Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Banshee - Seizoen 3 (DVD)
9.5
Anonymous geeft Banshee - Seizoen 3 (DVD) een 9.5.

Banshee - Seizoen 3 (DVD)

Banshee, een klein stadje in Pennsylvania, Amerika. Een klein fictief dorpje, waarin mensen wonen, die elkaar het leven erg moeilijk maken. Mensen zoals sheriff Lucas Hood (Antony Starr, American Gothic), zijn ex-vriendin Carrie/ Ana (Ivana Milicevic, Power), haar man Gordon Hopewell (Rus Blackwell, The Walking Dead), miljonair en oplichter Proctor (Ulrich Thomsen, The Blacklist) en zijn nichtje Rebecca (Lilli Simmons, True Detective). Het zijn zomaar een handvol mensen die veel met elkaar gemeen hebben. Niet alleen wonen ze allen in Banshee. Ze strijden ook nog eens met, en vooral tegen elkaar. Dit deden ze al twee seizoenen en het derde seizoen is niet veel anders.

wat drijft de seriemakers om een bepaalde kant op te gaan

Een van de mooie dingen aan het zijn van een recensent en het schrijven van recensies is dat je een kijkje krijgt in de keuken van een serie. Hoe worden scènes gemaakt, hoe maken ze het tot één geheel, wie werken er achter de schermen en wat drijft de seriemakers om een bepaalde kant op te gaan. Dit kijkje in de keuken krijg je als je kijkt naar de dvd van het derde seizoen van Banshee. De hoes van het derde seizoen past prima bij de andere twee, die al een prominente plek hebben gekregen in mijn dvd-kast. Wederom staat er een tekening voorop, ditmaal van een agent, liggend in een plas bloed. Zijn lichaam is doorboord met pijlen.

Banshee
© CineMax

Op elk schijfje van de dvd staat een aantal afleveringen en daarbij bevat het een bonus, die te maken heeft met de afleveringen die op dat schijfje staan. De bonussen zijn geweldig. Niet alleen bevatten ze de verwijderde scènes, maar ze geven je echt een kijkje achter de schermen. Zo wordt de vecht scène tussen Burton (Matthew Rauch) en Nola (Odette Annable) uitvoerig en van alle kanten bekeken. Het werk van de stuntmensen en het camerawerk. En natuurlijk bevat ook deze dvd weer een aantal afleveringen van Banshee Origins. Deze afleveringen beschrijven hoe het leven er van de hoofdpersonen uitzag voordat ze in Banshee terecht kwamen.

Al eerder schreef ik recensies over Banshee. Het is en blijft een van de meest geweldige en originele series ooit. Banshee is over-de-top, Banshee is gewelddadig, gevuld met bloed, afgemaakt met een vleug seks en heeft als kers op de taart de humor van Job (Hoon Lee). Het derde seizoen is niet veel anders. Na een wat rustiger tweede seizoen, komt Banshee in het derde seizoen keihard terug. Met de agressieve indiaan Chayton Littlestone als de slechterik, krijgt Banshee te maken met een ware kogelregen en een bekende die door hem gedood wordt en het resulteert uiteindelijk in een dood zoals nog nooit op televisie te zien is geweest.

Naast Chayton, maak je in seizoen drie ook kennis met de ex-neo-nazi Kurt Bunker (Tom Pelphrey), die vecht tegen zijn vroegere broeders en tegen zijn broer. Uiteindelijk komen alle hoofdpersonen samen in een schokkende, gewelddadige en spannende finale-aflevering. Die aflevering zet de toon voor het vierde en laatste seizoen van Banshee.

De dvd-serie van Banshee is een musthave voor fans

De dvd-serie van Banshee is een must have voor fans. Je leert zoveel meer over Banshee, over de hoofdpersonen en je ziet hoe bepaalde scènes gemaakt worden. Wat mij vooral opviel, is het Australische accent van Antony Starr tijdens de interviews; een accent dat je in de serie niet hoort. Kortom: laat je verrassen door Banshee, door het hele achter de schermen gebeuren. Plaats de dvd in je kast en als je op een druilerige zondagmiddag niet weet wat je moet doen, pak dan Banshee uit de kast en verdwijn in een andere wereld.

Banshee
© CineMax

Over de auter, Anonymous

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

antimidant
9 juni 2016, 07:26
Top
0
GoonerJenny
11 juni 2016, 12:17
Het derde seizoen is in mijn ogen de beste van alle vier. Heb inmiddels seizoen 1 & 2 ook in de kast staan. De andere volgen 100%.
1
Log in om een reactie achter te laten