The Blacklist: Redemption

7.5 / 10
45 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Nienke de Boode geeft "The Blacklist: Redemption - Eerste aflevering" een 6.5.
Geschreven door Nienke de Boode op 28 februari 2017.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

The Blacklist: Redemption - Eerste aflevering

Na het grote succes van The Blacklist kon een spin-off bijna niet uitblijven (we hebben het immers wel over NBC). En op 23 februari was het dan zover; The Blacklist: Redemption. De vraag is dan nu natuurlijk; is het wat of hadden ze het beter bij alleen The Blacklist kunnen houden?

Op dit moment neig ik nogal naar het tweede. Nu moet allereerst wel even gezegd worden dat Ryan Eggold (90210) een betere acteur is dan Megan Boone, Liz in The Blacklist. Daar staat tegenover dat The Blacklist zelf James Spader heeft, en die mist in deze serie. Nu is Famke Janssen (Hemlock Grove) niet slecht, maar ze komt in de eerste aflevering in ieder geval niet in de buurt van Spader. Dit bemoeilijkt de serie sowieso al in het behalen van het succes van The Blacklist.

The Blacklist: Redemption
© NBC


Het verhaal begint als Tom een brief krijgt over de erfenis van zijn recentelijk overleden vader. Hij heeft deze vader verder nooit gekend, maar besluit toch een kijkje te nemen. Al snel wordt duidelijk dat het helemaal niet om de erfenis gaat en dat zijn vader (Terry O’Quinn, Lost) zelfs nog leeft. Hij vertelt Tom dat zijn vrouw en Toms moeder, Susan Scott “Scottie” Hargrave (Janssen), hem geprobeerd heeft te vermoorden. Hij spoort Tom aan om undercover te gaan in het bedrijf van Scottie om er zo achter te komen wat haar plan is.

Het bedrijf is een verzameling van huurlingen die allerlei zaken oplossen waar regeringen niks meer mee te maken willen hebben. In dit bedrijf werkt toevallig ook Matias Solomon (Edi Gathegi, Twilight), iemand waar Tom niet zo’n fan van is (zie The Blacklist). Daarnaast is er nog huurling Nez Rowan (Tawny Cypress, Unforgettable) en computer hacker Dumont (Adrian Martinez, Focus). Samen redden zij in de eerste aflevering een CIA agente en haar zoontje.

De eerste aflevering voelt gehaast en te geforceerd

Allemaal leuk en aardig, maar op dit moment pakt het verhaal me nog niet echt. De eerste tien minuten zijn eigenlijk alleen maar erg geforceerd. Bijna alsof de makers zoiets hadden van “chips, we moeten snel een verhaal opzetten zodat we over kunnen gaan op het piew-piew-gedeelte”. Dat verhaal opzetten gebeurt naar mijn smaak dan ook veel te gehaast en onzorgvuldig.

Het wordt daarna wel wat beter, maar de missie geeft nog steeds een beetje een onrealistisch gevoel. Het is allemaal net te flashy; te dure (en waarschijnlijk niet-bestaande) gadges, te fancy wapens. De hacker is erg stereotype, dat helpt ook niet. Het gaat net iets te snel en te makkelijk.

The Blacklist: Redemption
© NBC


Ik ben dus nog niet overtuigd dat dit een zinvolle toevoeging is aan het televisielandschap. Niet dat dat uitmaakt, als de kijkcijfers goed zijn, zal NBC de serie toch wel vernieuwen. In de eerste aflevering is al wel duidelijk gemaakt waar het heen moet met de rest. Zoals het er nu naar uitziet zal er elke week een zaak zijn die het huurlingenteam oplost met op de achtergrond de duistere familiegeschiedenis van Tom, waar het er ongetwijfeld over zal gaan wie er aan het liegen is: zijn vader of zijn moeder. Op zich heeft dit verhaal potentie, maar het kwam gewoon niet goed uit de verf met de haastige opzet en de missie tussendoor. Hopelijk nemen ze er in volgende afleveringen wat meer tijd voor.

Naast dit krijg ik ook het idee dat het de bedoeling is dat je beide series (The Blacklist en The Blacklist: Redemption) moet gaan volgen om een van de twee helemaal te snappen. Ik heb hier persoonlijk een enorme hekel aan, maar de eerste aflevering geeft weinig hoop. Je moet namelijk wel echt alles gezien hebben van The Blacklist om de eerste aflevering helemaal te snappen. Aan de andere kant is het ook wel weer logisch, aangezien Tom natuurlijk wel de man van Liz blijft en hun levens dus verbonden zijn. Maar voor mij als kijker is het erg irritant.

Maar we zullen zien waar het heengaat. Het kan zijn dat ze besloten hebben het na de pilot over een hele andere boeg te gooien (gebeurt wel vaker bij series), maar voor deze eerste aflevering een magere 6.5. Ik ben er nog niet zo blij mee.
Volg The Blacklist: Redemption
Vorige aflevering
Whitehall: Conclusion (2)
Whitehall: Conclusion (2)
01x08
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_SeriePiraat
28 feb 2017 12:41 -
Mee eens! Lang naar uitgekeken maar de eerste aflevering viel mij zwaar tegen :(
Reageer
avatar_anonymous
28 feb 2017 14:06 -
Ik vind The Blacklist al minder worden en heb die voorlopig op hold gezet. Denk dat ik deze helemaal laat schieten.
Reageer
avatar_renzoroy
01 maa 2017 16:33 -
zelf vind ik het altijd wel leuk als een spin off synchroon loopt met het origineel (buffy & angel, vampire diaries & the originals, etc.) Sowieso moet je meestal voor een spin off wel het bronmateriaal gekeken hebben, blijft tenslotte een spin off. Maar met blacklist redemption ben ik het verder met je eens.... haalt zeker niet het niveau van the blacklist, plus dat ik tom keene sowieso al een irritant personage vond. We gaan zien hoe lang het blijgt leven :p
Reageer
avatar_Nienkepiene
01 maa 2017 16:42
Dat ik het zo vervelend vind heeft vooral te maken met de manier waarop ik series kijk. Ik kijk vaak meerdere afleveringen van een serie achter elkaar en ik vind het dan irritant om af te moeten wisselen tussen twee series om het verhaal te kunnen blijven volgen. Maar je hebt wel een punt dat het ook leuk kan zijn en beide series beter maken. Het is voor mij alleen niet zo praktisch.
Reageer
The Blacklist: Redemption