Volgens Jacqueline

6.6 / 10
25 min
Drama, Comedy
Volg deze serie
6.6 / 10
1seizoenen/8afleveringen/2015 - heden
NetwerkVARA
Datum is onbekend.Eerstvolgende aflevering
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:25 min2015 - heden
Genres:DramaComedy
Netwerk:VARA
Volgens Jacqueline is een Nederlandse dramaserie van de zender VARA. De serie ging in première op 9 november 2015.

Volgens Jacqueline is een vervolg op de serie Volgens Robert. In Volgens Jacqueline gaat het vooral over Jacqueline. Jacqueline is net 50 en was 25 jaar met Robert getrouwd. Na hun scheiding gaat ze op zoek naar zichzelf.
Koop bij Bol

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 8
Seizoen 1

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Volgens Jacqueline.

Populaire reacties (1)

avatar anonymous
-
22 dec 2015
Ik moest even wennen aan Volgens Jacqueline, maar nu vind ik het een van de beste Nederlandse series, een mix tussen humor and tragiek. Fantastisch gespeeld en met een script dat zo goed in elkaar steekt dat je pas na een tijd doorhebt hoe goed, omdat je steeds denkt aan wat er nu eigenlijk is gebeurd en hoe je zelf met zo'n toestand om zou gaan.
In het begin vond ik het moeilijk dat alles om Jacqueline draaide en stond ze mij een beetje tegen, zeurderig vond ik haar. Dat, begrijp ik nu, is ook de bedoeling. Op het moment dat het verhaal begint is vrij snel duidelijk dat Jacqueline nu niet bepaald de leukste vrouw, moeder en vriendin is die je kunt hebben. Ze zit volop zelfbeklag- en medelijden en is een enorme bemoeial en regelnicht, bloedirritant, door haar situatie lijkt ze alleen maar met zichzelf bezig en heeft nergens oog voor. Dat vindt haar omgeving ook. Als alles en iedereen haar gedrag zat is wordt ze op zichzelf teruggeworpen en dan wordt het interessant. Gaandeweg verschuift de energie en worden de personages eromheen zichtbaarder en wordt Jacqueline zachter, liever, leuker en mooier.
Het verhaal vertelt hoe het kan zijn na een scheiding, vooral in emotioneel opzicht en is psychologisch mooi onderbouwd. Hier en daar is het leuk gek, maar nergens ongeloofwaardig, wel heel ontroerend en grappig. Ik betrapte me erop dat ik af en toe hard zat te lachen en ook dat ik soms vol schoot. En ineens is daar het moment waarop je de personages in je hart sluit en ze eigenlijk vaker wilt zien. Blom laat je op het puntje van je stoel zitten met haar onnavolgbare mimiek (wat is ze toch een fantastische actrice) en Hensema heeft zulke liefdevolle ogen dat ik wat graag die twee armen van hem om me heen zou willen voelen en er zelfs een beetje verliefderig ervan werd.
Jammer dat deze serie bijna afgelopen is (ik heb tot en met 7 gezien). Complimenten voor Maria Goos die zo'n knappe, meeslepende serie schreef terwijl ze zelf door zo'n zware tijd ging (heel herkenbaar).

Vergelijkbare series

Volgens Jacqueline