Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Emile Goessens geeft "24: Legacy - Seizoen 1" een 6.5.
Geschreven door Emile Goessens op 9 Mei 2017.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

24: Legacy - Seizoen 1

24 is terug van weggeweest! Niet met de oude vertrouwde cast zoals Jack Bauer (Kiefer Sutherland, Designated Survivor) en Chloe O'Brian (Mary Lynn Rajskub, The Girlfriend Experience), maar met een compleet nieuwe cast! Dit keer krijgt Eric Carter (Corey Hawkins, The Walking Dead) de eervolle taak om de hoofdrol te spelen.

In het eerste seizoen van 24: Legacy maken we dus kennis met Eric Carter. Carter had zes maanden geleden een missie in Yemen. Tijdens deze missie was hij sergeant van een elitegroep en kreeg hij de opdracht om de terroristische leider Bin-Khalid te vermoorden. Hoewel dit succesvol was, heeft dit zo zijn gevolgen. Niet alleen lijkt hij niet meer de oude te zijn sinds hij weer thuis is, ook wordt hij in zijn huis aangevallen door de mannen van Bin-Khalid. Ze zijn op zoek naar een kist met daarin een usb-stick waarop informatie staat over 15 zogenaamde sleeper cells.

Carter komt er al snel achter dat bijna al zijn oude teamgenoten vermoord zijn door Bin-Khalids mannen. Met gevaar voor zijn eigen leven probeert Carter ervoor te zorgen dat de usb-stick niet in de handen van de terroristen valt. Hij krijgt de hulp van de ex-directrice van de Counter Terrorism Unit (CTU) Rebecca Ingram (Miranda Otto, Homeland) die zijn team in Yemen leidde. Omdat Ingram niet meer de directrice is van CTU, moet ze achter de rug van de huidige CTU-directeur Keith Mullins (Teddy Sears, The Flash) werken. Ze krijgt daarbij de hulp van computerspecialist Andy Shalowitz (Dan Bucatinsky, Scandal). Uiteraard houdt dit niet lang stand en komt Mullins erachter wat Ingram achter zijn rug aan het uitspoken is.

Zoals altijd het geval bij 24, zien we ook de verhaallijn van de terroristen bij 24: Legacy terug. Je komt meer te weten over de organisatie van Bin-Khalid. De zoon van Bin-Khalid (Jadalla) heeft de taak van zijn vader op zich genomen. Jadalla Bin-Khalid (Raphael Acloque, Allied) wil natuurlijk maar één ding: wraak. Hij wil dat 15 sleeper cells tegelijkertijd actief worden en dat alle terroristische cellen in heel Amerika aanslagen plegen.

Na het zien van de eerste aflevering van 24: Legacy had ik gehoopt dat de serie in de loop van het seizoen beter zou worden. Dit was helaas niet het geval. Corey Hawkins haalt het niveau van Kiefer Sutherland bij lange na niet. Wel merk je dat Sutherland nog steeds betrokken is bij de serie. Hawkins neemt wat typische trekjes en zinnen van het karakter Jack Bauer over, maar ook die komen niet zo goed uit de verf. De acteerprestaties van Rebecca Ingram zijn overigens wel prima, net als die van haar man (die de rol van Senator op zich legt).

Voor de fans van 24 is dit een teleurstelling. Hoewel de 24-setting nagenoeg hetzelfde is gebleven, denk hierbij aan (ongeveer) hetzelfde intro, relatieproblemen bij CTU, verraad en geheimzinnig gedrag, is het toch niet voldoende om echt uit te blinken. De verwijzingen naar 24 zijn leuk, maar voegen niet heel veel toe aan de serie. Zo speelt Tony Almeida (Carlos Bernard, 24) een rol die totaal niets met zijn rol in 24 te maken heeft. Het nichtje van Edgar Stiles speelt ook mee en erg goed acteert ze helaas niet. Voor de mensen die 24 nog nooit gezien hebben is dit ongetwijfeld een spannende serie, maar voor de 24-fans is dit niet voldoende.
Volg 24: Legacy
Vorige aflevering
11:00 PM – 12:00 PM
11:00 PM – 12:00 PM
01x12
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_renzoroy
10 Mei 2017 21:01 -
helemaal mee eens. Ik vond het een gigantische tegenvaller... :/
Reageer
avatar_seriefan90
16 Mei 2017 18:21 -
Wat een vreselijke teleurstelling deze serie ik heb het 2 afleveringen geprobeerd en ben daarna afgehaakt echt heel slecht en heel teleurstellend. 24 was altijd een hele spannende serie waarin heel veel gebeurde maar in die eerste 2 afleveringen vond ik zo saai nee ik hoop echt niet dat er een seizoen 2 van deze spin-off komt.
Reageer
24: Legacy