White Lines

7.5 / 10
45 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Wichita van Rijkom geeft "White Lines - Eerste aflevering" een 7.5.
Geschreven door Wichita van Rijkom op 20 mei 2020.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

White Lines - Eerste aflevering

Axel Collins (Tom Rhys Harries, Britannia) feest er op los gedurende zijn korte leven. Drugs zijn voor hem de normaalste zaak van de wereld en als DJ belandt hij op Ibiza. Daar verblijft hij met een vriendengroep als plots het bericht komt dat Axel is verdwenen. Hij zou vertrokken zijn naar het buitenland, maar als niemand nog iets van hem hoort wordt hij uiteindelijk als vermist opgegeven. Zo’n twintig jaar later wordt zijn lichaam in Almeria gevonden. Hij is vermoord en de zoektocht naar antwoorden begint.

Seks, drugs en muziek zijn wel de trefwoorden die centraal staan in deze serie.

Zoe Walker (Laura Haddock, Da Vinci’s Demons) is nooit meer dezelfde geworden na de verdwijning van haar broer Axel. De vondst van zijn lichaam roept dan ook het nodige oud zeer op. Als blijkt dat de politie de zaak niet gaat onderzoeken omdat deze verjaard is besluit ze het heft in eigen handen te nemen. Ze vertrekt naar Ibiza om erachter te komen wat er met haar broer is gebeurd en wie hem heeft vermoord.

De makers achter White Lines zijn geen onbekende namen. Voor deze Spaans- en Engelstalige samenwerking hebben de makers van La Casa de Papel en The Crown de handen ineen geslagen. Je zou denken dat dit een hoop zegt over de kwaliteit van deze serie maar de tijd zal dat moeten uitwijzen. Het gehele seizoen betreft tien afleveringen en is meteen in zijn totaliteit op Netflix verschenen medio mei 2020.

Op Ibiza is er een rijkeluisfamilie die de touwtjes in handen heeft. Ze bezitten menig nachtclub en zijn druk bezig met de plannen voor een groot casino. Andreu Calafat (Pedro Casablanc, Todo por el juego), de vader van deze familie, komt erachter dat Axel dood op één van zijn landgoederen is gevonden. Hij verdenkt meteen de mensen dicht om hem heen en besluit zich in te gaan zetten om erachter te komen wie Axel heeft vermoord.

© Netflix


Seks, drugs en muziek zijn wel de trefwoorden die centraal staan in deze serie. Zo is er gedurende de eerste aflevering al gelijk een orgie te zien. Echt veel voegt dit wat mij betreft niet toe, maar wellicht gaat dit alles later in het verhaal nog een belangrijkere rol spelen. Omdat de serie zich in het heden en verleden afspeelt zijn er hulptroepen uit die tijd opgeroepen om het verhaal de juiste sfeer te geven. Niemand minder dan de Nederlandse DJ Junkie XL is betrokken bij de soundtrack van White Lines en heeft de nodige invloed gehad op de muziek die gedurende verschillende scènes te horen is.

Het nieuws over de vondst van Axel’s lichaam gaat als een lopend vuurtje over het eiland. Het is overduidelijk dat criminele praktijken er iets mee te maken hebben gehad maar wat precies is na het zien van de eerste aflevering nog erg onduidelijk. Zoe wordt door haar omgeving gezien als fragiel. Zij zijn dan ook huiverig over haar plannen om de dader van de moord op haar broer op te sporen. Het duurt niet lang voordat Zoe al bij de eerste louche zaken betrokken wordt. Als de rechterhand van Calafat, ‘Boxer’ (Nuno Lopes, Sul), bij het huis van oude familievriend Marcus (Daniel Mays, Temple) verschijnt ziet ze van dichtbij in wat voor een wereldje haar broer zich bevond.

Een leuk weetje is dat de opnames van White Lines niet op Ibiza maar het nabijgelegen Mallorca plaatsvonden.

Een leuk weetje is dat de opnames van White Lines niet op Ibiza maar het nabijgelegen Mallorca plaatsvonden. Ibiza bleek namelijk te druk voor de filmcrew dus ze hebben moeten uitwijken naar een soortgelijke, rustigere locatie. Toch is er alles aan gedaan om dit te verhullen en zal het dan ook moeilijk te zien zijn dat het daadwerkelijk een ander eiland betreft. De sfeer die bij het feesteiland past spat gelijk van het beeld en hoewel het hier en daar een tikkeltje over de top lijkt te worden neergezet past dit beeld wel goed bij het verhaal.

Ik vond het begin van White Lines veel belovend en was na het zien van aflevering één dan ook zeer nieuwsgierig naar de rest van deze serie. Het acteerwerk was oké, soms ietwat houterig, maar over het algemeen overtuigend genoeg om de aandacht erbij te houden. De opbouw in het verhaal was duidelijk en hoewel er veel verschillende karakters geïntroduceerd werden bleef het voor mij duidelijk wie precies wie was. Of deze serie echter net zo een paradepaardje gaat worden als La Casa de Papel en The Crown durf ik niet te zeggen. Daarvoor is het verhaal misschien iets te simpel en teveel gericht op sfeer in plaats van inhoud. Maar we gaan het zien. Ik ga in ieder geval binnenkort verder kijken om te zien of de makers mijn verwachtingen waar kunnen maken.
Volg White Lines
Vorige aflevering
Episode 10
Episode 10
01x10
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_eagleye
06 jun 2020 03:06 -
Ik heb er nu een aflevering van gezien en weet nog niet echt wat ik ervan moet vinden. Ik kijk het nog een paar afleveringen aan om te kijken of ik de serie tot het einde wil zien.
Reageer
avatar_wichitavrijkom
06 jun 2020 03:09
Ik ben momenteel bezig met de recensie over het hele seizoen. Ik vond het persoonlijk wel de moeite waard maar er waren wel meerdere grote minpunten. Met name het acteerwerk is op bepaalde momenten erg slecht.
Reageer
avatar_H3nDri3
06 jun 2020 10:33 - 06 jun 2020 10:34
Ben na drie afleveringen gestopt. Voor mij gevoel ging het verhaal meer richting een soap, dan dat er echt een moord werd onderzocht. Jammer de locatie was wel mooi(al was het dan niet echt Ibiza waar gefilmd werd), maar vanwege de richting waar het op ging en zoals wichita al aangeeft is het acteer werk soms ver beneden niveau heb ik besloten te stoppen met deze. Ondanks Corona is mijn kijklijst nog lang genoeg om zulke series te skippen.
Reageer
avatar_kejani
06 jun 2020 21:04 -
Mooie recensie, zet aan tot kijken. Ben fan geworden van dergelijke series mede door la casa de papel.
Reageer

Nieuwste recensies

Rick and Morty - Seizoen 4

8.5

Dérapages - Seizoen 1

7.5

Agatha Raisin - Seizoen 1

8.5

Blood & Water - Seizoen 1

7.5

Valeria (2020) - Seizoen 1

8

Sweet Magnolias - Seizoen 1

7.5