The Act

8,0 / 10
53 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Dave Scholting geeft "The Act - Seizoen 1" een 8.5.
Geschreven door Dave Scholting op 1 maart 2020.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

The Act - Seizoen 1

Dee Dee Blanchard (Patricia Arquette, Escape At Dannemora) komt met haar tienerdochter Gypsy (Joey King, Fargo) in Springfield, Missouri, wonen nadat hun vorige huis door orkaan Katrina is verwoest. Gypsy is ernstig ziek en heeft daardoor voortdurend hulp nodig. Het meisje heeft leukemie, zit in een rolstoel, slaapt 's nachts aangesloten aan een machine en heeft daarnaast ook nog verschillende allergieën. Samen met haar moeder is Gypsy in verschillende televisieprogramma's te zien. Hierdoor worden zowel Gypsy als Dee Dee al snel in het hart gesloten door de Amerikaanse bevolking. Zij sturen Dee Dee dan ook regelmatig flinke bedragen op om haar te steunen in de kosten voor de behandelingen die Gypsy moet ondergaan vanwege haar ziektes.

© Hulu


Een paar jaar later wordt het stoffelijk overschot van Dee Dee in haar huis gevonden. Gypsy is spoorloos. Buurtbewoners zijn geschokt en vragen zich af wat er is gebeurd. Wat zij niet weten, maar de kijker dan al wel, is dat Gypsy eigenlijk helemaal niet ziek is! Via flashbacks komen we te weten dat moeder Dee Dee er vanaf Gypsy's kindertijd heilig van overtuigd is dat het meisje niet gezond is. Zij heeft vervolgens een extreme obsessie ontwikkeld om Gypsy te beschermen tegen zo'n beetje alles en iedereen. Dee Dee doet dit in de volle overtuiging dat Gypsy anders alleen maar 'zieker' zal worden. Daarnaast buit ze de verzonnen ziektes van Gypsy ook uit om maar zoveel mogelijk geld op te strijken van haar goedgelovige landgenoten.

Dee Dee weet ook perfect op Gypsy's schuldgevoel in te spelen. Gypsy wil haar moeder niet afvallen en houdt zichzelf en anderen voor dat Dee Dee het beste met haar voor heeft. Langzaamaan begint Gypsy echter aan de goede bedoelingen van Dee Dee te twijfelen. Zo hoort zij een arts tegen Dee Dee in het ziekenhuis zeggen dat Gypsy helemaal geen allergie voor suiker heeft. Verward over wat Gypsy gehoord heeft, besluit zij stiekem de proef op de som te nemen. Dit is het startpunt voor Gypsy waarbij zij steeds meer dingen ontdekt waarover haar moeder tegen haar en andere mensen heeft gelogen. Met alle gevolgen van dien....

Het verhaal is ronduit schokkend

The Act is een serie die ik met verbazing heb gekeken. De serie is namelijk gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het verhaal is ronduit schokkend. Dan bedoel ik zowel wat Dee Dee Blanchard haar dochter jarenlang heeft aangedaan, maar ook het feit dat zij dit al die tijd kon doen zonder dat iemand dit in de gaten had. De afloop van dit verhaal is dan ook voor alle betrokkenen behoorlijk vreselijk te noemen.

[image-122575]

The Act wordt in Amerika door Hulu uitgezonden, maar in Nederland is hij op geen enkele streamingdienst te vinden. Dat is erg jammer, want het is een zeer goede serie geworden met uitstekende vertolkingen van de al eerder genoemde Patricia Arquette en Joey King. Arquette heeft zelfs een Emmy Award gewonnen voor deze rol en King was ook genomineerd voor verschillende prijzen. Ook de bijrollen van Chloe Sevigne (Bloodline), AnnaSophia Robb (The Carrie Diaries) en Calum Worthy (American Vandal) zijn meer dan uitstekend. Ik geef The Act dan ook een mooie 8,5 als eindcijfer.
Volg The Act
Vorige aflevering
Free
Free
01x08
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The Flash (2014) - Seizoen 6 (DVD)

7

Swanenburg - Eerste aflevering

7.5

London Kills - Seizoen 1 (Code MyLum)

7

Turner & Hooch - Eerste aflevering

6

Virgin River - Seizoen 3

6.5

American Horror Stories - Eerste twee afleveringen

7