Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

De Onbekende Seriekijker: Solis

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij het liefst naar kijkt en waarom. De Onbekende Seriekijker is Emile Goessens (27).

Emile Goessens

Aantal serie-uren per week: Dat verschilt natuurlijk per week, maar tien uur per week red ik met gemak.
Allereerste serie ooit gezien: Dat is een lastige vraag. Moet eerlijk bekennen dat ik niet weet wat mijn eerste serie was. Ik keek vroeger verschillende series zoals Dawson's Creek, Friends, Webster, Married... with Children en dergelijke. Maar geen enkele van de genoemde series heb ik helemaal gekeken. Oh ja! Ik herinner me wel Heartbreak High, een Australische serie over leerlingen en leerkrachten op een school. Ook deze serie heb ik niet helemaal gezien, maar die laatste aflevering van deze serie uit de jaren 90 is me wel bijgebleven. Als kind zijnde keek ik altijd graag naar The Smurfs (De Smurfen). Dat telt toch ook als een serie?” zegt Emile lachend.
Beste serie ooit: Dat is gewoon Band of Brothers. Die steekt met kop en schouders boven de rest uit. Ben altijd al gefascineerd geweest over de Tweede Wereldoorlog. Maar deze serie brengt alles perfect in kaart. Van de oorlog zelf tot alle ellende die erbij kwam, hoe de oorlog de soldaten veranderde enzovoort. Krijg nog steeds kilometers kippenvel bij alleen al de intro. Ik denk niet dat er ooit een betere serie gemaakt gaat worden.
Beste serie op dit moment: Dat is toch Westworld. Hoewel ik zelfs bijna afhaakte omdat de serie me niet wist te boeien, ben ik toch blij dat ik niet heb opgegeven. Want na de eerste helft van het seizoen sloeg de serie om en was het ontzettend spannend. Het mysterie rondom Westworld is erg goed uitgewerkt.
Serie die op de planning staat: Dit zijn er best veel haha. Series die ik nog graag wil zien voeg ik altijd toe aan mijn ‘series die ik moet zien’ lijst. Maar dat is sowieso nog Making a Murderer. Ik heb er veel verhalen over gehoord, maar ik heb ‘m nog steeds niet gezien. Erg he? The Man in The High Castle lijkt me een interessante serie, gebaseerd op het boek van Philip K. Dick. Verder nog series als 24: Legacy (ben erg benieuwd hoe de nieuwe cast het gaat doen), Forbrydelsen (schijnt nog beter te zijn dan de remake), This Is Us, Wentworth, American Crime Story en Springfloden. En dit zijn nog niet alle series haha. Best een diverse lijst. Mocht iemand nog een tip hebben, dan is dat natuurlijk altijd welkom.



Emile Goessens, zijn gebruikersnaam is Solis, is 2 jaar en 10 maanden lid van MijnSerie.nl: “Ik ben Emile Goessens, woon in het zuiden van het land en ben geboren in 1989. Series heb ik altijd al gekeken. Van kinderseries tot series voor jongeren, maar dan keek ik gewoon wat er op dat moment op de televisie was. Dus het waren niet hele seizoenen, maar gewoon af en toe een aflevering. Tot ruim tien jaar geleden. Toen veranderde dat en keek ik complete seizoenen (of een complete serie natuurlijk). Dit is langzaam maar zeker uitgegroeid tot een verslaving. Ik ben nu alweer ruim 2 jaar en 9 maanden {ten tijde van schrijven} lid van MijnSerie.nl en mijn gebruikersnaam is Solis.



Als je een persoonlijke Top 5 mag samenstellen van de beste series die je ooit hebt gezien, hoe ziet deze Top 5 er dan uit?: “Op nummer één natuurlijk Band of Brothers. Nummer twee is voor Game of Thrones. Er moet veel veranderen dat Game of Thrones de nummer één van de troon stoot. Op de derde plek staat Breaking Bad. Ondanks dat vele mensen zijn afgehaakt vanwege de traagheid die wel vaker voorkwam in deze serie vind ik het echt een briljante serie. Fantastische rol van Bryan Cranston. Nummer vier is voor Dexter. Ondanks het matige laatste seizoen (en dan vooral het einde) is dit nog steeds een van mijn favorieten... Last but not least: nummer vijf. Lastige keuze, maar ik keek ook altijd graag naar Person of Interest en de serie zat gewoon goed in elkaar. Goede combinatie van actie, technologie en humor.



Wat vind je de slechtste serie die je ooit hebt gezien? Waarom?: 3%. Heb alleen de eerste aflevering gezien en deze wist me totaal niet te pakken. Normaal gesproken geef ik het niet zo snel op wat betreft series, maar dit vond ik écht niks… Dat de serie uit Brazilië komt heeft daar dan weer niks mee te maken, want ik kijk vaker series die niet uit Amerika komen. 3% ‘wint’ deze ‘nominatie’ overigens nét van Unbreakable Kimmy Schmidt, ook absoluut niet een van mijn favorieten, om het maar zacht uit te drukken, haha. Deze vond ik over the top en totaal niet grappig. Toch nog knap van mezelf dat ik het een seizoen heb volgehouden.”



Welke series volg je op dit moment?: “Heb je even? Dat zijn superhelden series zoals Arrow, The Flash (2014), Supergirl, DC's Legends of Tomorrow, Gotham, Agents of S.H.I.E.L.D. en verder nog andere genres zoals Suits, The 100, How To Get Away with Murder, The Blacklist, Modern Family, The Big Bang Theory, Blindspot, iZombie en nog veel meer. Bij de meeste van deze genoemde series wacht ik gewoon totdat het seizoen (of de seizoenshelft) is uitgezonden en dan kijk ik het achter elkaar. Nadat ik een serie of seizoen heb afgekeken kies ik een serie van een ander genre, ter afwisseling.”



In de seriewereld bestaan er tal van genres. Als je één genre mag kiezen, wat is dan je favoriete genre en waarom?: “Dit is echt een lastige vraag zeg. Ik kijk namelijk bijna alle genres… En vaak heeft één serie meerdere genres. Dus dan kies ik maar voor een thriller. Thrillers zorgen er altijd wel voor dat je op het puntje van je stoel gaat zitten.” Heb je een voorkeur voor een land waar de serie vandaan moet komen? Kijk je bijvoorbeeld het liefst naar Amerikaanse series, of Deense series etc. ?: “Het aanbod van de Amerikaanse series is natuurlijk enorm, maar af en toe maak ik een uitstapje naar een Britse of een Deense serie. Maar een voorkeur heb ik eigenlijk niet, het belangrijkste is uiteindelijk dat het een goede serie is. Het voordeel van bijvoorbeeld Deense series is dat je de acteurs (nog) niet kent. Zo heb je nooit het idee dat je naar een acteur zit te kijken die je kent uit een andere serie die je jarenlang hebt gevolgd! Tegen dat ‘probleem’ loop ik dus steeds vaker op.” Series worden gemaakt door producenten met een heel team daar achter. De acteurs brengen vervolgens het verhaal over. Heb je een favoriete acteur en/of actrice?: “Ik heb eigenlijk geen échte favoriet. Natuurlijk zijn er genoeg acteurs en actrices die ik hun rol echt goed neerzetten, maar een favoriet? Nee, niet echt.”



Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie? Hoe kwam dat en hoe ging je daar mee om?: “Ja, meerdere malen zelfs haha. Dan begin ik met één aflevering en voor ik het weet heb ik mezelf een weekend opgesloten om alleen maar naar die serie te kijken. Tja, ik ben nu eenmaal nieuwsgierig, dus dan wil ik de rest ook zien.” En al deze series, verslaafd of niet, wat betekenen die voor je?: “Absoluut een vorm van ontspanning! Heerlijk ontstressen na een drukke dag.” Wil je voor ons beschrijven hoe je serie kijkt? Waar ben je en hoe zit je er bij (en met wie)?: “Verschilt eigenlijk hoe ik naar een serie kijk. Via de televisie, via de tablet of via de laptop. Meestal kijk ik alleen naar een serie.”



We zijn bijna bij de laatste vraag. Eerst nog even deze vraag. Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: “Ik kijk eigenlijk nooit televisie (tenzij ik Netflix op de televisie kijk natuurlijk). En als ik iets van de televisie wil terugkijken, dan gebruik ik uitzending gemist. Nee, series op de televisie lopen sowieso veel te ver achter. En dan die vreselijke reclames tussendoor. Heb eigenlijk alleen een account op Netflix.” De laatste vraag. Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Een 8. Er zijn denk ik nog genoeg goede series voor mij om te ontdekken! MijnSerie is de perfecte manier om afleveringen bij te houden, cijfers te geven voor series, stemmen op je favoriete karakters, columns lezen, recensies lezen, de reacties onder de serie te lezen en me op de hoogte te houden van nieuwe afleveringen.”



Emile Goessens (Solis) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 20 maart komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Emile Goessens, tot de volgende keer!

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

E71
E71 7 maart 2017, 11:38
Wat betreft je tweede wereldoorlog fascinatie, heb ik drie tips voor je. De mini serie Unsere Mütter, unsere Väter en de documentaire series WWII in HD en Apocalypse: World War II. Vond ze persoonlijk alle drie erg goed.
anonymous
anonymous 7 maart 2017, 12:07
De Noorse serie Heavy Water War is ook erg goed. Speelt zich ook af tijdens WWII. Staat op Netflix.
Solis
Solis 9 maart 2017, 20:42
Bedankt voor de tips! Unsere Mütter, Unsere Väter heb ik al gezien, goede serie inderdaad! Die documentaires en die Noorse serie ken ik niet, dus die staan op de lijst!
Steph
Steph 7 maart 2017, 12:13
Leuk om dit te lezen! en ik ben niet de enige serie kijker die wacht op halve/hele seizoenen :);) Heart break high was in die tijd echt heeel cool! Ik keek regelmatig de afleveringen vroeger.
Log in om een reactie achter te laten