Arrested Development

7.3 / 10
22 min
Comedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.3 / 10
5seizoenen/84afleveringen/2003 - 2019 
NetwerkNetflix
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:22 min20032019 (Beëindigd)
Genres:Comedy
Netwerk:Netflix
Arrested Development is een Amerikaanse komedieserie van Netflix (voorheen FOX). De serie ging in première op 2 november 2003.

Arrested Development gaat over de excentrieke familie Bluth. Michael Bluth tracht samen met zijn zoon, broers en zus het familiebedrijf van de ondergang te redden, nadat zijn vader wegens fraude in de gevangenis komt.
Koop bij Bol

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 22
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 18
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 13
Seizoen 3
Seizoen 4
0 / 15
Seizoen 4
Seizoen 5
0 / 16
Seizoen 5

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Arrested Development.

Populaire reacties (8)

avatar anonymous
-
26 maa 2014
Geniale serie. Een totaal gestoorde familie waarin niks is wat het lijkt. Zwaar ondergewaardeerd, maar een aanrader voor de wat diepere comedy.
avatar CC11
7.9
12 okt 2016
Waarschijnlijk een beetje ondergewaardeerd deze komedieserie en ik kan me voorstellen dat de oorzaak bij de eerste afleveringen ligt die eigenlijk niet heel erg grappig plegen te zijn.

Het komt namelijk allemaal nogal traag op gang maar eens de vaart er in zit zijn vooral het tweede en derde seizoen een feest voor de liefhebber van absurde doch intelligente en bijwijlen geniale humor.

Een voorbeeld daarvan is de nieuwe advocaat van de familie die ergens in het derde seizoen zijn intrede doet nadat de eerste gespeeld door Henry Winkler alias "The Fonz" de bons heeft gekregen.
Die nieuwe advocaat zijn naam is Bob LobLaw maar zoals men de naam in de serie uitspreekt hoor je gewoon Bob Blah Blah en met die naam wordt nogal regelmatig gespeeld en langer gemaakt terwijl je als resultaat gewoon Bob Blah Blah Blah Blah enz.. hoort.

Het verhaal, want dat is er ook gaat over het imperium van de familie Bluth dat zijn basis vond in een standje op de zeedijk waar bevroren bananen op een stokje verkocht worden.
Of tenminste wat er nog van overblijft nadat de patriarch van de familie George Bluth op fraude is betrapt en nog een hoop andere duistere praktijken.

Aangezien George naar de gevangenis moet wordt de familiezaak verder gezet door de serieuze zoon Michael, zowat de enige in de familie die als normaal beschouwd mag worden.

Verder heb je zijn tweelingzus Lindsay die zich vooral specialiseert in geld uitgeven, de alcoholverslaafde en manipulatieve moeder Lucille die zonder verpinken één van de kleinkinderen zou verkopen als ze daar zelf beter van werd, de oudste zoon Gob (George Oscar Bluth) die vooral uitblinkt in vrouwen versieren en wiens grote hobby magie is.

De derde zoon Byron "Buster" Bluth die eigenlijk gewoon gek is en tegelijk aan zowat elke denkbare stoornis lijdt.
De man van Lindsay, Tobias Fünke wiens enige ambitie acteur worden is en daar dan ook alles voor over heeft maar verder vooral bekend staat om zijn zeer ongelukkige en dubbelzinnige uitspraken, de verlegen zoon van Michael genaamd George Michael (het was dat of Boy George) die stapelverliefd is op Maeby van wie de naam al eens voor verwarring zorgt tijdens een gesprek, de dochter van Lindsay en Tobias wat ook meteen zijn nicht..

Ook al moet je het eerste seizoen gezien hebben omdat de afleveringen werkelijk op elkaar aansluiten ligt het zwaartepunt van deze serie zeer zeker bij het tweede en derde seizoen.

Helaas werd er ook een vierde seizoen gemaakt als "Netflix Semi Original" dat bestaat uit 15 zowat identieke afleveringen die ieder vanuit een ander perspectief verteld worden.
Ook toen al bleken komedies en Netflix geen goed huwelijk te zijn, een kunstje dat Netflix de laatste jaren meermaals heeft over gedaan.

Het vierde seizoen kan je dus beter laten voor wat het is en verklaart mijn vrij lage waardering aangezien ik telkens een score per seizoen opgeef wat maakt dat met slechts 4 eenheden één slecht cijfer het gemiddelde danig omlaag haalt.

Voor al wie de moeite neemt om door de eerste afleveringen door te bijten is de rest van deze serie, uitgezonderd het laatste seizoen, echter wel een feest dat ik kan aanraden.

Vergelijkbare series

The Office
4 stemmen
Friends
3 stemmen
South Park
3 stemmen
Modern Family
3 stemmen
Arrested Development