Turn

7.6 / 10
44 min
Drama, Avontuur, Historie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_gumstarr
7
31 mei 2014 18:41 -
Je hoeft die jongens bij AMC niet uit te leggen hoe ze een serie in elkaar moeten knippen en plakken, dat hebben ze onder andere met Breaking Bad en The Walking Dead wel bewezen. Maar net zoals dat een vrije trap van Ronaldo ook wel eens in de tweede ring verdwijnt, is niet íéder geesteskind uit de AMC-keuken een perfecte krul in de kruising. Soms heb je de beste bedoelingen, maar gaat het bij de aanloop al mis.

Toen begin dit jaar de trailer van Turn zijn weg naar YouTube vond, waren de verwachtingen hooggespannen. Bij mij wel in ieder geval. Na al die ziekenhuis-, politie-, vampieren- en gevangenisseries eindelijk weer eens een show met een origineel verhaal, Amerika’s onafhankelijkheidsstrijd tegen de bezetting van de Britten. Als AMC er na Mad Men (50?s & 60?s) en Hell On Wheels (eind 19de eeuw) opnieuw in zou slagen om een specifiek tijdperk goed neer te zetten, dan moest dit haast wel één van de seriehoogtepunten van 2014 worden. Nou niet dus. Op het decor en acteerwerk valt weinig aan te merken, maar het verhaal grijpt je eigenlijk nooit echt naar de strot. Jammer, want alle ingrediënten om er een ware nagelbijter van te maken zijn volop aanwezig.

Het is 1776 en die malle Britse theelurkers met hun witte pruiken heersen over een groot deel van Amerika. Niet iedereen is even enthousiast over deze bezetting en daarom zetten Abe Woodhull en zijn vrienden een geheim genootschap van spionnen op om George Washington in zijn strijd tegen de roodjassen van de nodige gevoelige informatie te voorzien.

Tijdens geschiedenisles zat ik altijd liefdesverklaringen te krabbelen in de O’Neill agenda van ‘t mooiste meisje van de school, maar mensen die toen wél op zaten te letten verzekeren dat Turn, wat gebaseerd is op ware feiten, historisch gezien rammelt aan alle kanten. Ik haal daar dus m’n schouder voor op, maar irriteerde me wel aan het feit dat de makers het niet voor elkaar hebben gekregen om me naar het puntje van m’n stoel te doen schuiven. Spionnen, pistolen, door een knollenveld tijgeren in ‘t holst van de nacht… Daar moet je toch een sidderaar van kunnen brouwen?!

Nee, Turn is niet het huzarenstukje geworden dat iedereen gezien moet hebben. Als je écht helemaal door je kijkvoer heen bent kun je er aan beginnen, maar doe eerst gewoon lekker Fargo. Of Arvingerne. Of Romanzo Criminale.
Reageer
Bekijk reacties (1)
avatar_ThomasNL92
08 aug 2015 23:49
Ik vind deze serie een stuk boeiender dan 'The Walking Dead' om eerlijk te zijn.
Reageer
avatar_alex3012
9
09 mei 2015 16:32 -
vorig weekend begonnen met kijken s1 dat weekend geheel gezien
s2 gekeken tot laatst uitgebrachte aflevering.
vind het een goeie serie en behoord nu tot mij favorieten
Reageer
avatar_anonymous
-
31 mei 2014 18:27 -
Pilot was erg goed. Snel maar eens de tweede aflevering bekijken.
Reageer
avatar_krillz
-
23 mei 2014 19:59 -
Ik zal de pilot eens bekijken
Reageer
avatar_gumstarr
7
23 mei 2014 18:07 -
... maar dat werd 't uiteindelijk niet. Niet echt tenminste.
Reageer
avatar_Dutch_Fixer_040
8
08 apr 2014 07:50 -
Mooie eerste aflevering, kan een goeie serie gaan worden.
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst van de afleveringen die jij hebt gezien.