Scream

7.6 / 10
43 min
Horror
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Vienna van der Beek geeft "Scream - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Vienna van der Beek op 19 augustus 2016.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Scream - Seizoen 1

‘’You really want to know how it ends? Let me tell you. Everyone has secrets. Everyone tells lies. And everyone is fair game until there’s no one left.’’ Dit is hoe Noah (John Karna, Premature) denkt dat het verhaal zal eindigen. Noah is slechts één van de tieners waarop ‘’gejaagd’’ wordt.

Veel mensen zullen de Scream franchise wel kennen. De Scream films zijn bekende slasher-films. Ik was zó blij toen ik hoorde dat er een serie van Scream zou komen, alleen wist ik niet of het wel echt zo'n goede serie zou worden als ik hoopte. Gelukkig viel het achteraf gigantisch mee.

In het stadje Lakewood woont Emma (Willa Fitzgerald, Alpha House). Zij is de Sidney Prescott van het verhaal. Als haar nieuwe vriendengroep haar oude beste vriendin Audrey (Bex Taylor-Klaus, The Killing) gigantisch voor schut zet, beginnen de moorden. Is dit toeval of niet? Dit vraag je je wel vaak af in de serie, omdat ze de meeste karakters nogal verdacht neerzetten. Emma heeft ook nog een vriendje, Will (Connor Weil, Sharknado). Hij is samen met zijn beste vriend Jake (Tom Maden, Make It Or Break It) met erg rare dingen bezig. Als kers op de taart heb je Kieran (Amadeus Serafini, Smoke) die net voor de moorden naar Lakewood verhuisd is. Ook heb je nog Brooke (As The Bell Rings), die haar eigen vader verdenkt van dingen zoals moord.

Zoals je leest, zijn er genoeg mensen die de moorden gepleegd zouden kunnen hebben. Maar om te weten wie het echt is, zul je de serie zelf moeten kijken. Ik kan garanderen dat de dader zal verrassen.

Het voordeel dat een serie als deze heeft, is dat veel mensen natuurlijk alleen al blijven kijken om te weten wie de moorden gepleegd heeft. Maar buiten deze reden om is het alsnog een leuke serie om te volgen. Om sommige karakters ga je echt geven. ik heb dit zelf bij Noah, Audrey, Jake en Brooke.

Bijna iedereen die in deze serie speelt is onbekend. Toch vind ik dat alle acteurs en actrices hun rol goed neerzetten. Er is niemand waarvan ik echt denk dat die zijn/haar personage slecht neerzet.

De serie heeft dezelfde structuur als de films. Wat dus ook betekent dat als je de films niet leuk vindt, je beter maar gewoon niet naar deze serie moet kijken. Wat wel een groot verschil is tussen de film en de serie, is dat je de karakters veel beter leert kennen. De serie gaat niet alleen om de moorden, wat bij de films wel het geval was. De serie is niet nagelbijtend eng, maar hij vermaakt wel. De liefdes/vriendschappen die voorbij komen zijn erg leuk om naar te kijken. Ik geef deze serie een welverdiende 8.
Volg Scream
Vorige aflevering
Endgame
Endgame
03x06
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_CC11
19 aug 2016 08:22 -
Ik ben er tijdens de pilot al mee gestopt wegens ontiegelijk slecht op zowat alle vlakken.
Een twee vond ik derhalve al heel genereus van mezelf als score.
Reageer
avatar_Javelin
19 aug 2016 09:50
Haha CC11, vanwege jouw reactie op pagina van Scream ben ik niet eens gaan kijken :P
Reageer
avatar_michaeljackson
22 aug 2016 16:07 -
Ik heb tot nu toe alleen de Pilot episode gezien en ik vond hem redelijk spannend hij was niet GEWELDIG maar ook niet vreselijk slecht ik vond hem vermakend MAAR ik hoop dat het nog beter gaat worden maar aangezien dit alleen de pilot was verwacht ik nog een heleboel want je kreeg vlak na het einde van aflevering 1 een trailer van aflevering 2 en wat er later nog meer gaat gebeuren en dat ziet er HEEL indrukwekkend en spannend uit dus ik hou m'n hart vast.
Reageer

Nieuwste recensies

The Haunting - Seizoen 2

8

The Alienist - Seizoen 2

8

The Queen's Gambit - Seizoen 1

9

Chicago Med - Seizoen 5 (DVD)

7.5

24 seizoen 7 t/m 9

8

Het A-woord - Seizoen 1

7.5