Delen op social media
Trailer

Scrubs

8,0
Seriescore
Eerstvolgende aflevering
Geen nieuwe afleveringen, serie is beëindigd.

Info

Bekijk trailer
Koop serie
Looptijd:2001 - 2010 (Beëindigd)
Duur:
Netwerk:ABC
Genres:DramaKomedie
Scrubs is een Amerikaanse dramedyserie van de zender ABC. De serie ging in première op 2 oktober 2001.

Scrubs volgt de professionele en privélevens van het personeel van de Sacred Heart Hospital, een fictief Amerikaans ziekenhuis. Vanuit de ogen van het hoofdpersonage John 'J.D.' Dorian (Zach Braff) wordt de komst van drie stagiairs gevolgd in het ziekenhuis en de manier waarop zij langzaamaan medewerkers in het ziekenhuis worden. De serie gebruikt onder andere een voice-over waarin de gedachtes van J.D. door hem zelf aan het publiek wordt verteld, waarbij er veel parallellen tussen de verschillende subplots zijn en veel onrealistische scènes, vaak dagdromen van één van de hoofdpersonages. Tegenover het regelmatig gebruik van humor staan dramatische scènes die vaak gaan over de harde realiteit van het werk als dokter. De show heeft drie medische adviseurs in dienst, die ervoor zorgen dat alle medische gegevens in de show kloppen.

In tegenstelling tot de meeste sitcoms wordt Scrubs vrijwel altijd zonder publiek met één camera opgenomen. Daardoor krijgt de serie in beeld veel meer het gevoel van een medische serie zoals ER of Grey's Anatomy. Veel van de afleveringen eindigen met een montage van beelden op muziek, terwijl J.D. in de voice over de verschillende verhaallijnen thematisch aan elkaar linkt. Hoewel in veel van de verhaallijnen medische zaken een rol spelen zijn de thema's die vaak voorkomen veel algemener zoals vriendschap, liefde en opgroeien.

De titel slaat op de chirurgische kleding, dat in het Engels "scrubs" worden genoemd maar ook op de betekenis in slang, waar het dan staat voor de nieuwe en onervaren.

Acteurs

Nieuws (10)

Populaire reacties (2)

avatar_Selphya
10 dec 2014 21:29 -
Scrubs. Een serie die ik een aantal keer voorbij heb zien komen op Comedy Central. Nu eindelijk na wat verveling besloten de serie eens in goede volgorde te gaan kijken. Onze geweldige hoofdrolspelers dokter JD, Turk, Reid, Cox en zuster Espanoza wat een geweldige setting voor een ziekenhuis serie. Als je van een comedy houd is deze serie zeker wel iets voor jou. Door het gebruik van een ziekenhuis setting komt er ook voldoende bij aan de medische kant en drama. Dus een goede combinatie voor een geweldige serie. De eerste 8 seizoenen zijn de serie zelf. Seizoen 9 heb ik eigenlijk een beetje met tegenzin uit zitten kijken, deze voegde heel weinig waarde toe aan het verhaal zelf en had liever gezien dat ze in diezelfde setting door waren gegaan.
Reageer
avatar_michaeljackson
07 mrt 2011 00:10 -
wat een super leuke grappig serie.
Reageer

Afleveringen en seizoenen

Eerstvolgende aflevering
Geen, serie is beëindigd.
09x11
26 januari 2010
09x12
10 maart 2010
09x13
17 maart 2010
Seizoen 7
0/11
Seizoen 8
0/18
Seizoen 9
0/13

Recensies (0)

Nog geen reviews aanwezig

Video's (2)

Scrubs - Trailer
Geplaatst op 1 oktober 2017, 22:56
Scrubs - Trailer
SCRUBS - Official Trailer
Geplaatst op 24 januari 2014, 09:51
SCRUBS - Official Trailer

Kijkcijfers Amerika

Vergelijkbare series

De serie suggesties worden geladen
Zijn de serie suggesties er nu nog niet? We zijn druk bezig om ze te zoeken. Volgende keer iets minder snel naar beneden scrollen, dank je wel.