Physical

7.2 / 10
30 min
Dramedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.2 / 10
3seizoenen/30afleveringen/2021 - 2023 
NetwerkApple TV+
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:30 min20212023 (Beëindigd)
Genres:Dramedy
Netwerk:Apple TV+
Physical is een Amerikaanse dramedyserie van de zender Apple TV+. De serie ging in première in 2021.

Het verhaal van Sheila Rubin, een ietwat gekwelde, schijnbaar plichtsgetrouwe huisvrouw die haar slimme maar controversiële echtgenoot steunt in zijn gooi naar de raadslid.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 10
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 10
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 10
Seizoen 3

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Physical.

Populaire reacties (1)

avatar Christophe
8
20 sep 2021
Rose Byrne (Damages) is een actrice van wereldklasse. In Physical vertolkt ze Sheila Rubin, een moeder met een ernstige eetstoornis en een onthutsend laag zelfbeeld. Bovendien is ze ook een tikkeltje spectrum volgens mij ten gevolge van een heftig jeugdtrauma, maar ik zou zeggen: kijk naar Physical en oordeel zelf. Apple tv+ blijft goede series zoals deze afleveren en dat vind ik heerlijk. Ik heb me mijn abonnement nog niet één keer beklaagd.

Sheila's echtgenoot denkt dat ze hem voluit steunt in zijn politieke ambities en ergens is dat ook wel zo, maar tegelijkertijd vindt ze hem een complete flapdrol. Die tegenstelling is bijwijlen super komisch, ook al omdat wij als kijkers de hele tijd mee mogen luisteren, naar wat Sheila denkt. We lezen als het ware haar gedachten. En meestal zijn die het tegenovergestelde dan wat ze hardop zegt.

Maar Physical is zeker geen politieke serie of zo, integendeel, de politieke carrière van haar man speelt slechts een kleine rol in het script. Hij had net zo goed kunnen blijven lesgeven op de universiteit, dat zou geen verschil hebben gemaakt voor het verhaal van Sheila. En het gaat dus echt wel over Sheila, die gebeten wordt door de aerobics microbe, lang voor die fitness methode een wereldwijd fenomeen zal worden. Sheila verliest zichzelf er compleet in en de intensieve aerobics lessen die ze volgt, helpen haar beter om te gaan met haar eetstoornis, en met haar dagelijkse frustraties over haar huwelijk en de onderdanige positie waar ze in wordt gedwongen.
In de jaren 1980 gold er meer vrijheid en blijheid dan nu, maar toch vooral voor de mannen, niet echt voor de vrouwen. Als kind van de jaren tachtig realiseer ik me dat nu ook (met mijn eigen ouders in gedachten) terwijl ik dat toen nooit zo heb bekeken.

Ik heb vooral genoten van de levendige jaren 1980 vibe van Physical, de mooie kleuren, de surf scene, de geweldige muziek, het toffe script en de sexy outfits uit het aerobics tijdperk van Jane Fonda en Olivia Newton John (grijns). Deze serie is zeker een aanrader voor wie houdt van komedies met een donker en duivels randje, zoals de HBO reeks Barry bijvoorbeeld.
En ik herhaal, Rose Byrne is fenomenaal. As always.
Physical