24: Legacy

7.4 / 10
45 min
Actie, Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Emile Goessens geeft "24: Legacy - Eerste aflevering" een 7.
Geschreven door Emile Goessens op 25 maart 2017.
Leuk?
1
2
Bekijk stemmen

24: Legacy - Eerste aflevering

Tot grote spijt van de fans van 24 is deze serie (die alweer 16 jaar geleden haar eerste seizoen kende) in 2010 gecanceld. De serie kende in totaal acht seizoenen (oftewel acht dagen). In 2014 keerde Jack Bauer nog één keer terug in de miniserie 24: Live Another Day, wat door sommigen ook gewoon seizoen negen van 24 werd genoemd. Toch is het verhaal rondom 24 nog niet afgelopen, want begin februari van 2017 werd de eerste aflevering van de spin-off van 24 uitgezonden. Ditmaal onder de naam 24: Legacy. Aangezien 24: Legacy (of zal ik het maar 24 2.0 noemen?) een compleet nieuwe cast heeft gekregen, was ik toch wel erg benieuwd of het niveau van de originele 24 uit 2001 kon worden geëvenaard.

De opzet van 24: Legacy lijkt dan ook hetzelfde te zijn als zijn voorganger. Zo is het intro nagenoeg hetzelfde gebleven, wat ik meteen een goede ontwikkeling vind! Ook de daaropvolgende tijdsnotatie en de melding dat alles in realtime plaatsvindt, voelt als vanouds aan. Voor iedereen die 24 uit 2001 (nog) niet gezien heeft, maak je geen zorgen, 24: Legacy gaat niet verder waar 24 is gebleven en kan dus zonder de voorkennis bekeken worden!

In de eerste aflevering van 24: Legacy volgen we Eric Carter (Corey Hawkins, Straight Outta Compton). Carter is inmiddels zes maanden thuis na een missie in Yemen. Tijdens deze missie was hij Sergeant van een elitegroep en kreeg hij de opdracht om de terroristische leider Bin-Khalid te vermoorden. Hoewel dit succesvol was, heeft dit zo zijn gevolgen. Niet alleen lijkt hij niet meer de oude te zijn sinds hij weer thuis is, ook wordt hij thuis aangevallen door de mannen van Bin-Khalid. Hoewel je in eerste instantie denkt dat ze op wraak uit zijn, is dit niet het geval. Sterker nog: ze zijn ergens naar op zoek. Door Carter te martelen hopen de terroristen antwoorden te krijgen. Carter geeft niet toe en met een beetje geluk weet zijn vrouw Nicole (Anna Diop, The Messengers) ze af te leiden en weten de Carters te ontsnappen.

Even later krijgt de oud directrice van CTU (Counter Terrorism Unit) Rebecca Ingram (Miranda Otto, Homeland) een telefoontje van Carter, hij vraagt haar om hulp. Ingram leidde de missie in Yemen waarbij Carter sergeant was. Carter kan geen contact maken met zijn oude Army Ranger teamleden, dus hij vreest voor het ergste. Achter de rug van de huidige directeur van CTU Keith Mullins (Teddy Sears, The Flash) langs probeert Ingram de oude teamleden van Carter op te sporen. Echt weer typisch iets wat bij 24 hoort: dingen achter de rug van anderen doen binnen CTU.

© FOX

De eerste aflevering is absoluut niet slecht en kent een vlot begin vol met actie waarbij we het maar voor lief moeten nemen dat de karakteruitwerking wat minder is. Maar goed, nog elf afleveringen de tijd om deze uit te diepen! Wat overigens niet heel erg veel is, gezien alle seizoenen van 24 (2001) er 24 kenden (op 24: Live Another Day) na. Of 24: Legacy kan tippen aan 24 (2001) is nog te vroeg om te zeggen, maar Jack Bauer (Kiefer Sutherland, 24) vervangen is een moeilijke klus voor Corey Hawkins. Kiefer Sutherland is wel nog betrokken bij de serie als executive producer! Ook leuk was de link die werd gelegd met 24. Zo speelt de nicht van Edgar Stiles (uit 24) mee in 24: Legacy! Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar de overige afleveringen!
Volg 24: Legacy
Vorige aflevering
11:00 PM - 12:00 AM
11:00 PM - 12:00 AM
01x12
Leuk?
1
2
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_seriefan90
18 apr 2017 16:13 -
Nee hoor de zus van Edgar speelt er helemaal niet in wel het nichtje van Edgar.
Reageer
avatar_Solis
19 apr 2017 20:42
Je hebt helemaal gelijk. MIjn fout. Ik laat het aanpassen! :)
Reageer
avatar_renzoroy
18 apr 2017 16:27 -
en Tony Almeida. Ik heb heel het seizoen gezien en ik vond het zeker niet het niveau van de originele serie. Sommige series hebben gewoon een bepaald hoofdpersonage die niet te vervangen is. Buffy Summers in Buffy The Vampire Slayer, Fox Mulder en Dana Scully in The X-Files, Sydney Bristow in Alias en zo dus ook Jack Bauer in 24 en Eric Carter haalt het daar naar mijn mening zeker niet bij.
Reageer

Nieuwste recensies

Yasuke - Eerste aflevering

5.5

Jupiter's Legacy - Eerste aflevering

6.5

Wataha (The Border) - Seizoen 1 (DVD)

7.5

Beau Séjour - Seizoen 1 en 2 (DVD)

9

Being Human - Complete serie

8

Line of Duty - seizoen 6

9.5