Star Trek: Strange New Worlds

8,0 / 10
52 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_Phjd
4
17 aug 2023 02:42 -
Man, man, man...Denk dat seizoen 2 geschreven werd door de makers van The Simpsons. Of ze waren allemaal aan het zware spul. Daarom maar 4 want er zijn maar 4 afleveringen kijken waard! Dat het laatste een vervolg heeft in eventueel seizoen 3 (als het er van komt ? ) kan me niet bekoren of verleiden om het te zien... Zal toch wel goed aflopen. Ik ben heel ruimdenkend betreffende scify, maar wat ik hier zag is bedroevend en volkomen onlogisch en téééé véééér gezocht ! Seizoen 3?, hoeft niet voor mij.
Reageer
avatar_JazzySOB
6
05 aug 2023 10:44 -
Eerst een aflevering verweven met een tekenfilm "Those Old Scientists" en dan nu een musical "Subspace Rhapsody"? Ik ben echt helemaal klaar met die onzin. Kom nou eens met een echte SF Star Trek serie die TNG opvolgt met moderne ruimteschepen, die dan vervolgens verder gaan dan ooit in een nieuw onverkend deel van de melkweg bijvoorbeeld, of in een heel ander sterrenstelsel. Dat zou pas mooi zijn. Waar zijn de makers zo bang voor? TNG series zoals TNG, DS9 en Voyager waren de allerpopulairste Star Trek series ooit, waarom daar niet verder op borduren? Die ouwe TOS-meuk komt me onderhand echt de keel uit.
Reageer
avatar_BlackBiker
5.8
25 jun 2023 13:07 -
Aflevering 1 van seizoen 2 stemde mij nogal triest. Ik durf aflevering 2 eigenlijk niet te kijken...
Reageer
Bekijk reacties (2)
avatar_BlackBiker
27 jun 2023 18:48
Bijgewerkt op: 27 jun 2023 18:49
Nee, ik geef het op met Goldsman en Kurtzman. Na een veelbelovend 1e seizoen weten ze het toch compleet te verklooien. Ik stop met het "nieuwe Star Trek".
Reageer
avatar_JazzySOB
05 aug 2023 12:29
Bijgewerkt op: 05 aug 2023 12:31
Ik heb dit met aflevering 7 en 9. De tenenkrommende zevende aflevering van het tweede seizoen is verweven met een tekenfilm a' la Roger Rabbit en de negende aflevering waarvan bekend was dat dit een musical zou worden heb ik geskipt. De trailer die ik daar van heb gezien was voor mij voldoende om deze aflevering over te slaan. Hopelijk stoppen ze er na dit seizoen mee en gaan de makers zich focussen op een opvolger van TNG. Ik ben echt helemaal klaar met dat hele TOS gebeuren.
Reageer
avatar_hoolie1970
8
12 feb 2023 09:23 - 12 feb 2023 08:23
Mooi gemaakte serie over enterprise Met kapitein pike( de kapitein voor kirk)!!!
Reageer
avatar_Javelin
-
19 sep 2022 11:57 -
Ik vond dit toch een van de verrassingen. Ten eerste had ik geen idee dat het eraan zat te komen, ten tweede was gewoon leuk om naar te kijken.

