Robin of Sherwood

7.8 / 10
50 min
Actie, Avontuur
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.8 / 10
3seizoenen/26afleveringen/1984 - 1986 
NetwerkITV1
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:50 min19841986 (Beëindigd)
Genres:ActieAvontuur
Netwerk:ITV1
Robin of Sherwood is een Britse actieserie van de zender ITV1. De serie ging in première op 28 april 1984.

Robin of Sherwood is gebaseerd op de bekende held Robin Hood die bekendstond om zijn hulp aan de armen door geld te stelen van de rijken. Robins grootste vijand is de sheriff van Nottingham, die in de serie de naam Robert de Rainault heeft, die er alles aan doet om Robin gevangen te nemen. De sheriff wordt geholpen door zijn assistent Sir Guy of Gisburne. Bekende andere leden uit de bende van Robin zijn Little John, Will Scarlet, Broeder Tuck, Much en de mooie Lady Marion. Ook heeft de schrijver van deze serie er nog twee elementen aan toegevoegd die in latere vertolkingen van het verhaal van Robin Hood vaak zijn overgenomen, namelijk de Saraceen Nasir en de mysterieuze druïde Herne the Hunter.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 6
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 7
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 13
Seizoen 3

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Robin of Sherwood.

Populaire reacties (1)

avatar TragicError
8
12 apr 2020
Deze serie heeft na iets meer dan 30 jaar nog niets van charme ingeleverd. De mystieke sfeer die de schrijver in elke aflevering laat terugkomen zorgt ervoor dat je de serie niet snel vergeet. Inhoudelijk was ik wel de verschillende verhaaltjes vergeten, maar het rennen van de karakters door het bos niet, evenals de muziek van Clannad. Het enige wat misscjien niet de tand des tijds heeft doorstaan is het geluid, maar dat wil niet zeggen dat je niet kunt genieten van beide Robin Hoods en zijn merry men en natuurlijk de mooie Maid Marion.

Vergelijkbare series

Lost
2 stemmen
Robin Hood
2 stemmen
Smallville
2 stemmen
Firefly
2 stemmen
Robin of Sherwood