Scrubs

8,0 / 10
21 min
Medisch, Dramedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
8,0 / 10
9seizoenen/182afleveringen/2001 - 2010 
NetwerkABC
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:21 min20012010 (Beëindigd)
Genres:MedischDramedy
Netwerk:ABC
Scrubs is een Amerikaanse medische dramedyserie van de zender ABC. De serie ging in première op 2 oktober 2001.

Scrubs volgt de professionele en privélevens van het personeel van de Sacred Heart Hospital, een fictief Amerikaans ziekenhuis. Vanuit de ogen van het hoofdpersonage John 'J.D.' Dorian (Zach Braff) wordt de komst van drie stagiairs gevolgd in het ziekenhuis en de manier waarop zij langzaamaan medewerkers in het ziekenhuis worden. De serie gebruikt onder andere een voice-over waarin de gedachtes van J.D. door hem zelf aan het publiek wordt verteld, waarbij er veel parallellen tussen de verschillende subplots zijn en veel onrealistische scènes, vaak dagdromen van één van de hoofdpersonages. Tegenover het regelmatig gebruik van humor staan dramatische scènes die vaak gaan over de harde realiteit van het werk als dokter. De show heeft drie medische adviseurs in dienst, die ervoor zorgen dat alle medische gegevens in de show kloppen.

In tegenstelling tot de meeste sitcoms wordt Scrubs vrijwel altijd zonder publiek met één camera opgenomen. Daardoor krijgt de serie in beeld veel meer het gevoel van een medische serie zoals ER of Grey's Anatomy. Veel van de afleveringen eindigen met een montage van beelden op muziek, terwijl J.D. in de voice over de verschillende verhaallijnen thematisch aan elkaar linkt. Hoewel in veel van de verhaallijnen medische zaken een rol spelen zijn de thema's die vaak voorkomen veel algemener zoals vriendschap, liefde en opgroeien.

De titel slaat op de chirurgische kleding, dat in het Engels "scrubs" worden genoemd maar ook op de betekenis in slang, waar het dan staat voor de nieuwe en onervaren.
Koop bij Bol

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 24
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 22
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 22
Seizoen 3
Seizoen 4
0 / 25
Seizoen 4
Seizoen 5
0 / 24
Seizoen 5
Seizoen 6
0 / 22
Seizoen 6
Seizoen 7
0 / 11
Seizoen 7
Seizoen 8
0 / 19
Seizoen 8
Seizoen 9
0 / 13
Seizoen 9

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Scrubs.

Populaire reacties (3)

avatar JanWillemK
9
22 dec 2023
Scrubs is een legendarische comedy serie die je voor altijd bij zal blijven. Deze mix tussen comedy en drama én die talentvolle cast maakt het een geweldige serie die je niet zal vergeten.
Het officiële einde van de serie (seizoen 8) is geweldig en één van de beste die ik ooit heb gezien.

Seizoen 9 moet je maar gewoon vergeten want die had weinig te maken met de voorgaande seizoenen. Zo ontbraken veel cast members van de eerdere seizoenen of hadden een (zeer) kleine gastrol.
De schrijver wilde ook de naam aanpassen naar Scrubs Med maar ABC ging daar niet mee akkoord.
"Lawrence considered the eighth season to be the end of the show Scrubs, going so far as to ask ABC if he could change the name to Scrubs Med. ABC declined, but Lawrence still advised fans to treat it as a new show, even putting a caption under the "Created By" on the X-ray in the opening sequence saying [Med School]."
avatar Selphya
8
10 dec 2014
Scrubs. Een serie die ik een aantal keer voorbij heb zien komen op Comedy Central. Nu eindelijk na wat verveling besloten de serie eens in goede volgorde te gaan kijken. Onze geweldige hoofdrolspelers dokter JD, Turk, Reid, Cox en zuster Espanoza wat een geweldige setting voor een ziekenhuis serie. Als je van een comedy houd is deze serie zeker wel iets voor jou. Door het gebruik van een ziekenhuis setting komt er ook voldoende bij aan de medische kant en drama. Dus een goede combinatie voor een geweldige serie. De eerste 8 seizoenen zijn de serie zelf. Seizoen 9 heb ik eigenlijk een beetje met tegenzin uit zitten kijken, deze voegde heel weinig waarde toe aan het verhaal zelf en had liever gezien dat ze in diezelfde setting door waren gegaan.

Vergelijkbare series

Family Guy
6 stemmen
Futurama
6 stemmen
South Park
4 stemmen
Modern Family
4 stemmen
House M.D.
3 stemmen
Scrubs