Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
FX geeft start- en premièredatums vrij voor nieuwe en terugkerende series

FX geeft start- en premièredatums vrij voor nieuwe en terugkerende series

Kabelnetwerk FX heeft haar voorjaarsagenda met nieuwe en terugkerende series onthuld.
Onder deze series vallen onder andere de tweede helft van American Horror Story: Delicate, het derde seizoen van Welcome to Wrexham, de nieuwe spionagethriller The Veil onder leiding van Elisabeth Moss, de documentaire The New York Times Presents: Broken Horses en de gelimiteerde serie Clipped (voorheen getiteld The Sterling Affairs).

14789 American Horror Story s12 foto

Hier zijn de première- en startdata voor enkele nieuwe en terugkerende series:

Woensdag 3 april: American Horror Story: Delicate deel 2
Het tweede deel van American Horror Story: Delicate gaat woensdag 3 april om 22.00 uur van start op FX en wordt de volgende dag gestreamd op Hulu. De tweede helft van vier afleveringen van het anthologiehorror-drama gaat van start met één aflevering en elke volgende woensdag een nieuwe aflevering. De serie zal beschikbaar zijn op Star+ in Latijns-Amerika en Disney+ in alle andere gebieden op een later tijdstip.

Makers Ryan Murphy en Brad Falchuk produceren samen met Alexis Martin Woodall, Halley Feiffer, John J. Gray en Scott Robertson. De serie, die is vernieuwd met een dertiende seizoen, wordt geproduceerd door 20th Television.

Donderdag 18 april: Welcome to Wrexham seizoen drie
Welcome to Wrexham keert terug op donderdag 18 april om 22.00 uur op FX en wordt de volgende dag gestreamd op Hulu. De première bevat de eerste aflevering van het achtdelige seizoen, met elke volgende donderdag een nieuwe aflevering. De serie komt binnenkort naar Star+ in Latijns-Amerika en Disney+ in andere gebieden.

In de serie leiden Rob McElhenney en Ryan Reynolds de op twee na oudste professionele voetbalclub ter wereld. Welcome to Wrexham is een docu-serie die de dromen en zorgen van Wrexham volgt, een stad uit de arbeidersklasse in Noord-Wales, Verenigd Koninkrijk, terwijl twee Hollywoodsterren de toekomst van hun historische club leiden.

Voor het eerst in seizoen drie, nu het team hun plaats in de EFL inneemt, zullen de camera's van Welcome to Wrexham ongekende toegang tot het veld hebben, waardoor kijkers in de kleedkamer en naast de spelers komen te staan, terwijl de actie zich ontvouwt in een aantal van de grootste wedstrijden die Wrexham AFC ooit heeft gespeeld.

De docu-serie wordt geproduceerd door McElhenney, Reynolds, Josh Drisko, Bryan Rowland, Jeff Luini, Humphrey Ker, Nick Frenkel, George Dewey en Boardwalk Pictures' Andrew Fried, Dane Lillegard, Sarina Roma en Andy Thomas. More Better Productions, Maximum Effort Productions, 3 Arts Entertainment en Boardwalk Pictures produceren.

Welcome to Wrexham

Vrijdag 26 april: The New York Times Presents: Broken Horses
The New York Times Presents: Broken Horses gaat vrijdag 26 april om 22.00 uur in première op FX en wordt de volgende dag gestreamd op Hulu.

De documentaire onderzoekt de systemische problemen, dubieuze praktijken en dringende roep om verandering die de paardenraces tot op het bot hebben door elkaar geschud. New York Times-verslaggevers Joe Drape, Melissa Hoppert, Rachel Abrams en Liz Day onderzoeken de periode die de sport in een crisis heeft gestort en waardoor fans zich afvragen waarom zoveel paarden, die zogenaamd in topconditie verkeren, zo vaak kapot gaan.

Met vertrouwelijke documenten en opnames en exclusieve interviews geeft Broken Horses een levendige rondleiding door de zakelijke en politieke krachten die de Sport der Koningen controleren en zich verzetten tegen maatregelen om veranderingen door te voeren die het aantal sterfgevallen onder paarden zouden kunnen verminderen.

Uitvoerende producenten zijn Esther Dere, Jason Stallman, Liz Day, Sam Dolnick, Stephanie Preiss, Ken Druckerman en Banks Tarver. Dere is ook Showrunner van The New York Times Presents. Rachel Abrams is Senior Producer.

Dinsdag 30 april: The Veil
The Veil gaat exclusief op Hulu in première met de eerste twee afleveringen. De vier resterende afleveringen van de gelimiteerde serie zullen elke volgende dinsdag nieuwe afleveringen laten zien. De serie komt binnenkort naar Star+ in Latijns-Amerika en Disney+ in andere gebieden.

De serie verkent de verrassende en beladen relatie tussen twee vrouwen die een dodelijk spel van waarheid en leugens spelen op de weg van Istanbul naar Parijs en Londen. De ene vrouw heeft een geheim en de andere heeft een missie om het te onthullen voordat er duizenden levens verloren gaan. In de schaduw moeten missiecontroleurs van de CIA en de Franse DGSE hun meningsverschillen opzij zetten en samenwerken om een potentiële ramp af te wenden.

Elisabeth Moss (The Handmaid's Tale), Yumna Marwan (Little Birds), Dali Benssalah (Les Sauvages) en Josh Charles (Away) spelen de hoofdrollen.

De serie is geschreven door Steven Knight (Peaky Blinders, See) en wordt geproduceerd door Knight, Denise Di Novi Pictures en Moss onder haar naam Love & Squalor Pictures. The Veil wordt geproduceerd door FX Productions.

Dinsdag 4 juni: Clipped (voorheen The Sterling Affairs)
Clipped gaat in première met twee afleveringen exclusief op Hulu. De resterende afleveringen van de zes afleveringen tellende gelimiteerde serie worden elke volgende dinsdag afzonderlijk uitgebracht. De serie komt binnenkort naar Star+ in Latijns-Amerika en Disney+ in andere gebieden.

De serie neemt je mee achter de schermen van de racistische opmerkingen van een beruchte NBA-eigenaar, vastgelegd op een tape die over de hele wereld te horen is. Gebaseerd op de succesvolle 30 for 30 podcast The Sterling Affairs van ESPN, brengt deze serie de botsing in kaart tussen een disfunctionele basketbalorganisatie en een nog minder functioneel huwelijk, en de impact van de tape op een ensemble van personages die proberen te winnen tegen de achtergrond van het meest vervloekte team in de competitie.

Jacki Weaver (Yellowstone (2018)), Laurence Fishburne (Black-ish), Ed O'Neill (Modern Family) en Cleopatra Coleman (Dopesick) spelen samen met Kelly AuCoin (Billions), J. Alphonse Nicholson (P-Valley), Rich Sommers (Mad Men), Corbin Bernsen (L.A. Law), Clifton Davis (Madam Secretary) en Harriet Sansom Harris (Desperate Housewives).

Uitvoerend producenten zijn Gina Welch, die optreedt als bedenker en showrunner, Nina Jacobson en Brad Simpson, Zanne Devine, Ramona Shelburne en Kevin Bray, die drie van de zes afleveringen regisseerde. Deze serie is een productie van FX.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten