Tales of the Walking Dead

6.6 / 10
42 min
Anthologie
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Hessel Hoekstra geeft "Tales of the Walking Dead - Eerste aflevering" een 6.5.
Geschreven door Hessel Hoekstra op 17 augustus 2022.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Tales of the Walking Dead - Eerste aflevering

Tales of the Walking Dead lijkt in de eerste aflevering geen nieuw leven in het zombiegenre te blazen. Wel zien we interessante nieuwe personages en krijgen we de belofte oude bekenden te zien.

Het universum van The Walking Dead blijft maar uitdijen en uitdijen. Na Fear The Walking Dead en The Walking Dead: World Beyond staat alweer de derde spin-off op de planning: Tales of the Walking Dead. Deze serie is gegoten in de vorm van anthologieserie. Elke aflevering volgen we een ander personage, ergens in de wereld van The Walking Dead. Dit kunnen geheel nieuwe personages zijn, maar we zien ook oude bekenden terug.

In de eerste aflevering volgen we Joe (Terry Crews, Brooklyn Nine-Nine), een overlevende van de zombie-uitbraak die met zijn hond in een schuilkelder leeft en geniet van de kleine positieve dingen die deze apocalyptische wereld te bieden heeft. Wanneer zijn hond ten prooi valt aan de zombies, besluit hij om op zoek te gaan naar iemand met wie hij voor de zombie-uitbraak contact had. Onderweg ontmoet hij Evie (Olivia Munn, The Newsroom) en samen gaan ze op zoek naar hun verloren geliefden.

Voegt dit echt nog wat nieuws toe aan wat we al kennen? Dat niet. Zo’n beetje alle mogelijke soorten verhaallijnen inclusief de bijkomende clichés uit het zombiegenre hebben we inmiddels al langs zien komen in The Walking Dead en haar spin-offs. Ook de eerste aflevering van Tales of The Walking Dead maakt zich hier schuldig aan. Persoon besluit om na een tragisch verlies een oude bekende te zoeken? Dat deed Morgan ook al in The Walking Dead. Twee onwaarschijnlijke bondgenoten die met elkaar opgescheept zitten? Dat was het hele idee van de tweede helft van seizoen vier van die serie. Ook de grote onverwachte wending aan het einde van de aflevering is vrij voorspelbaar.

De eerste aflevering biedt weinig verrassingen op verhaaltechnisch gebied. Wel zien we interessante personages

Maar amusant is het wel. Terry Crews en Olivia Munn zijn leuke acteurs die samen een interessante chemie op het scherm hebben. Ik ken Terry Crews vooral van komische films en series en ook hier laat hij dat talent zien. Tegelijkertijd slaagt hij er ook in om goed de dramatische kant van zijn personage te laten zien. Ook Munn weet goed wat ze met haar personage moet doen en verder heeft Kersti Bryan (Invasion) een interessante rol.

In Tales of the Walking Dead hoef je niet echt nieuwe ideeën en verhaallijnen rondom zombies te verwachten. Maar mocht je echt geen genoeg van het The Walking Dead-universum kunnen krijgen, dan zal je dit een leuke afwisseling vinden met interessante oude en nieuwe personages.
Video on youtube
Volg Tales of the Walking Dead
Vorige aflevering
La Doña
La Doña
01x06
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Tales of the Walking Dead