The Gifted

7.6 / 10
43 min
Superhelden
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Dave Scholting geeft "The Gifted - Seizoen 2 (tweede deel)" een 6.5.
Geschreven door Dave Scholting op 3 april 2019.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

The Gifted - Seizoen 2 (tweede deel)

Toen mij gevraagd werd om naar aanleiding van mijn recensie over de eerste helft van het tweede seizoen van The Gifted opnieuw een recensie te schrijven, maar nu over de tweede helft van dit seizoen, moest ik even nadenken. Eigenlijk had ik alles wat ik er over kon zeggen al in die eerste recensie gezet. Dus ik vroeg mij af of er nog wel iets aan toe te voegen viel.

Voor degenen die mijn recensie voor de eerste helft van dit seizoen niet hebben gelezen zal ik even in het kort uitleggen wat ik ervan vond. Ik gaf aan dat The Gifted mij in de eerste helft van dit tweede seizoen erg teleurgesteld heeft, terwijl ik na het niet onaardige eerste seizoen juist verwacht had dat de makers dit seizoen flink zouden gaan knallen. Het is immers een superheldenserie van Marvel die zich afspeelt in het X-Men-universum. Je ziet dus veel verschillende mensen die allemaal een speciale gave hebben en dat kan voor mooie spectaculaire beelden zorgen. Deze mensen worden door 'normale' mensen ook wel mutanten genoemd.

[image-92004]

Dat het eerste seizoen van The Gifted een beetje tam was is de makers vergeven. Immers, het eerste seizoen van een serie is toch altijd een beetje de personages voorstellen, het verhaal langzaam opbouwen om dan vervolgens met een cliffhanger te eindigen. Clichématig dus, ik weet het, maar zo werkt het nu eenmaal met series. Zo ook met The Gifted.

De personages in The Gifted zijn behoorlijk saai

In de eerste helft van seizoen twee bleef het echter nog steeds allemaal behoorlijk tam. Natuurlijk hoef je niet meteen álles te geven als makers, dat begrijp ik. Je moet eerst het verhaal dat je in een nieuw seizoen wilt vertellen weer een beetje opbouwen. Net als in dat eerste seizoen. De personages hoeven echter niet meer voorgesteld te worden en dat lijkt mij wél een groot voordeel. We weten al wie wie is, wat de onderlinge relaties zijn, wie goed is en wie kwaad en wat hun gave is en de daarbij behorende krachten. Helaas kwam ik erachter dat de personages van The Gifted behoorlijk saai zijn. In mijn recensie van de eerste helft van dit seizoen gaf ik al aan dat er weinig tot niets aan karakterontwikkeling te vinden is. Toch wel belangrijk als je als makers van een serie wilt dat we investeren en meeleven met hun personages.

De special effects zijn nogal belabberd voor een serie over mensen die verschillende, spectaculaire krachten hebben

Daarnaast vond ik de acteurs ook erg matig en de dialogen zouden soms niet misstaan in een gemiddelde soapserie. Als het verhaal en de acteurs dan niet zo boeiend zijn heb je gelukkig nog de actie. Het is immers nog altijd een superheldenserie. Helaas zijn de special effects ook nogal belabberd voor een serie over mensen die verschillende, spectaculaire krachten hebben.

© FOX


Ik sprak aan het einde van mijn vorige recensie de hoop uit dat alles wat in de eerste helft van seizoen 2 ontbrak, in de tweede helft allemaal wél zou gebeuren. In een tweede helft van een serie kan alles altijd nog goed komen. Verschillende groepen mutanten en mensen strijden tegen elkaar, dus dat moet uiteindelijk wel tot een groot spektakel komen, toch? Helaas moet ik constateren dat dit niet het geval is. The Gifted seizoen 2 eindigt wel weer met een niet onaardige cliffhanger, maar alles bij elkaar genomen is het wat mij betreft echt te min om mij nog langer geïnteresseerd te houden. Ik heb dan ook besloten de serie te laten voor wat het is en ik ga me niet meer wagen aan een derde seizoen.
Volg The Gifted
Vorige aflevering
oMens
oMens
02x16
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Jeffrey2403
23 apr 2019 14:19 -
Het was niet de beste serie maar ik heb er van genoten, tof einde wel
Reageer

Nieuwste recensies

Norsemen - Seizoen 3

8

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5