A'DAM - E.V.A.

7.6 / 10
50 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Amerikaanse versie A'DAM - E.V.A. in de maak

A'DAM - E.V.A. is een Nederlandse dramaserie van de VARA, die te zien was vanaf maart 2011. De Amerikaanse zender NBC gaat een nieuwe versie van de serie maken.

Twee jaar geleden was concurrent FOX al van plan om een Amerikaanse versie van de dramaserie te laten produceren, maar dat project kwam nooit van de grond. NBC heeft het nu wel opgepakt.

A'DAM - E.V.A. gaat over de turbulente liefdesgeschiedenis tussen de in Amsterdam geboren en getogen Eva van Amstel en haar nieuwe buurman, de jonge Zeeuwse gemeenteambtenaar Adam de Heer. In de serie speelt de stad Amsterdam de verbindende rol als stille getuige van talloze ingrijpende, ontroerende en hilarische gebeurtenissen. Elke aflevering kruisen de paden van Adam en Eva die van onbekende stadsgenoten en grijpen hun levens, vaak onbedoeld en onomkeerbaar, in elkaar. Zo geeft elke aflevering nieuwe, originele inkijkjes in andere subculturen van de stad.

NBC komt dus binnenkort met een nieuwe serie op basis van dit concept. Producenten zijn Rob Golenberg, Alon Aranya en Universal TV. Volgens Deadline wordt de nieuwe serie geschreven door Mike Daniels, die eerder de serie The Village bedacht en aan scripts voor series als Sons of Anarchy en The Vampire Diaries werkte. De serie, die zich zal afspelen in New York, gaat in de Verenigde Staten Adam & Eva heten. NBC heeft nog niet gemeld wanneer de serie te bekijken is.Robert Alberdingk Thijm was de schrijver van de Nederlandse versie, die werd geproduceerd door Flinck Film. Norbert ter Hall was de regisseur. Teun Luijkx en Eva van de Wijdeven speelden de hoofdrollen.
Vorige aflevering
Chaos Theory
Chaos Theory
03x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Naast Diego Luna, die terugkeert in zijn rol, zal Adria Arjona (Emerald City) een van de hoofdrollen vervullen. Onder andere Denise Gough speelt ook een rol in de serie.
Vandaag, 12:00
FX heeft de nieuwe premièredatum voor het vierde seizoen van de Amerikaanse anthologieserie Fargo bekend gemaakt, het seizoen verschijnt eind september.
Vandaag, 10:00
Ferry zint op wraak en Bob gaat undercover bij een bende wapenhandelaars. Het tweede seizoen van Undercover gaat in september van start bij Netflix.
Gisteren, 13:00
Ook in de week van 3 tot en met 9 augustus hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 32.
Gisteren, 09:00
Hulu heeft aangekondigd dat er een hoofdrolspeelster is gecast voor de nieuwe dramaserie The Girl from Plainville.
zondag, 14:00
HBO Max heeft een premièredatum aangekondigd voor de langverwachte sciencefictionserie Raised by Wolves (2020).
zondag, 13:00
2