is gebaseerd op het biografisch boek geschreven door Gabriel Sherman, dat gaat over Roger Ailes, de ex-voorzitter van het FOX News kanaal. De serie zal vooral focussen op de laatste tien jaar, waarin Ailes betwistbaar de de facto leider van de Republikeinse partij werd. Er zullen ook flashbacks zijn naar grote momenten uit het leven van Ailes, zoals een ontmoeting met Richard Nixon die Ailes’ politieke carrière mogelijk maakte en de beschuldigingen van seksuele intimidatie die zijn carrière bij FOX News tot een eind brachten.

Russell Crowe (Gladiator) zal Roger Ailes tot leven brengen in de serie. Hij wordt ondersteund door acteurs zoals Naomi Watts (Twin Peaks), Seth MacFarlane (The Orville), Sienna Miller (Keen Eddie), Simon McBurney (The Borgias), Annabelle Wallis (Peaky Blinders) en Aleksa Palladino (Boardwalk Empire).

De serie heeft nog geen premièredatum, maar zal waarschijnlijk eind 2019 bij Showtime in première gaan. Er zullen in totaal acht afleveringen zijn.

Catherine the Great


Catherine the Great
Catherine the Great speelt zich af in de in het politiek tumultueuze en seksueel geladen hof van de Russische keizerin Catharina de Grote, die gedurende bijna de helft van de 18e eeuw de overheersende macht in heel Rusland uitoefende. De serie volgt Catherine tegen het einde van haar regering tijdens haar gepassioneerde affaire met Grigory Potemkin. Te midden van schandalen, intriges en immense conflicten ontwikkelen ze een unieke en toegewijde relatie, overwinnen hun tegenstanders en dienen ze samen als de architecten van het hedendaagse Rusland.

De cast heeft Helen Mirren (The Queen) in de hoofdrol. Ook acteurs zoals Jason Clarke (The Chicago Code), Gina McKee (Bodyguard), Rory Kinnear (Penny Dreadful) en Richard Roxburgh (Rake) spelen mee in de serie. De serie is een co-productie tussen HBO en Sky. De serie zal worden geregisseerd door Philip Martin (The Crown), en geschreven door Nigel Williams (Elizabeth I).

De serie heeft nog geen premièredatum, maar zal ergens in 2019 haar debuut maken bij HBO en Sky. Er zullen in totaal vier afleveringen zijn.

Years and Years


Years and Years
Years and Years volgt de Lyons, een drukke familie in Manchester. Daniel gaat trouwen met Ralph, Stephen en Celeste maken zich zorgen over hun kinderen, Rosie achtervolgt een nieuwe vent en Edith is al jaren niet meer thuis geweest. Aan het hoofd staat oma, de keizerlijke Muriel. Maar wanneer hun leven op één cruciale nacht in 2019 samenkomt, accelereert het verhaal de toekomst in, en toont de levens en liefdes van de Lyons in de komende 15 jaar.

De cast bestaat uit onder anderen Emma Thompson (Angels in America), T’Nia Miller (Marcella), Russell Tovey (Quantico), Jessica Hynes (Twenty Twelve), Anne Reid (Hold The Sunset) en Rory Kinnear. De serie is een co-productie tussen BBC One, HBO en Canal+. Russell T. Davies (Doctor Who) zal alle afleveringen schrijven.

De serie heeft nog geen premièredatum, maar zal ergens in 2019 in première gaan bij HBO, BBC One en Canal+. Er zullen in totaal zes afleveringen zijn.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten