Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Outlander - Nieuws uit Schotland: deel vijf

Outlander - Nieuws uit Schotland: deel vijf

***LET OP***
Dit artikel kan spoilers bevatten als je seizoen twee nog niet hebt gezien



BELANGRIJK CASTINGNIEUWS

De boeklezers kijken er al langer naar uit: De casting van Jocasta en Stephen Bonnet. Nu het filmen van seizoen vier deze week is begonnen, komt Starz dan eindelijk met het verlossende antwoord. De twee belangrijke rollen in seizoen vier krijgen eindelijk een gezicht.

Maria Doyle Kennedy (Jocasta) is geen onbekende in serieland. Zo was ze te zien in Dexter, The Tudors en Orphan Black. Ed Speleers (Stephen Bonnet) was te zien in Downton Abbey en Wolf Hall. Jocasta zal in seizoen vier op het vaste land een grote rol spelen. De oplettende kijker heeft haar naam al eens horen vallen in seizoen twee. Daar krijgt Jenny een brief van tante Jocasta. Bonnet is een heerser van de zee, een piraat en een smokkelaar. Beide personages worden in seizoen vier geïntroduceerd.

SEIZOEN DRIE

Outlander is een kijkcijferkanon. Met vijf afleveringen uitgezonden, blijkt dat elke aflevering weer meer kijkers trekt. Starz geeft de kijkers al in de nacht van zaterdag op zondag de nieuwe aflevering via de Starz-app vrij. De live-kijkers laten het latere tijdstip niet links liggen. Elke nieuwe aflevering van Outlander krijgt weer het label: "best bekeken aflevering ooit."

Seizoen drie blijft, zoals vooraf al werd gezegd, dicht bij de boeken. Het derde seizoen is gebaseerd op het derde boek, De Verre Kust (Voyager) uit de reizigersserie van bestsellerschrijfster Diana Gabaldon. Aan het einde van seizoen twee was te zien dat Jamie Claire door de stenen naar haar eigen tijd stuurde. Claire ging, zwanger, terug naar Frank. Jamie koos ervoor te vechten op de heide van Culloden.

Seizoen drie draait, vooral in het begin, om het leven van Jamie en Claire zonder elkaar. Claire die, zoals te zien was in seizoen twee, met Frank vertrekt naar Boston. In een hele andere tijd zien we Jamie bij Culloden en de tijd daarna. Natuurlijk verwacht elke fan een prachtige reünie. De boeklezers weten waar, en kunnen, waarschijnlijk net als ik, niet wachten op de volgende aflevering.

Seizoen drie is in Nederland, tot tegenstelling van landen om ons heen, nog niet te zien op Netflix. Hopelijk kunnen wij in februari 2018 de complete serie verwachten bij de streamingsdienst. MijnSerie houdt je natuurlijk op de hoogte. Een begindatum zal zeker gepost worden bij een van de volgende Nieuws uit Schotland-berichten.

LANDCON, PARIJS

In het weekend van 7&8 oktober werd in Parijs de Landcon gehouden. Daarbij waren alle hoofdrolspelers van Outlander aanwezig, met uitzondering van Caitriona Balfe. De opening was groots. Daarin werden de gasten voorgesteld door middel van beelden uit de serie.
Video on youtube


De Landcon bestond uit een aantal korte interviews, waarna de fans op de foto mochten met hun favorieten.
Een mooi moment wat de hereniging van Jamie Fraser (Sam Heughan) met aangenomen seriezoon Fergus (César Domboy).




DUTCH COMIC CON

Mocht je Lotte Verbeek graag eens tegenkomen, dan is zij te vinden op de Dutch ComicCon op 18&19 november in de jaarbeurs in Utrecht. Meer info over de DCC vind je hier

Mocht er nieuws komen over Outlander, dan meld ik me weer bij jullie. Houd MijnSerie in de gaten. Er zal zeker nog nieuws komen, want het verhaal van Jamie en Claire is nog lang niet af...
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten