Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Star Trek: Strange New Worlds vernieuwd met vierde seizoen en Star Trek: Lower Decks eindigt

Star Trek: Strange New Worlds is vernieuwd met een vierde seizoen, vooruitlopend op de start van seizoen drie.

Het derde seizoen staat gepland voor 2025 en is momenteel in productie. Daarnaast zal het eerder aangekondigde vijfde seizoen van Star Trek: Lower Decks het laatste seizoen zijn. Nieuwe afleveringen, dat momenteel in productie is, worden dit najaar uitgebracht.

Star Trek: Lower Decks

"Aan de fans, We wilden jullie laten weten dat dit najaar het vijfde en laatste seizoen van Star Trek: Lower Decks zal zijn. Hoewel vijf seizoenen van welke serie dan ook tegenwoordig een wonder lijkt, is het niet overdreven om te zeggen dat elke seconde die we hebben besteed aan het maken van deze serie een droom is geweest die is uitgekomen," staat in een brief van Mike McMahan en Alex Kurtzman.

"Onze ongelooflijke cast, crew en kunstenaars hebben alles gegeven wat ze hebben omdat ze houden van de personages die ze spelen, ze houden van de wereld die we hebben gebouwd en bovenal houden we allemaal van Star Trek. We willen de wereld dolgraag ons hilarische vijfde seizoen laten zien waar we nu aan werken, en het goede nieuws is dat alle eerdere afleveringen op Paramount+ blijven staan, dus er is nog zoveel om naar uit te kijken terwijl we de Cerritos-crew vieren met een groots afscheidsfeest," voegden ze eraan toe.

Star Trek: Lower Decks is een geanimeerde komische serie die de ondersteunende bemanning volgt op een van de minst belangrijke schepen van Starfleet, de U.S.S. Cerritos. De bemanning op de 'lagere dekken' van de U.S.S. Cerritos bestaat uit de stemmen van Tawny Newsome, Jack Quaid, Noël Wells en Eugene Cordero. De bemanning op de brug wordt ingesproken door Dawnn Lewis, Jerry O'Connell, Fred Tatasciore en Gillian Vigman.

De serie wordt geproduceerd door CBS' Eye Animation Productions, de animatietak van CBS Studios, Secret Hideout en Roddenberry Entertainment. Uitvoerend producenten zijn Alex Kurtzman, Mike McMahan, Aaron Baiers, Rod Roddenberry en Trevor Roth.

Titmouse is de animatiestudio voor de serie, die exclusief wordt uitgezonden op Paramount+ in de VS en Latijns-Amerika en wordt gedistribueerd door Paramount Global Content Distribution.

Star Trek: Strange New Worlds

Star Trek: Strange New Worlds is gebaseerd op de jaren dat kapitein Christopher Pike aan het roer stond van de U.S.S. Enterprise. Naast Pike volgt de serie ook wetenschapsofficier Spock, Nummer Een en de bemanning van de U.S.S. Enterprise, in de jaren voordat kapitein Kirk aan boord van het sterrenschip ging, terwijl ze nieuwe werelden in het heelal verkennen.

Anson Mount, Rebecca Romijn, Ethan Peck, Jess Bush, Christina Chong, Celia Rose Gooding, Melissa Navia en Babs Olusanmokun spelen de hoofdrollen, samen met speciale gastacteurs Paul Wesley en Carol Kane.

De serie wordt geproduceerd door CBS Studios, Secret Hideout en Roddenberry Entertainment. Alex Kurtzman, Akiva Goldsman, Jenny Lumet, Henry Alonso Myers, Aaron Baiers, Dana Horgan, Davy Perez, Frank Siracusa, John Weber, Rod Roddenberry en Trevor Roth zijn de uitvoerende producenten.

"Namens de cast en crew van Star Trek: Strange New Worlds zijn we blij en dankbaar dat we onze reis samen kunnen voortzetten. We kunnen niet wachten tot jullie ons en de bemanning van de Enterprise vergezellen op een nieuw seizoen van verkenning en avontuur," zeggen Akiva Goldsman, Henry Alonso Myers en Alex Kurtzman in een verklaring.

De uitgebreide wereld van Star Trek op Paramount+ omvat ook het vijfde en laatste seizoen van Star Trek: Discovery, dat momenteel wordt uitgezonden; de originele film Star Trek: Section 31 met Michelle Yeoh, waarvan de productie onlangs is afgerond en de nieuwe originele serie Star Trek: Starfleet Academy, die later dit jaar in productie gaat.
Vorige aflevering
Hegemony
Hegemony
02x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Star Trek: Strange New Worlds