The Detour

7.7 / 10
23 min
Komedie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_anonymous
-
23 feb 2017 00:13 -
Ben blij dat deze leuke comedy weer begonnen is.
Reageer
avatar_gumstarr
8
01 jun 2016 15:56 -
Ik vind series om te lachen vaak wat problematisch. Series om te lachen zijn namelijk negen van de tien keer helemaal niet om te lachen. Heb jij jezelf ook maar op iets van een krulling van de mondhoeken kunnen betrappen tijdens het kijken van The Ranch? Naar je schuddende buik gegrepen bij Baskets? Met tranen in je ogen de ene na de andere aflevering van die New Girl rip off, Weird Loners, er doorheen getimmerd? Nee toch? Tranen van het janken misschien. Goeie komedie is lastig en de spoeling is dan ook dunner dan Kate Moss toen het in haar leven allemaal een beetje tegen zat.

Gelukkig zijn ze er heus wel, die series die je moederziel alleen op de bank hardop kunnen laten knorren als ‘n tevreden scharrelvarken. Ik schrik nog met enige regelmaat van mezelf als mij tijdens Modern Family één of ander onduidelijk oergeluid ontglipt. Catastrophe, You’re The Worst, The Spoils Of Babylon, ik kon er allemaal om lachen. Zelfs het eerste seizoen van Black-ish en The Last Man On Earth ging er best lekker in. Dat ze in seizoen twee hun mojo volledig kwijt zijn geraakt, moeten we voor het gemak maar even door de vingers zien. Aan het rijtje “best-wel-grappig-en-helemaal-niet-verkeerd-om-te-kijken-als-je-tussen-de-bedrijven-door-wat-tijd-vrij-hebt” kan wat mij betreft nu ook The Detour worden toegevoegd. Maar wie ben ik.

Wat doe je als je je gezin al hebt beloofd op vakantie te gaan, maar vervolgens wordt ontslagen? Dan zwijg je in alle toonaarden en neem je niet het vliegtuig, maar de uitgewoonde mini van die zo lekker 1 op 25 rijdt. Is lekker cheapo. Zo pakt Nate Parker het tenminste aan. Tuurlijk moet hij z’n vrouw Robin nog wel even overtuigen dat dagenlang zweten in een snikhete auto een veel beter idee is dan een paar uur in een heerlijk gekoeld vliegtuig, maar daar draait Nate zijn hand niet voor om. Al snel blijkt dat de vakantie niet de enige reden is om helemaal van New York naar Florida te rijden. Nate heeft naast z’n zwembroek en snorkel ook een bedrijfsgeheim van zijn ex-werkgever ingepakt en dat moet in Fort Lauderdale in de juiste handen terechtkomen.

The Detour is geschreven door Jason Jones, die eerder zijn beste materiaal beschikbaar stelde aan The Daily Show. Als je nu denkt: “Hè, maar dat is toch dezelfde kerel als in die The Detour trailer?”… Dat klopt! Schrijver én acteur. Double the royalties, baby! Dat acteren doet hij, net als de rest van de cast overigens, al niet onverdienstelijk, maar iedereen die in zijn komedie een enorme knipoog naar de Platoon-helikopter-scene weet te verwerken, vind ik per definitie een koning. Die korte verwijzing naar Oliver Stone’s meesterwerk geeft ook wel meteen de humor in The Detour weer, het is volwassen. Het is een soort Modern Family meets The Hangover. Nate Parker is wat er zou gebeuren als Phil Dunphy écht eens de remmen volledig los zou gooien en Robin is Claire, maar dan zo stoned als een kanarie. Lijkt mij meer dan genoeg reden om deze te kijken. Het is namelijk de moeite waard. Echt.
Reageer
Bekijk reacties (8)
avatar_CC11
01 jun 2016 17:49
Ik ga hem proberen !
Reageer
avatar_gumstarr
01 jun 2016 18:06
Hahaha. Jij gaat 'm denk ik helemaal ruk vinden. Ben benieuwd.
Reageer
avatar_CC11
01 jun 2016 18:54
Bijgewerkt op: 01 jun 2016 20:32
Dan hou ik jou toch gewoon verantwoordelijk ;-)

Nee, maar even serieus want we spreken tenslotte over comedy en iedereen weet dat dit het moeilijkste genre is dat er bestaat, kijk maar naar Netflix tegenwoordig (die was onder de gordel denk ik :-) )

Ik heb er zelf geen verklaring voor maar in mijn top 10 aller tijden staat 1 comedyserie, namelijk "Bottom" ondanks het feit dat ik over het algemeen erg kritisch kan zijn wat series betreft.

Zeer fysieke humor, nooit of te nimmer subtiel, integendeel zelfs maar ik kan er naar blijven kijken hoe Rik Mayal als Richard 'Richie' Richard en Adrian Edmondson als Edward 'Eddie' Elizabeth Hitler elkaar de kop inslaan met koelkasten en noem maar op.
Dat doe ik dan ook gemiddeld een keer of 2, 3 per jaar.
Elk jaar opnieuw want ik vind hun avonturen nog steeds gewoon brilliant.

Maar ook de manier waarop beide komieken op elkaar inspeelden op de bühne tijdens hun zaalshows en hoe ze met momenten moesten improviseren omdat één van de twee zelf in een deuk lag was fenomenaal maar, dat ze zonder handig gebruik van camera's en dergelijke een gelijkwaardig product konden brengen voor een levend publiek maakte hen voor mij geniaal.

Dus ja, comedy is een raar gegeven ;-)
Reageer
avatar_CC11
01 jun 2016 20:33
De pilot vond ik alvast best leuk, dus ik blijf verder kijken :-)
Reageer
avatar_gumstarr
01 jun 2016 20:54
Inderdaad. Komedie en SF. Twee van de meest lastige genres om het 'goed' in te doen. Als je lekker ging op de pilot, dan ga je de serie wel lusten, want ze borduren daar lekker op verder. In de laatste aflevering zit dat Platoon-momentje. Moest ik heel erg hard om lachen, omdat het zo onverwachts en over de top was. Hoop dat je de rest ook leuk vindt, dan ben je weer een paar uur van de straat.
Reageer
avatar_CC11
02 jun 2016 14:06
Echt een heel leuke serie en een verademing in vergelijking met wat ik de laatste maanden aan nieuwe zogenaamde comedyseries heb moeten aanschouwen.

Er zat eigenlijk geen enkele aflevering tussen dat ik niet heb moeten lachen met het één of het ander.
Ook de interactie van de ouders met de twee kinderen was bij momenten schitterend.

Hopelijk komt er een tweede seizoen, een cliffhanger is er in ieder geval al :-)
Reageer
avatar_anonymous
02 jun 2016 17:01
Komt volgens mij niet vaak voor dat ik het eens ben met de 2 bovenstaande heren qua series, maar The Detour is idd een hele leuke comedy. Een keer wat anders en naar mijn mening wat meer gericht op een ouder publiek(18+) niet dat er veel te zien is maar meer qua grappen.

En CC11 er is al een 2e seizoen besteld.
Reageer
avatar_CC11
02 jun 2016 17:48
Dat is heel goed nieuws dat er een tweede seizoen komt.
En zo zie je maar dat er op bijna 5500 series toch eentje tussen zit waarover wij de zelfde mening hebben ;-)
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
04x03
blanc
13 jul 04:03
gave aflevering!
04x01
blanc
28 jun 11:36
Zo'n gave serie! Ik verheug me op elke aflevering!
02x03
anonymous
01 mrt 23:06
Top aflevering weer!