Moet wel zeggen dat ik dan ook niet de leeftijd heb om maar eeuwenlang alles te vergelijken met "de vorige Star-treks" wat inmiddels wel een beetje oud begint te worden. We praten over series die in een andere eeuw gemaakt zijn. Laat het eens een keer los en geniet gewoon van het nieuwe aanbod SF-series.
Reageer
Bekijk reacties (1)
avatar_BlackBiker
19 sep 2022 14:04
Op zich heb je gelijk. Graag zou ik wat van Star Trek zien zonder banden met de oude series zodat ik die met een nieuwe blik kan bekijken.
Maar aangezien ze momenteel vrijwel alleen Star Trek series maken die zich afspelen vlak voor of na de series uit de jaren 60 en 80 én ze elke keer personages gebruiken uit die oude series wordt het wel erg moeilijk om daar geen vergelijkingen mee te maken. En helaas komen deze nieuwe series vaak niet erg gunstig uit die vergelijking.
Reageer
avatar_feyenoord1
9
11 jul 2022 20:08 - 11 jul 2022 18:08
Leuk weer, beetje oubollig.
Reageer
avatar_BlackBiker
5.8
24 jun 2022 12:14 -
Nou, ik sta versteld van mezelf. Wat me bij Foundation niet lukte, lukt me nu wel. Ik kan dit zien als een leuke science fiction serie. Met Star Trek heeft het, behalve de namen, niet zoveel te maken, maar het is wel een hele aardige SF serie met leuke vondsten.
De laatste aflevering, nummer 8, is niet super origineel met een god achtige entiteit, maar wel heel grappig. Bijna net zo leuk als The Orville.
Ik blijf wat teleurgesteld over de vrijheden die de makers nemen met de Star Trek canon, maar heb besloten het gewoon niet meer als Star Trek te zien. En dan ga je op andere dingen letten en dan blijkt het best leuk te zijn.
Ik heb mijn cijfer wat opgekrikt.

En ja, het is aardig woke opgezet, vooral qua cast. Maar zolang de captain iemand is die gezag uitstraalt (behalve dan in de laatste aflevering ;-)) en geschikt is voor die positie, in plaats van een losgeslagen idioot die een oorlog ontketent en van huilbuien aan elkaar hangt, zoals in Discovery, kan ik daar wel doorheen kijken.
Reageer
Bekijk reacties (1)
avatar_JazzySOB
02 jul 2022 20:19
Goede analyse waar ik mij geheel in kan vinden :)
Vind het ook een leukere serie dan de chaotische Discovery die van wokisme aan elkaar hangt. Hier is dat ook wel het geval maar iets minder storend. Daarom is deze serie toch wel lekker weg te kijken. Maar nog steeds wacht ik op een nieuwe serie die echt de opvolger is van TNG.
Reageer
avatar_Rob0860
9
21 jun 2022 16:31 - 21 jun 2022 14:31
Ja wat zal ik zeggen, opgegroeid met Star Trek, nu bijna 62, and i love It still. Fantastisch
Reageer
avatar_ajamdeman
8
11 jun 2022 23:30 - 11 jun 2022 21:30
Goede remake
Reageer
avatar_BlackBiker
5.8
28 Mei 2022 11:57 -
Jammer, jammer, jammer. Kurtzman en Goldsman slagen er in om ook dit grondig te verzieken.
Het ligt niet aan de verhalen. Als SF serie is het best te pruimen, hoewel alle verhalen tot nu toe niet echt heel origineel zijn. En Anson Mount doet zijn stinkende best, net als de meeste andere castleden.

Nee, het probleem ligt er ook hier in dat de Star Trek canon grondig verbouwt wordt en gewoon niet logisch meer is. Dat is het probleem als je werkt met karakters die al een achtergrond hebben van 60 jaar en jij vindt dat je dat beter kunt. Nee dus.

Waarom die twee incapabele jokers elke keer vinden dat ze series moeten maken die zich voor de bestaande tijdslijn afspeelt is zeer onduidelijk. Mogelijk denken ze hier de oudere Star Trek fans iets te geven dat ze herkennen en ze zo aan te trekken. Voor de nieuwere fans wordt het complete CGI pakket uit de kast getrokken om ze op die manier te lokken. Maar het werkt niet. Het zou wel werken als je de bestaande, in tientallen jaren opgebouwde verhaallijnen zou respecteren en de bestaande en geliefde karakters niet te veel zou wijzigen. Maar dat is nu precies wat ze wel doen. Met Spock, met Uhura, met Christine Chapel etc. En zo wenden de oudere fans zich in afschuw af en krijgen de nieuwe fans een vertekent beeld van wat Gene Roddenberry nu eigenlijk wilde bereiken met zijn "Wagontrain to the Stars".

