Aftermath (2016)

6.7 / 10
45 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
4.5
Henk Vernout geeft "Aftermath (2016) - Eerste aflevering" een 4.5.
Geschreven door Henk Vernout op 7 oktober 2016.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Aftermath (2016) - Eerste aflevering

It looks an awful lot like the end of the world –Matt


Syfy moet gedacht hebben; we gaan het weer proberen. We gaan een apocalyptische serie maken. Hadden ze dit wel moeten doen? Na de eerste aflevering te hebben gezien weet ik niet waar ik moet beginnen. Maar ik ga het toch proberen.

Aftermath gaat over de familie Copeland, een doorsnee Amerikaanse familie die terecht komt in de Apocalyps. Nou, het einde der tijden is er hoor. Werkelijk álles gaat mis. En nee, ik overdrijf voor de verandering eens niet. Meteorieten, tornado’s, zombies, vissen die uit de lucht vallen, demonen, aardbevingen, vliegende wezens en het uitbreken van andere ziektes. Het is te veel om op te noemen, maar dat alles zit in de eerste aflevering van Aftermath.

Al na de eerste paar minuten gezien te hebben bleek Aftermath totaal niet vernieuwend te zijn. Normaal gezin die niet doorheeft dat er van alles misgaat. De overheid die iedereen probeert gerust te stellen. Een vader die ‘toevallig’ Bijbelse mythen gestudeerd heeft. Een ongelovige vrouw, een tweeling waarvan de één een modepopje is en de ander een nerd én een sportieve broer. De originaliteit druipt er werkelijk vanaf.

Het acteerwerk rammelt dan ook behoorlijk. Eigenlijk alleen Anne Heche (DIG), die de ongelovige (ex Airforce-One) moeder speelt, brengt het er nog redelijk vanaf. De rest ga ik niet eens bij naam noemen, want daar kijk je simpelweg niet met plezier na. Houterig, ‘tekst-oplezerig’ en emotieloos zijn de woorden die bij me opkomen tijdens het kijken naar deze personages. Het helpt trouwens ook niet dat het script uit toevalligheden en voorspelbare gesprekken bestaat.

© Syfy

Daarnaast is de cameravoering ook niet optimaal. Het beeld schudt onnodig veel tijdens scènes waarbij dit niet de bedoeling is én de kleuring van het beeld is ook amateuristisch te noemen.

Toch bleek de serie me nog aan het lachen te kunnen brengen – alhoewel ik betwijfel of dit de bedoeling was – als de sportieve broer zich afvraagt of het einde der tijden dan toch echt nabij is. Even voor de context; dit vraagt hij zich af terwijl er net een demoon is gezien en er een meteoor neerstortte in het plaatsje wat zojuist was overvallen door zombies…

Het einde der tijden mag ín Aftermath dan nabij zijn, ik hoop dat het voor Aftermath snel vóórbij mag zijn, want er is zoveel mis met de pilot dat ik me het niet kan voorstellen dat dit ooit nog goed kan komen. Ik zal, met frisse tegenzin, de tweede aflevering bekijken. Want misschien word ik nog verrast?

Toch raad ik jullie aan nooit aan Aftermath te beginnen. Dit gaat je sowieso teleurstellen. Over sommige dingen kan je maar beter duidelijk zijn, toch?

Een 4.5!
Volg Aftermath (2016)
Vorige aflevering
Whispers of Immortality
Whispers of Immortality
01x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Effo
07 okt 2016 14:39 -
Zozo,ik kwam niet verder dan een 4 en dat is dan voor de moeite, Soms kun je een serie beter niet maken!
Reageer
avatar_Javelin
10 okt 2016 09:27
haha ik kwam zelf niet eens verder dan de eerste 15 minuten van de aflevering :) wat was dit dramatisch zeg haha
Reageer

Nieuwste recensies

Agatha Raisin - Seizoen 1

8.5

Blood & Water - Seizoen 1

7.5

Valeria (2020) - Seizoen 1

8

Sweet Magnolias - Seizoen 1

7.5

Koppensnellers - Seizoen 1

6

Little Fires Everywhere - Seizoen 1

8.5