One Tree Hill

8.3 / 10
43 min
Drama, Sport
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Vienna van der Beek geeft "One Tree Hill - Seizoen 5" een 8.5.
Geschreven door Vienna van der Beek op 26 september 2016.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

One Tree Hill - Seizoen 5

‘’There’s only one Tree Hill and it’s your home", zei Karen in seizoen 1 van One Tree Hill. En gelijk heeft ze. Hoeveel series ik ook kijk, deze serie blijft mijn favoriet. De karakters, de quotes, de verhaallijnen...voor mij is deze serie moeilijk te overtreffen. Een typische tienerserie is het zeker, maar het is wel een super goede. Waarschuwing, als je seizoen 4 nog niet gezien hebt zou ik niet verder lezen.

Seizoen 5 begint vier jaren, zes maanden en twee dagen na de gebeurtenissen van seizoen 4. Een vrij grote tijdsprong natuurlijk. Ik had gelezen dat veel mensen dit storend vonden, maar ik niet. Ik vind het super dat seizoen 5 juist niét over het leven op de universiteit gaat. Als je klaar bent met seizoen 4 en begint aan seizoen 5 heb je waarschijnlijk een paar vragen op je lippen hangen: zouden Peyton en Lucas nog bij elkaar zijn? Hoe gaat het met Nathan, Haley en hun kind? Zou Brooke het gemaakt hebben in de modewereld? In dit seizoen krijgen we antwoord op al die vragen.

Een paar dromen zijn in die vier jaar uitgekomen, anderen niet. We zien dat Peyton nu in Los Angeles woont, zonder Lucas. Wat is er tussen die twee gebeurd? Nathan zit in een rolstoel en gaat door een depressie. Waarom zit hij in die rolstoel? Brooke heeft daarentegen veel succes. Ze heeft nu haar eigen kledinglijn, Clothes Over Bros. Haley is lerares geworden op hun oude school en Lucas heeft zijn boek uitgebracht. Toch zijn ze allemaal niet echt gelukkig.

Lucas heeft een nieuwe vriendin, Lindsey (Michaela McManus, Law and Order Special Victims Unit). Als een echte Peyton/Lucas fan is het moeilijk om hier blij mee te zijn. Wat series als One Tree Hill dan vaak doen, is dat ze de nieuwe vriendin van het hoofdpersonage, die duidelijk echt bij iemand anders hoort, verschrikkelijk maken. Dit is niet het geval hier. Je wilt Lindsey haten, maar daar is ze te lief voor. Soms kun je je zelfs aan Peyton ergeren, omdat zij soms iets te gemeen is.

Nathan en Haley hebben het schattigste kind óóit! Jamie (Jackson Brundage, See Dad Run) laat me elke keer glimlachen als hij in beeld komt. Helaas hebben Nathan en Haley het heel erg moeilijk. De problemen worden alleen maar groter als ze een nieuwe oppasser aannemen.

Het gaat heel goed met het bedrijf van Brooke. Brooke’s moeder Victoria (Daphne Zuniga, Melrose Place) ‘’werkt’’ ook voor het bedrijf. Victoria is heel streng tegen haar dochter en ze regelt bijna alles voor het bedrijf. Maar eigenlijk wil Brooke het heel graag zelf doen. Dit zorgt voor best grappige momenten. Brooke is allang niet meer de naïeve cheerleader die we in seizoen 1 leerden kennen. Ook heeft Brooke een assistente, Millie (Lisa Goldstein Kirsch, Don’t Know Yet). Ze is een leuke toevoeging aan de cast.

Er zijn nog veel meer nieuwe karakters en allemaal zijn ze stuk voor stuk heel leuk. Ik ben heel tevreden met dit seizoen. Het is leuk om te zien hoe het met iedereen gaat. Ook komen veel oude karakters terug: Deb, Skills en Mouth bijvoorbeeld. Ik hoop dat jullie net zo van One Tree Hill kunnen genieten als ik dat kan. En zoals Lucas het zegt: "dit is maar het begin!"
Volg One Tree Hill
Vorige aflevering
One Tree Hill
One Tree Hill
09x13
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_RLS90
26 sep 2016 20:42 -
Eerste echte serie die ik ooit volgde. Dit was geloof ik het laatste seizoen wat ik écht goed vond. Of het was het zesde, ben er niet zeker van.
Reageer
avatar_viennavdb
26 sep 2016 22:38
Ik vond One Tree Hill eigenlijk altijd wel goed blijven, alleen werd het niveau voor mijn idee iets minder na seizoen 6.
Reageer
avatar_JessicaD
27 sep 2016 20:15 -
Ik hou van One Tree Hill <3
Reageer

Nieuwste recensies

Bäckström (2020) - Seizoen 1

8

Lovecraft Country - Seizoen 1

6

The 100 - Seizoen 7

7.5

For All Mankind - Seizoen 1

9

The Last Kingdom - Seizoen 4

7

The Boys - Seizoen 2

9.5