Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

The Night Manager keert terug met twee nieuwe seizoenen

Een jaar geleden werd bekend dat er stilletjes een tweede én derde seizoen van de John le Carré-verfilming The Night Manager werd ontwikkeld onder de codenaam Steelworks.

Er is nu onthult dat de BBC en de nieuwe coproducent Amazon de thrillerserie in twee seizoenen hebben besteld. Tom Hiddleston keert terug als hoofdrolspeler, Hugh Laurie keert terug als uitvoerend producent en de serie heeft een nieuwe regisseur in Georgi Banks-Davies. David Farr is de maker van de serie en Stephen Garrett leidt de productie.

The Night Manager

The Night Manager seizoen twee begint later dit jaar met filmen en gaat verder met Hiddleston's Jonathan Pine acht jaar na de explosieve finale van het eerste seizoen, en gaat verder dan het originele boek, dat in 1993 werd geschreven door de gevierde Britse schrijver.

Aanvullende plotdetails worden nog geheim gehouden en er is nog geen bevestiging of Laurie's Richard Roper, die voor het laatst werd gezien achterin een rijstwagen die werd bestuurd door wapenkopers die niet zo blij met hem waren, zal terugkeren in de hoofdrol. Hiddleston zal ook uitvoerend produceren.

Geproduceerd door The Ink Factory in samenwerking met Character 7, Demarest Films en 127 Wall, en in coproductie met de Spaanse partner Nostromo Pictures, werd The Night Manager seizoen twee verkocht aan Amazon door Fifth Season. Het eerste seizoen werd samen met AMC geproduceerd.

De nieuwe regisseur Banks-Davies, een BAFTA-winnaar die het stokje overneemt van Susanne Bier, heeft onder andere I Hate Suzie, Garfield en de aankomende Netflix-serie Kaos op haar naam staan.

Het eerste seizoen van The Night Manager was een groot succes, werd door miljoenen bekeken en won meerdere BAFTA's, Emmy's en Golden Globes, waaronder beste acteur voor Hiddleston. De serie, met ook Tom Hollander, Olivia Colman en Elizabeth Debicki in de hoofdrollen, volgde Pine - die een luxe hotel in Caïro runde - terwijl hij probeerde te infiltreren in de binnenste cirkel van Roper's misdaadsyndicaat nadat hij was ingehuurd door Angela Burr (Coleman), de task force manager van Buitenlandse Zaken.

De opdracht voor het eerste seizoen werd meer dan tien jaar geleden gegeven en de serie is sindsdien opnieuw gemaakt in India. De Britse versie werd voorbijgestreefd door in mei vorig jaar snel een seizoen twee van de Indiase variant te lanceren voor Disney+ Hotstar.

Simon Cornwell en Stephen Cornwell, de zoons van le Carré die The Ink Factory leiden, zeiden dat seizoen één "een mijlpaal was voor het gouden tijdperk van televisie - waarbij talent op het scherm en achter de camera op het toppunt van hun kunnen samenkwamen - en een ontvangst door het publiek die onze stoutste verwachtingen overtrof".

Ze voegden eraan toe: "Het verhaal van Pine opnieuw bekijken betekent ook verder gaan dan de gebeurtenissen van John le Carré's oorspronkelijke werk: dat is een beslissing die we niet lichtvaardig hebben genomen, maar zijn meeslepende personages en de visie die David heeft voor hun volgende hoofdstuk waren onweerstaanbaar."

Amazon MGM Studios Head of Television Vernon Sanders zei: "We zijn verheugd om extra seizoenen van The Night Manager naar onze Prime Video-klanten te brengen. De combinatie van geweldig bronmateriaal, het geweldige team van The Ink Factory, een geweldige schrijver in David Farr, een bekroonde regisseur in Georgi Banks-Davies, evenals de getalenteerde cast maken de serie echt het volledige pakket."

Hiddleston zei: "De eerste serie van The Night Manager was een van de meest creatieve projecten waar ik ooit aan heb gewerkt. De diepte, reikwijdte en complexiteit van Jonathan Pine was en blijft een opwindend vooruitzicht."

BBC content baas Charlotte Moore voegde toe: "Na jaren van fervente speculatie ben ik ongelooflijk blij om te bevestigen dat The Night Manager terugkeert naar de BBC voor nog twee seizoenen."

The Night Manager seizoen twee is gemaakt en geproduceerd door Farr, gebaseerd op de personages van le Carré. Andere uitvoerende producenten zijn Garrett voor Character 7, Banks-Davies, Laurie en Hiddleston, Joe Tsai en Arthur Wang voor 127 Wall, Stephen en Simon Cornwell, Michele Wolkoff en Tessa Inkelaar voor The Ink Factory, Adrián Guerra voor Nostromo Pictures, William D. Johnson voor Demarest Films, Nick Cornwell, Susanne Bier, Chris Rice voor Fifth Season en Gaynor Holmes voor de BBC.

Hieronder kun je de trailer voor het eerste seizoen van The Night Manager nog eens bekijken.
Video on youtube
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
01x06
Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_KatiaKad
13 apr 2024 13:07 -
Geweldig nieuws!
Reageer
The Night Manager