Normal People

8.1 / 10
28 min
Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
8.1 / 10
1seizoenen/12afleveringen/2020 - 2020 
NetwerkRTE One
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:28 min20202020 (Beëindigd)
Genres:Miniserie
Netwerk:RTE One
Normal People is een Iers-Britse miniserie van de zender RTE One / BBC Three. De serie ging in première op 26 april 2020.

Volgt de tedere maar gecompliceerde relatie van Marianne en Connell vanaf het einde van hun schooldagen in het kleine stadje ten westen van Ierland tot hun bachelorjaren aan het Trinity College. Op school is hij geliefd en populair, terwijl zij eenzaam, trots en intimiderend is. Maar wanneer Connell zijn moeder komt ophalen van haar schoonmaakklus in het huis van Marianne, groeit er een vreemde en onuitwisbare band tussen de twee tieners - een die ze vastbesloten zijn te verbergen. Een jaar later studeren ze allebei in Dublin en heeft Marianne haar plek gevonden in een nieuwe sociale wereld, maar Connell hangt aan de zijlijn, verlegen en onzeker.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 12
Seizoen 1

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Normal People.

Populaire reacties (2)

avatar Christophe
10
8 sep 2020
Soms komt er iets voorbij, een boek, film of serie - of een reis - die je nieuwe inzichten schenkt. Iets wat je raakt, diep vanbinnen, en wat je ogen opent voor een werkelijkheid die je daarvoor (nog) niet zag. Op dat punt ben ik het dus met - de overigens heel erg mooi schrijvende - gumstarr fundamenteel oneens. Als je zoiets voelt, zal je dat niet een paar weken later vergeten.

Ik ben Normal people voor de tweede keer aan het kijken. Een week na de eerste binge-sessie. Veel mensen kijken naar de serie omwille van de tragiek of de romantiek. Sommigen vinden het wat klef. Anderen worden er door geraakt. Of ze herkennen zichzelf in Connel en Marianne. Ik ook natuurlijk, ik beleefde een heel erg gelijkaardig verhaal met de liefde van mijn leven, toen we zelf nog tieners waren. Maar wat mij zo trof, was het onwaarschijnlijke gevoel van geluk, waar ik mee achter bleef omdat ik opeens besefte dat 'mijn Marianne' nog altijd bij me is. En dat ik haar dertig jaar later nóg leuker vind dan toen we tieners waren. Gek genoeg was ik dat een beetje vergeten... en dat gevoel kan dus oude romantiek helemaal terugbrengen. Ik herhaal, als je zoiets voelt, zal je dat niet een paar weken later weer vergeten!

Misschien dat daarom zoveel mensen, overal in de wereld, zo gelukkig worden van Normal people (grijns). Misschien dat ik het daarom de beste serie vind die ik ooit zag.
avatar gumstarr
7
21 Mei 2020
Connell Waldron is een lieve, ietwat ongemakkelijke, introverte jongen. Hij is een soort Vesuvius van opgekropte emoties en gedachten die maar niet tot uitbarsting wil komen. Zonde, want Connell is een slimme gast die – als hij eenmaal besluit te praten – doorgaans redelijk zinnige dingen zegt. De enige bij wie hij een beetje lijkt te ontdooien is zijn niet al te populaire klasgenoot Marianne Sheridan. Marianne is direct, uitgesproken en enigszins hautain en dat zorgt voor weinig uitnodigingen voor feesten en partijen. On the down low beginnen de twee aan een parendans waar maar geen einde aan lijkt te komen. Het is een (doodvermoeiend) spel van aantrekken en afstoten. Iedere keer als je denkt, nu gaan ze hun namen voor de eeuwigheid in een driehonderdjarige eik krassen, zorgen persoonlijke issues weer voor een kink in de kabel.

Normal People is een romantisch drama wat doet terugdenken aan die tijd dat je zelf een onhandige negentienjarige was die niet wist wat ie met al z’n emoties en gierende hormonen aan moest. Beetje vol zelfmedelijden op je kamertje weemoedig voor je uit staren met You’re Always On My Mind op repeat, omdat je verkering – tijdens een lang weekend Center Parcs met vriendinnen – besloot te bekken met de jongen van de fietsverhuur. Dat werk. Het zit ook ramvol seks. Ik heb sinds het eerste seizoen van The Girlfriend Experience niet meer zoveel veel naakt in een serie gezien. Zelfs Game Of Thrones bijt hier de tanden op stuk. Connell en Marianne lijken wel een stel konijnen. Je zou bijna onzeker worden over de staat van je eigen libido. Bijna dan, hè?! Verder is het gewoon het klassieke verhaal van een ingewikkelde liefde tussen twee mensen uit verschillende milieus, maar dan in een lekker hedendaags jasje. Prima voer voor zelfbenoemde amateurpsychologen ook. Je kunt op het gedrag van Connell en Marianne namelijk wel wat wilde theorieën loslaten. Probeer bij het zien van Marianne’s beslissingen maar eens níét ‘daddy issues‘ te mompelen. Onmogelijk. Al met al heeft Normal People dus best veel body – no pun intended – en dat is best opmerkelijk voor een serie waarin eigenlijk niet zo heel veel gebeurt. Lekker serietje om te kijken en een paar weken later weer te vergeten.

Vergelijkbare series

Friends
3 stemmen
This Is Us
3 stemmen
Outlander
2 stemmen
Dexter
1 stem
Normal People