Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Outlander vernieuwd voor achtste en laatste seizoen

Het is het einde van een tijdperk, maar ook het begin van een nieuwe. Terwijl Outlander naar zijn einde gaat, is er een spinoff-serie in ontwikkeling.

Starz heeft bevestigd dat Outlander zal terugkeren voor een achtste en laatste seizoen van tien afleveringen, na het uitgebreide zevende seizoen van de succesvolle serie, dat deze zomer van start gaat. En hoewel fans zeker teleurgesteld zullen zijn dat de avonturen van Claire (Caitríona Balfe) en Jamie (Sam Heughan) Fraser in tijd en ruimte zullen eindigen, is de prequelserie Blood Of My Blood bij Starz groen licht gegeven en zal eveneens uit tien afleveringen bestaan.

"Outlander: Blood of My Blood is in de kern een liefdesverhaal", aldus Matthew B. Roberts, showrunner en uitvoerend producent. "Het onderzoekt hoe ver iemand gaat om liefde te vinden in een tijd waarin liefde als luxe wordt beschouwd en waarin huwelijken strategisch worden gesloten, vaak voor politiek of financieel gewin.

De titel is een knipoog naar Jamie Fraser's huwelijksgelofte aan Claire en er zullen verschillende namen en gezichten zijn die Outlander-fans zullen kennen en herkennen. Het verhaal van Jamie en Claire loopt dan wel ten einde met seizoen acht, maar Diana gaat door met hun literaire reis in haar prachtige boekenreeks en werkt ijverig aan boek tien. Met Jamie en Claire, en nu Brian en Ellen, is er nog zoveel meer te ontdekken in het Outlander-universum, en we kunnen niet wachten om deze verhalen te blijven delen met onze toegewijde fans."

Outlander

Kathryn Busby, President of Original Programming bij Starz: "Outlander heeft bijna tien jaar lang de harten van het publiek wereldwijd veroverd en we zijn blij dat we het epische liefdesverhaal van Claire en Jamie tot een goed einde kunnen brengen. Maar voordat we dit hoofdstuk afsluiten is er nog genoeg van hun gepassioneerde verhaal te vertellen in de loop van 26 nieuwe afleveringen en nog meer te ontdekken van deze dynamische wereld en zijn oorsprongsverhaal. We vinden het geweldig om met Matthew, Maril en Ronald te blijven samenwerken en kunnen niet wachten om te zien waar hun verleidelijke verhalen ons naartoe brengen."

Nieuws over het nieuwe project begon te gonzen in de zomer van 2021, waarbij het netwerk afgelopen augustus bevestigde dat het in ontwikkeling was. Gebaseerd op de roman van Diana Gabaldon, zal Blood of My Blood duiken in het liefdesverhaal van Jamie's ouders, Ellen MacKenzie en Brian Fraser.

Roberts, die ook showrunner en uitvoerend producent is van de moederserie, zal dienen als showrunner en uitvoerend producent. Maril Davis zal ook de prequel produceren met Ronald D. Moore, die Outlander ontwikkelde voor televisie, onder hun productienaam Tall Ship Productions. Story Mining & Supply Company zal ook uitvoerend producerende taken verzorgen met Gabaldon, wiens romans de inspiratie vormden voor de franchise, als adviserend producent.

Roberts, Moore, Davis, Toni Graphia, Luke Schelhaas, Andy Harries, Jim Kohlberg, Balfe en Heughan zijn de uitvoerende producenten van Outlander, dat wordt geproduceerd door Tall Ship Productions, Left Bank Pictures en Story Mining & Supply Company, in samenwerking met Sony Pictures Television.

Blood of My Blood wordt geproduceerd door Sony Pictures Television. EVP Original Programming Karen Bailey zal namens Starz toezicht houden op de prequel.
Video on youtube
Vorige aflevering
Turning Points
Turning Points
07x08
Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_MilydiaVandenBosch0
21 jan 2023 15:12 -
Kan niet wachten tot seizoen 6 eindelijk op Netflix komt. Misschien samen met 7? Heel ergerlijk dat de serie niet te koop is met eNederlandse ondertiteling. Wil 'm graag blijven bekijken ook als die niet meer op enig platform meer staat
Reageer
Outlander