The Movies That Made Us

7.6 / 10
45 min
Special Interest
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.6 / 10
3seizoenen/16afleveringen/2019 - heden
NetwerkNetflix
Datum is onbekend.Eerstvolgende aflevering
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:45 min2019 - heden
Netwerk:Netflix
The Movies That Made Us is een Amerikaans special interest programma te zien bij Netflix. De serie ging in première op 29 november 2019.

Bij deze blockbusters kwamen we samen en hadden we de tijd van ons leven. Maak kennis met de acteurs, regisseurs en insiders die deze films mogelijk maakten.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 4
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 4
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 8
Seizoen 3

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie The Movies That Made Us.

Populaire reacties (2)

avatar renzoroy
10
14 dec 2020
Hele leuke en goede docu serie over diverse klassiekers uit Hollywood. Zeker een aanrader voor de echte film fans. Jammer dat er tot nu toe maar 6 eps zijn en dat er veel crew leden aan het woord komen, maar niet de grote namen zelf (zoals o.a. Tim Burton, Bruce Willis, Bill Murray, Will Ferrell, etc etc.)
Ondanks dat, toch heel interessant.
avatar BlackBiker
7.5
20 jun 2022
Helemaal eens met renzoroy. Inmiddels zijn er meer afleveringen verschenen en doen er hier en daar nu ook zeker grote namen mee. Ik heb bijvoorbeeld John Landis, Dan Aykroyd en Sigourney Weaver voorbij zien komen.
Als filmliefhebber wist ik van een aantal films wel wat er op de set speelde, ik heb er wat boeken over, en dat komt prima over in deze serie.

Als je dit ziet, dan is het voor sommige films verbazingwekkend dat ze uiteindelijk überhaupt gemaakt zijn. Studio's die zich te pas en te onpas met van alles bemoeien, deadlines die super strak gezet worden, budgetten die standaard veel te krap zijn en acteurs die niet bevallen en soms vervangen worden terwijl er al gefilmd is. Eric Stolz had bijvoorbeeld in eerste instantie de rol van Michael J. Fox in Back to the Future en Michael Biehn zat in eerste instantie niet in Aliens.

Er is ook best veel aandacht voor de effecten, die bij veel van deze wat oudere films nog helemaal praktisch waren omdat CGI nog in de kinderschoenen stond. Tom Savini heeft een leuk interview over Friday the 13th bijvoorbeeld en ook Rob Bottin en (medewerkers van) Stan Winston komen in diverse afleveringen voorbij.

Enige mindere vond ik persoonlijk dat het hier en daar wel heel erg lollig wordt gebracht. Af en toe wat te lollig. Maar goed, dat is eigenlijk alles en daar ben ik aan gewend geraakt.
Conclusie is dat het een serie is tjokvol met leuke filmweetjes en een echte aanrader voor film liefhebbers.
The Movies That Made Us