Sil de Strandjutter

7.3 / 10
50 min
Drama
Volg deze serie
7.3 / 10
1seizoenen/7afleveringen/1976 - 1976 
NetwerkNCRV
De serie is beëndigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:50 min19761976 (Beëindigd)
Genres:Drama
Netwerk:NCRV
Sil de Strandjutter is een Nederlandse dramaserie van de zender NCRV. De serie ging in première op 16 oktober 1976.

Sil de Strandjutter speelt zich af op het van de rest van Nederland afgesloten Terschelling aan het eind van de 19e eeuw. Sil Droeviger, boer in Oosterend vult zijn inkomen voor zijn gezin, bestaande uit zijn vrouw Jaakje en zoons Jelle en Wietse, aan met strandjutten. Op een dag steekt er een sterke storm op en redt Sil een meisje uit een gezonken sloep, terwijl de moeder verdrinkt. Het schip komt uit Zweden en omdat de naam van het kind niet bekend is, neemt Sil het meisje mee en voedt het op als zijn eigen dochter. Hij noemt haar Lobke, net als hun dochtertje dat vlak na de geboorte is overleden. Als Sil haar bij de burgerlijke stand komt aangeven als zijn eigen dochter levert dit de nodige problemen.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 7

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Sil de Strandjutter.

Populaire reacties (1)

10
03 feb 2016
Terschelling, een eiland midden in de waddenzee dat we kennen van onze vakantie. Maar hoe het er was om er te wonen, en wat je kon - afhankelijk van waar je op het eiland woonde - en hoe verder je op "Oost" woonde, hoe slechter je het dus had, want des te meer werd er dan op je neergekeken.

Sil is een strandjutter in hart en ziel. Een beetje storm en hij gaat het strand op om te spieden naar schipbreukelingen en, als het kan, naar strandgoed. Op een dag - wanneer er een enorme storm is - wordt er verwoede pogingen te gaan om de manschap van een boot te redden, maar te vergeefs, alleen een klein Zweeds meisje kan Sil redden. Hij adopteert haar en wordt zijn appeloogje.
Zijn twee zonen worden, als zij een mooie tienermeisje wordt, heeft Sil er maar veel moeite mee om de twee jongens bij haar vandaan te houden.

De film volgt het boek (Geschreven door Cor Bruyn) vrij nauwkeurig. Daarnaast wordt ook heel goed de sfeer van de eilanders en hun eiland goed weergegeven.

Vergelijkbare series

Dexter
1 stem
Friends
1 stem
Lost
1 stem
Sherlock
1 stem