Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 5

Week Overzicht 5

Is er iemand nog bezig met TV series? Amerika maakt zich klaar voor de Super Bowl (wat is een linebacker?) en is veel te druk met pilotseizoenen. Hier in Nederland worden we afgeleid door veranderingen bij de Gouden Kalf en spectaculaire journaaluitzendingen. Aan MijnSerie de taak om toch te blijven informeren over hetgeen waar we allemaal voor leven: fictie! We hebben een langverwachte trailer, een emotioneel afscheid en een wel erg verontrustend onderzoek. Vergeet de rest en lees het wekelijkse MijnSerie Nieuws Overzicht!

Atlantis
- "En in een dag en nacht verdween de serie Atlantis van de buis." - Niet Plato, 360 voor Christus.

Game of Thrones
- De nieuwe trailer is er:
Video on youtube

- De voorstellingen in 200 Amerikaanse bioscopen die zowel de laatste twee afleveringen van seizoen vier als de nieuwe trailer vertonen in IMAX zijn uitverkocht. Daarmee overtreft de test alle verwachtingen. Het is indrukwekkend voor wat in essentie oude afleveringen zijn tijdens het belangrijkste mediaweekend van de Verenigde Staten; de Super Bowl.
- Mocht dit weekend nog niet genoeg in teken staan van Game of Thrones, in New York heeft het One World Symphony orkest besloten een geheel optreden te wijden aan de muziek van de HBO serie. In een poging om nieuwe bezoekers aan te trekken wijdt het orkest haar gehele seizoen aan TV series. “Opera’s onderzoeken dezelfde menselijke emoties als TV,” zegt Adriana Metzinger, de directeur van het orkest. Op 1 en 2 februari speelt het orkest dus muziek van componist Ramin Djawadi’s, die naast de bekende openingstune van Game of Thrones ook de rest van de soundtrack componeert. Andere series die het orkest de klassieke muziek make-over geven zijn New Girl en Hannibal.

Lewis and Clark
- HBO geeft groen licht aan een nieuwe miniserie gecentreerd rondom het duo Lewis en Clark. Nee, dit is geen verkeerde spelling van Superman en zijn Lois, maar de titel waaronder het duo Meriwether Lewis en William Clark al decennia aan Amerikaanse schoolkinderen worden geïntroduceerd. De twee ontdekkingsreizigers trokken over de Mississippi en kwamen in contact met indianen onderweg naar de Grote Oceaan. “In Lewis en Clark zien we een Amerikaans idealisme en de adembenemende natuurlijke schoonheid van het continent, zowel als de complexiteit en tragedie van die tijd. Casey Affleck (Interstellar, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford) speelt Lewis en Matthias Schoenaerts (Far from the Madding Crowd) speelt Clark. De serie wordt geproduceerd door onder andere Edward Norton, Brad Pitt en Tom Hanks. De serie telt zes afleveringen en productie begint deze zomer.

Parenthood
- Parenthood sloot haar zes seizoenen af op NBC deze week en dat bracht een hoop tranen met zich mee. Bedenker Jason Katims sprak met The Hollywood Reporter over het einde van de serie. “Hetgeen waar ik het meest trots op ben is het vertellen van verhalen in een erg specifieke, gedetailleerde manier. We vertelde het verhaal van autisme niet in een paar afleveringen, maar in 103. Hetzelfde met borstkanker en Zeeks gezondheid. Hopelijk herinneren mensen ons zo: als een familie die altijd samen kwam en dat geeft ongelooflijke kracht ondanks de moeilijke wendingen in het leven.” Parenthood is in Nederland te zien op RTL4.

Scream Queens
- Met zo’n titel heb je gillende vrouwen nodig, maar de Ryan Murphy serie heeft na alle grote namen ook een mannelijke ster gevonden. Nick Jonas (Kingdom) heeft een terugkerende rol in de serie. Samen met Joe Manganiello (True Blood) is hij de enige man in een indrukwekkende cast bestaande uit Jamie Lee Curtis (Halloween), Emma Roberts (Scream 4), Lea Michele (Glee) en Abigail Breslin (August: Osage County). Hoewel FOX het niet bevestigt is het opvallend dat na Michele en Ariana Grande er wederom een zanger gecast is in de serie. Kan de serie rondom een seriemoordenaar op een college campus een musical worden?

Supergirl
- E!News bevestigt dat Mehcad Brooks (True Blood) gecast is als de welbekende Jimmy Olsen! In de nieuwe uitvoering is Jimmy wat ouder en gaat onder de naam James. Hij woont pas in National City en krijgt een baan als fotograaf bij het bedrijf waar Kara (Melissa Benoist) ook werkt.