Beter had het geweest als ze een heel andere richting waren opgegaan met Star Trek. Meer in de toekomst, of een heel ander deel van de Melkweg, zoals Voyager deed, bijvoorbeeld. Dan hadden ze een goede SF show kunnen maken met allerlei kleine verwijzingen naar de bestaande reeksen en had iedereen blij geweest. Maar nu ziet de Enterprise er veel te gelikt uit en kloppen er dingen gewoon niet.
Voorbeeldje? Van de Gorn (aflevering 01x04) had de federatie voor de aflevering "Arena" van TOS nog nooit gehoord. Maar dit verhaal speelt zich jaren daarvoor af. Klopt niet.
De mensen die de eerste TOS pilot "The Cage" hebben gezien, weten dat het karakter van Number One (Una) niet klopt. En zullen zich ook afvragen waar die dokter vandaan komt.
Zo zijn er nog wel meer dingen die waarschijnlijk vooral domme puristen zoals mij dwars zitten, maar daar blijken er op Internet toch wel heel veel van te zijn ;-)

Gezien de eerder pogingen van de "mannen" om Star Trek te maken zou ik eigenlijk helemaal niet teleurgesteld moeten zijn. Maar toch ben ik dat wel. Pike op een vijfjarige missie, dat leek me echt super. En nu hoop ik maar dat ik over mijn eigen schaduw kan heenstappen en dit als SF serie kan blijven zien. Maar mijzelf kennende, ben ik er bang voor dat dit niet gaat lukken en dat ik uiteindelijk toch ga stoppen met deze serie, net als met ST-DISCO.
Reageer
Bekijk reacties (1)
avatar_JazzySOB
14 jun 2022 11:33
Bijgewerkt op: 05 aug 2023 12:23
Ik ben het helemaal met je eens. Ze moeten eens stoppen met dat TOS-tijdperk uit te melken en een échte opvolger maken van The Next Generation. En dan zonder Picard, want die is met pensioen. Gewoon een nieuwe cast met een nieuw geavanceerd schip i.p.v. die oudbollige TOS-Enterprise.

Nu is " Strange New Worlds" als SF-liefhebber wel te pruimen, maar het wordt net als "Discovery" helemaal verpest door al dat woke gedoe. Er wordt krampachtig zoveel mogelijk acteurs "van kleur" gebruikt en uiteraard wordt het bijbehorende "LHBTQ" alfabet er bij gehaald. En waarom? Voor zover ik mij Star Trek kan herinneren was het altijd al een heel diverse serie en dat was natuurlijk een dikke prima. Kijk naar Uhura, Sulu en bij TNG Worf, La Forge, Guinan, etc.allemaal top acteurs van kleur waar ik met genoegen naar heb gekeken.
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Avatar CGJP
02x09
CGJP
20 aug 09:44
In een woord walgelijk
Avatar Fargate
02x09
Fargate
06 aug 20:37
Wat een ellende. Wist dat deze aflevering eraan zat te komen en heb hem met tegenzin aangezet. Na 5 minuten maar weer uitgezet.
Avatar ellefaro
02x09
ellefaro
05 aug 00:18
Helemaal mee eens. Wat een drama
Avatar ZodiacMindwarp
02x09
ZodiacMindwarp
03 aug 15:53
De slechtste Star Trek aflevering die ik ooit heb gezien, en ik heb ze allemaal gezien. En SNW wordt steeds meer een soap over relaties op een ruimteschip ipv het ontdekken van 'new life and new civilizations'
Avatar BlackBiker
02x07
BlackBiker
26 jul 16:43
Ik was eigenlijk gestopt met deze serie, maar wilde toch deze cross over nog wel zien omdat ik heel benieuwd was hoe ze dat zouden doen. En dat viel me niet tegen. Een hele grappige aflevering. Waarin ook wel duidelijk wordt gemaakt dat wat ze met Spock en zijn emoties aan het doen zijn in deze serie niet echt past bij hoe mensen zich hem herinneren. Dat is ook één van mijn grootste kritiekpunten op deze serie. De vrijheden die ze zich permitteren ten opzichte van de canon.
Star Trek: Strange New Worlds