Delen op social media

Volgens Jacqueline

6,7
Seriescore
Eerstvolgende aflevering
Datum nog onbekend.

Info

Looptijd:2015 - ..
Duur:
Netwerk:VARA
Genres:DramaKomedie
Volgens Jacqueline is een Nederlandse dramaserie van de zender VARA. De serie ging in première op 9 november 2015.

Volgens Jacqueline is een vervolg op de serie Volgens Robert. In Volgens Jacqueline gaat het vooral over Jacqueline. Jacqueline is net 50 en was 25 jaar met Robert getrouwd. Na hun scheiding gaat ze op zoek naar zichzelf.

Acteurs

Nieuws (1)

Populaire reacties (1)

avatar_Clau11
22 dec 2015 22:41 -
Ik moest even wennen aan Volgens Jacqueline, maar nu vind ik het een van de beste Nederlandse series, een mix tussen humor and tragiek. Fantastisch gespeeld en met een script dat zo goed in elkaar steekt dat je pas na een tijd doorhebt hoe goed, omdat je steeds denkt aan wat er nu eigenlijk is gebeurd en hoe je zelf met zo'n toestand om zou gaan.
In het begin vond ik het moeilijk dat alles om Jacqueline draaide en stond ze mij een beetje tegen, zeurderig vond ik haar. Dat, begrijp ik nu, is ook de bedoeling. Op het moment dat het verhaal begint is vrij snel duidelijk dat Jacqueline nu niet bepaald de leukste vrouw, moeder en vriendin is die je kunt hebben. Ze zit volop zelfbeklag- en medelijden en is een enorme bemoeial en regelnicht, bloedirritant, door haar situatie lijkt ze alleen maar met zichzelf bezig en heeft nergens oog voor. Dat vindt haar omgeving ook. Als alles en iedereen haar gedrag zat is wordt ze op zichzelf teruggeworpen en dan wordt het interessant. Gaandeweg verschuift de energie en worden de personages eromheen zichtbaarder en wordt Jacqueline zachter, liever, leuker en mooier.
Het verhaal vertelt hoe het kan zijn na een scheiding, vooral in emotioneel opzicht en is psychologisch mooi onderbouwd. Hier en daar is het leuk gek, maar nergens ongeloofwaardig, wel heel ontroerend en grappig. Ik betrapte me erop dat ik af en toe hard zat te lachen en ook dat ik soms vol schoot. En ineens is daar het moment waarop je de personages in je hart sluit en ze eigenlijk vaker wilt zien. Blom laat je op het puntje van je stoel zitten met haar onnavolgbare mimiek (wat is ze toch een fantastische actrice) en Hensema heeft zulke liefdevolle ogen dat ik wat graag die twee armen van hem om me heen zou willen voelen en er zelfs een beetje verliefderig ervan werd.
Jammer dat deze serie bijna afgelopen is (ik heb tot en met 7 gezien). Complimenten voor Maria Goos die zo'n knappe, meeslepende serie schreef terwijl ze zelf door zo'n zware tijd ging (heel herkenbaar).
Reageer

Afleveringen en seizoenen

Eerstvolgende aflevering
Datum nog onbekend.
01x06
14 december 2015
01x07
21 december 2015
01x08
28 december 2015
Seizoen 1
0/8

Recensies (0)

Nog geen reviews aanwezig

Video's (0)

Nog geen video's aanwezig

Kijkcijfers Amerika

Vergelijkbare series

De serie suggesties worden geladen
Zijn de serie suggesties er nu nog niet? We zijn druk bezig om ze te zoeken. Volgende keer iets minder snel naar beneden scrollen, dank je wel.