Idols

6.8 / 10
90 min
Muziek, Competitie-programma
Volg deze serie
6.8 / 10
6seizoenen/99afleveringen/2011 - 2017 
NetwerkRTL 5
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:90 min20112017 (Beëindigd)
Netwerk:RTL 5
Idols is een Nederlands competitieprogramma van de zender RTL5 (voorheen RTL 4). De serie ging in première op 1 november 2011.

Idols is een talentenjachtprogramma op televisie van de Nederlandse commerciële zender RTL 4, dat in het najaar 2002 van start ging en werd voor het laatst uitgezonden in 2008. In 2016 maakt Idols een comeback op de zender RTL 5. Dit programma is een Nederlandse versie van het Britse programma Pop Idol. In het programma wordt gezocht naar nieuw zangtalent. Het was tussen 2002 (Soundmixshow) en 2010 (The voice of Holland) de best bekeken talentenjacht. X Factor en Popstars evenaarden hun voorloper niet. Binnen vijf afleveringen bereikte het programma twee miljoen kijkers per aflevering. Na het eerste seizoen werden er nog drie seizoenen uitgezonden. Daarna besloot RTL 4 meer te investeren in X Factor. Idols meende het beste zangtalent van het land te kunnen ontdekken, waar het publiek op kon stemmen. Met behulp van televoting kan het publiek thuis bepalen wie er uiteindelijk met de titel "idol" naar huis gaat. Het publiek heeft tot op heden Jamai Loman, Boris Titulaer, Raffaëla Paton en Nikki Kerkhof (in chronologische volgorde) tot idol gekozen. De kandidaten worden geselecteerd door een panel van juryleden die de performances van de finalisten bekritiseren. De vier oorspronkelijke juryleden waren talentscout en producer Henkjan Smits, songwriter en producer Eric van Tijn, zangeres en directrice van Stichting Buma Cultuur Jerney Kaagman en artiestenmanager Edwin Jansen. Na enkele seizoenen werden enkele plaatsen ingenomen door songwriter John Ewbank en zanger Gordon Heuckeroth. De serie werd door de seizoenen heen gepresenteerd door Tooske Breugem, Reinout Oerlemans, Chantal Janzen, Martijn Krabbé en Wendy van Dijk. Het programma genereerde in 2002 flinke inkomsten voor de producenten, door sponsorcontracten, merchandising en doordat kijkers tegen betaling konden meestemmen per telefoon en sms. Het programma is vanaf het voorjaar van 2016 te zien bij RTL5. Ruben Nicolai en Lieke van Lexmond zullen het programma presenteren. Martijn Krabbé, Eva Simons
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 17
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 17
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 21
Seizoen 3
Seizoen 4
0 / 20
Seizoen 4
Seizoen 5
0 / 12
Seizoen 5
Seizoen 6
0 / 12
Seizoen 6

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Idols.

Vergelijkbare series