Sil de Strandjutter

7.3 / 10
50 min
Drama
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_Rodejong
10
03 feb 2016 10:18 -
Terschelling, een eiland midden in de waddenzee dat we kennen van onze vakantie. Maar hoe het er was om er te wonen, en wat je kon - afhankelijk van waar je op het eiland woonde - en hoe verder je op "Oost" woonde, hoe slechter je het dus had, want des te meer werd er dan op je neergekeken.

Sil is een strandjutter in hart en ziel. Een beetje storm en hij gaat het strand op om te spieden naar schipbreukelingen en, als het kan, naar strandgoed. Op een dag - wanneer er een enorme storm is - wordt er verwoede pogingen te gaan om de manschap van een boot te redden, maar te vergeefs, alleen een klein Zweeds meisje kan Sil redden. Hij adopteert haar en wordt zijn appeloogje.
Zijn twee zonen worden, als zij een mooie tienermeisje wordt, heeft Sil er maar veel moeite mee om de twee jongens bij haar vandaan te houden.

De film volgt het boek (Geschreven door Cor Bruyn) vrij nauwkeurig. Daarnaast wordt ook heel goed de sfeer van de eilanders en hun eiland goed weergegeven.
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst van de afleveringen die jij hebt gezien.