Star Trek: Discovery

8,0 / 10
52 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_frodo
9
18 maa 2024 10:02 -
Wat ik fijn zo vinden dat deze serie op netflix verder gaat. Wil graag weten hoe verder gaat.
Reageer
avatar_svandenberg86
-
24 sep 2022 17:26 - 24 sep 2022 15:26
Ik ben nu halverwege seizoen 4, er zit nu echt alles in ;) voor mij een reden om te stoppen. Makers zijn helemaal doorgeslagen, onwijs woke!
Reageer
avatar_magoose
8.5
17 maa 2022 13:20 -
Seizoen 4, echt top!!
Reageer
avatar_Xcobra
8
23 jan 2021 18:52 -
Gewoon weer een super serie van Star Trek.Ook de series in het v
Reageer
avatar_Megafluffy86
9
22 okt 2020 10:35 - 22 sep 2021 04:49
Wij als Star Trek fans genieten ook van Discovery. Mijn vader heeft zelfs alles van Star Trek gezien en kan hier ook gewoon van genieten. Ja, Burnham heet Michael, zoals sommige vrouwen ook Stevie (Nicks), Daryl (Hannah) of Glenn (Close) heten. Who cares. Het is maar waar je je aan stoort. Het eerste seizoen had wat opstartproblemen, maar daarna ging het wat ons betreft als een trein. Star Trek staat bekend als een vooruitstrevende serie, die letterlijk grenzen opzoekt en verlegt, zoals ze dat altijd hebben gedaan. Alleen blijven sommige die-hard fans een beetje achter de grens van vroeger hangen. En dat is jammer, want het is een serie die een oprechte kans verdient.
Reageer
Bekijk reacties (1)
avatar_BlackBiker
22 okt 2020 20:09
Bijgewerkt op: 22 sep 2021 04:49
Joh, het is helemaal prima dat jij en je vader het een topserie vinden! Wat ik roep is ook maar een mening en het zit er dik in dat niet iedereen het daarmee eens is. Dus geniet vooral van het derde seizoen. Aflevering 2 komt er spoedig aan.

Ik ben alleen wel benieuwd wat je bedoeld met "de grens van vroeger". Want niet alle nieuwe Trek vind ik niet goed hoor. Hoewel Picard eigenlijk net wat te duister is, vond ik dat toch een prima serie. En ik heb me rot gelachen om Lower Decks. Maar bij Discovery heb ik dus wel wat kanttekeningen ;-)
Reageer
avatar_BlackBiker
4.3
20 okt 2020 19:22 - 22 sep 2021 04:49
Ik heb in een leuke aanbieding de eerste twee seizoenen kunnen kopen en heb ze de afgelopen week bekeken. En als je aan het bingen bent, vallen je toch meer dingen op dan als je elke week een aflevering kijkt (zonder NL ondertitels). En helaas is hierdoor mijn mening wel aardig veranderd.
Dus heb ik eens gekeken op IMDB wat daar de consensus is. En tot mijn verrassing heeft de show wel een 7.3 gemiddeld, maar als je dan naar de gebruikersrecensies kijkt, dan zie ik bijna geen goede recensies terug.
Zie voor jezelf hier: https://www.imdb.com/title/tt5171438/reviews?sort=submissionDate&dir=desc&ratingFilter=0

En helaas ben ik het met de bijna alle negatieve recensies (en onderbouwde, want alleen "dit is sh*t" roepen is geen recensie ;-)) eens. Dit is eigenlijk geen Star Trek, maar gewoon een SciFi actie serie die zichzelf het ST label heeft toegekend omdat ze die rechten nou eenmaal hebben..
Star Trek is altijd een positieve show geweest. Vooral gericht op het ontdekken van nieuwe werelden en rassen. Zo niet Discovery. S1 gaat vooral over oorlog en de federatie wordt zelfs bijna uitgeroeid. Niet erg Star Trek. En hoe dat dan wordt opgelost is wel heel erg gemakkelijk.

De prime directive was leidend in de andere series en de primaire premise is dat iedereen meetelt. Of ze nu blauw, groen, bruin, geel of blank zijn. Man, vrouw of hagedis maakt ook niet uit. Iedereen krijgt binnen het ST universum de kans om te excelleren.
Maar voor de makers van Discovery was dit niet genoeg. De hele show is hierdoor een politiek correcte SJW brei geworden waarbij de diversiteit tot in het extreme is doorgevoerd. De regenboog moest nog beter vertegenwoordigd worden en ook de plus size mensen waren tot nu toe ondervertegenwoordigd. Dus ook daar is aan gewerkt.

Er zijn altijd vrouwen in sterke rollen aanwezig geweest in Star Trek. Denk aan Janeway, Kira Nerys, B'lana Torres en zo kan ik er nog een stel noemen. Maar nu is de brug van Discovery een feministisch plaatje geworden waarop, behalve de captain, geen blanke man meer voorkomt. En die captain blijkt dan ook nog één van de bad guys te zijn. Alleen om Pike konden ze niet heen door een verhaallijn die ze kozen. Maar daar hebben ze nu wat op gevonden. Pike krijgt een eigen serie en Discovery gaat nu bijna 1000 jaar de toekomst in, zodat ze zich helemaal niet meer aan de canon hoeven houden. En dat beloofd niet veel goeds, zag ik al in de eerste aflevering van seizoen 3.

Daarnaast heb ik me toch flink lopen ergeren aan wat ze met de Klingons hebben uitgehaald. Die zijn verworden tot een karikatuur van wat ze horen te zijn. Het is volgens de Star Trek traditie een militair volk dat volledig is gebaseerd op een belangrijke erecode. Maar nu zijn het domme moordende piraten geworden. Met nauwelijks meer herkenbare make-up. Schepen die niet kloppen en die we nooit gezien hebben en een taal waardoor het lijkt alsof ze continu aan het overgeven zijn. Het slaat echt helemaal nergens op.

En ik heb nog geen enkele Star Trek show gezien waarin drie minuten zo lang duren. Tijd is relatief en dat is ook een onderdeel van het verhaal, maar elke keer als er weer een soort van timer afloopt moet er eerst weer eindeloos gedebatteerd worden, of erger nog, gehuild worden. Michael Burnham (waarom heeft een vrouwelijk karakter trouwens een mannelijke naam?) heeft maar twee uitdrukkingen. Boos en verdrietig. En voor iemand die zogenaamd Vulcan is opgevoed is dat best opzienbarend. Bij veel van haar acties gaat de logica volledig de deur uit, dus die opvoeding heeft weinig nut gehad lijkt het wel. Er is absoluut niet nagedacht over dit karakter
En Spock. Daar wil ik het gewoon niet over hebben. Wat ze daarmee uithalen is te dom voor woorden.

Enfin ik denk, samen met veel andere fans zie ik op IMDB, dat Gene Roddenberry zich zou omdraaien in zijn graf als hij dit zou zien. En ik weet eigenlijk niet of ik seizoen drie ga afkijken.
Als Trekkie ga ik het natuurlijk tóch weer een kans geven. Maar na S03E01 heb ik het eigenlijk opgegeven dat dit nog wat wordt.
Reageer
Bekijk reacties (3)
avatar_Mdevreugd
23 okt 2020 17:50
Bijgewerkt op: 22 sep 2021 04:49
Als mede-Trekkie ben ik het helemaal met je eens. Maar in tegenstelling tot jou ben ik na seizoen 1 al afgehaakt. Deze serie, en voor Picard geldt hetzelfde, is een schandvlek op de nalatenschap van Gene Roddenberry.
Het geweldige aan de oude series is dat ze altijd het grijze gebied lieten zien, maar deze nieuwe series worden alleen maar gebruikt om de nieuwe woke religie te prediken. Ik heb het voorgoed opgegeven met Star Trek, en met de meeste andere nieuwe series ook trouwens.
Reageer
avatar_Hydr4
01 nov 2020 23:57
Bijgewerkt op: 22 sep 2021 04:49
Ik ben het met je eens. Ik vind diversiteit iets goeds maar het is gewoon to much. Zitten Zo veel hmm momenten in de serie dat ik echt moet concluderen dat het niet startrek waardig is..
Reageer
avatar_JazzySOB
13 dec 2021 13:08
Bijgewerkt op: 06 jan 2022 23:17
Ik had het niet beter kunnen verwoorden! Het is helemaal hoe ik er ook over denk. Niet alleen de Klingons zijn veranderd, ook andere bekenden zoals de Ferengi zien er heel anders uit. Waarom toch? En dan die Spore Drive waarmee ze letterlijk in een oogwenk naar elke plek in het universum kunnen springen. Dat maakt het toch niet spannend meer? Er wordt dan in feite niet meer in de ruimte gereisd. Een bedreiging ergens in de melkweg? Hup, even er naar toe springen en het probleem is opgelost. Waar zijn de tijden gebleven dat men lichtjaren ver reist en nieuwe werelden ontdekten en vreemde wezens tegen kwamen? Nu is er qua spanning niets meer aan. Toen ze in TNG de Borg tegenkwamen zat ik op het puntje van mijn stoel. Net als in DS9 met de Dominion en Enterprise met de Xindi dreiging. Ook Voyager met Janeway was geweldig, vooral toen ze Borg-space binnenkwamen. Retespannende SF was dat!

Discovery voldoet volledig aan het tegenwoordige woke gebeuren waar ik kotsmisselijk van wordt. In vorige Star Trek films en series zag je ook iedereen van alle kleuren en maten vertegenwoordigd wat natuurlijk een dikke prima is. Niets mis dus met diversiteit, maar hier wordt vooral dat hele LBHQT gedoe zo overdreven door de strot gedrukt dat je er onpasselijk van wordt. Mannen die met elkaar zoenen? Prima hoor maar waarom moet dat in elke aflevering zo worden uitvergroot in een SF-serie? Bij "The 4400" zie je hetzelfde. Als dit de nieuwe norm wordt voor series zie ik het zwaar in.
Reageer
avatar_mebo870
9
07 maa 2020 22:06 - 02 Mei 2022 15:04
t'is gewoon een serie waarbij je uit je zetel wordt geblazen, fenomenaal.
Even dacht ik, ze zitten in een parallele wereld, nu gaan we de weg op van Voyager, nee toch niet.
Seizoen 1 vond ik heel verrassend.

Helaas viel seizoen 4 tegen. Teveel politiek gezwets die het verhaal echt geen deugd doen. En dan die Saru, met zijn eeuwig gemekker.
Reageer
avatar_Dore
5
29 jan 2020 10:25 -
De serie heeft teveel veranderingen in het Star Trek universum gemaakt waardoor ik na 8 afleveringen ben afgehaakt. De Klingons zien er anders uit en praten anders. De techniek is beter dan in series die zich eruwen later afspelen. Als standalone serie kan het misschien iets zijn, maar niet als onderdeel van Star Trek
Reageer
Bekijk reacties (2)
avatar_BlackBiker
08 maa 2020 17:06
Bijgewerkt op: 22 sep 2021 04:49
Aan de ene kant heb je gelijk. Ik begreep ook niets van die Klingons en die revolutionaire Sporedrive die verder nergens in de canon terug komt.
Maar aan de andere kant vind ik het introduceren van de voorganger van Kirk, Captain Pike, en Number One uit de oorspronkelijke TOS pilot, wel een mooie aanvulling op de ST verhalen.
Dus ja, er zijn zeker (ongewenste?) veranderingen gemaakt, maar ook prachtige aanvullingen. Bij mij slaat de weegschaal naar dat laatste door. Ik vind het een prima serie. Ik kan ook niet wachten op het volgende seizoen, dat zich heel ver in de toekomst gaat afspelen. Verder dan a ST serie has gone before...
Reageer
avatar_JazzySOB
13 dec 2021 12:51
Bijgewerkt op: 06 jan 2022 22:51
Ik vind het ook jammer dat het een pre-TOS serie is. Ik ben dat hele TOS-tijdperk wel zat. Ik hoop nog altijd op een serie die zich in of vlak na het TNG-tijdperk plaatsvindt. De TGN series zoals ST-TNG, DS9 en Voyager vind ik nog altijd de beste Star Trek series. Maar ik ben wel blij dat ze de sprong naar de toekomst hebben gemaakt waarna het nu toch wat minder TOS is. Misschien hebben de makers ook ingezien dat de kijker liever verder in de toekomst wil. Ik vind Discovery gewoon (nog) niet echt spannend en mysterieus, al wordt dat door die vreemde anomaly wel beter. Verder vind ik de serie erg traag gaan, er gebeurt weinig. En wie heeft die rare Klingons bedacht? Die zien er totaal niet uit. Wat is er mis met de oude? Ondertussen heb ik ook een Ferengi en een Andorian gezien waarbij de Ferengi er totaal anders uitzag zonder dat kenmerkende vierkante hoofd met die grote oren. Ook dat woke LHBTQ+ gedoe mogen ze van mij wel achterwege laten. Die Adira, dat meisje die op een jongen lijkt, heeft een Trill-vriendje genaamd Gray die opeens een meisje is geworden inclusief oogschaduw. En dat constante omhelzen, het lijkt wel "The Bold And The Beautiful" met al dat liefdesdrama. Dat woke gedoe leggen ze er steeds dikker op. De nieuwe reboot van de serie "The 4400" is al net zo erg en daar ben ik om die reden mee gestopt. Het lijkt wel of die serie alleen om woke redenen gereboot is want verder gaat het nergens over. Ik hoop niet dat dit soort woke hersenspoeling de nieuwe norm wordt voor TV-series.
Reageer
avatar_FrankRoelans
8
29 apr 2019 15:35 -
knappe gevechtsscènes, sterke acteurs, goede verhaallijn en soms verrassende plotwendingen!!!!! Ben benieuwd voor seizoen 3!!!!
Reageer
avatar_ogima
9
21 apr 2019 22:36 - 21 apr 2019 22:38
Top Serie die goed ingepast is in de star trek verhaal lijn
Benieuwd of we ze in de toekomst weer terugzien of dat het eenmalig is.
Hoop van wel!
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Avatar anonymous
01x15
anonymous
18 feb 17:16
Heb alle afleveringen gezien en tja, er zijn best wat dingetjes die ik raar vind. Ten eerste zou dit 10 jaar eerder afspelen dan de aller eerste en toch is de gebruikte technologie in deze serie veel verder dan in tot nu toe alle andere startrek series. En sommige dingen zijn echt ver gezocht. Zoals het parallelle universum, de mogelijkheid om binnen het schip vanaf elke plaats te teleporteren naar elk ander deel van het schip door alleen te roepen, de sporedrive die een heel schip in een seconde naar elke plek in het heelal kan flitsen, enz. sorry hoor. dat gaat mij echt te ver en zeker omdat het zogenaamd voor alle andere in de tijdlijn staat..
Star Trek: Discovery