Telenovela
- Eva Longoria’s nieuwe serie heeft een slechterik te pakken. Amaury Nolasco (Prison Break) zal duistere Rodrigo spelen, zo meldt The Hollywood Reporter. De dertiendelige NBC serie gaat over Ana Maria's (Longoria) leven als actrice bij een populaire telenovela.
- Ook Jencarlos Canela (Más Sabe el Diablo) en Diana Maria Riva (The Bridge) hebben een rol te pakken in de nieuwe serie.

Togetherness
- De nieuwe HBO serie is vernieuwd met een tweede seizoen.

The 100
- “We zijn net klaar met de finale. Ik denk dat mensen niet teleurgesteld zullen zijn met de grote wending die we hebben aan het einde,” zegt Jason Rothenberg, showrunner van The 100 en persoonlijk verantwoordelijk voor wekelijkse hartverzakkingen, grote ogen en gapende monden. “Ik raak verveeld als er niets verandert, zowel creatief als als kijker,” legt Rothenberg uit aan KSiteTV over het snelle plot van de serie. “We vertellen verhalen snel, sommigen vinden te snel, maar we gaan niet jaren doen over het vertellen van iets. Vorig jaar gebruikte we de Witte Kamer als een manier om te veranderen in seizoen twee, dat doen we nu weer,” verklapt de producent, verwijzend naar de grote twist waarmee seizoen een eindige. The 100 is al vernieuwd met een derde seizoen.

The Blacklist
- De eerstvolgende The Blacklist aflevering in de Verenigde Staten is in de felbegeerde uitzendtijd na de Super Bowl. Televisiefans weten dat welke serie er dan ook in dit tijdslot staat, er astronomische hoge kijkcijfers bij komen. Dit keer is The Blacklist aan de beurt met het eerste deel van een bloedstollende dubbele aflevering. “Het is een grote gebeurtenis, als een film,” vertelt bedenker Jon Bokenkamp aan The Hollywood Reporter. “Het is ook ontworpen zodat nieuwe kijkers er meteen kunnen inspringen. Het begint met Red die gearresteerd is en ondervraagd wordt in het midden van de zee. De eerste aflevering eindigt met een grote cliffhanger.” Als RTL4 de serie blijft uitzenden is de grote Super Bowl aflevering op 2 maart om 20.30 uur te zien in Nederland.

The Good Wife
- Er was nogal wat verwarring onder fans toen The Good Wife terugkeerde van haar winterstop om vervolgens na twee afleveringen weer van het schema te verdwijnen. E!Online bevestigt nu dat CBS de serie bewust van haar rooster heeft gehaald ten faveure van agendapunten als de Super Bowl. Maar… The Good Wife keert 1 maart terug! En vanaf dan zullen er minder gaten vallen tussen uitzendingen voor de rest van het seizoen.
- Gary Cole keert terug voor meerdere afleveringen in de tweede helft van het seizoen als Diane’s (Christine Baranski) man Kurt McVeigh.
- Ook Oliver Platt (The Big C) krijgt een terugkerende rol als R.D., een conservatieve zakenman met een liefde voor jagen.

Onderzoek
- Een studie van de universiteit van Texas haalt de lol uit het binge-kijken. Onderzoeker Yoon-Hi Sung concludeert dat mensen die depressief of eenzaam zijn meer geneigd zijn te binge-kijken om zich te schuilen van negatieve gevoelens. Tevens zijn mensen die zichzelf niet goed kunnen controleren eerder geneigd om te binge-kijken. Het onderzoek werd gehouden onder 316 18 tot 29-jarigen.

Prijzen
- De 21ste SAG prijzen zijn uitgereikt.

Vrouwen in TV
- In een vraagpanel tijdens Sundance spraken Lena Dunham (bedenker van Girls) en Mindy Kaling (bedenker The Mindy Project) over de dubbele standaard waarmee iedereen er van uitgaat dat de twee dames hetzelfde zijn als hun personage. “Meer dan mannelijke personages, mensen denken echt dat wat mijn personage zegt ook is wat ik geloof,” zegt Kaling, wiens personage in de komedie dezelfde naam heeft en gespeeld wordt door Kaling zelf. Dunham heeft hetzelfde probleem. “Er is een reden dat mensen moeite hebben met het onderscheid tussen mij en [Hannah] en Mindy en haar personage. Er zijn overeenkomsten. Maar niemand twijfelt dat Larry David of Woody Allen personages spelen, zelfs als er overeenkomsten zijn met hun echte leven. Er zijn geen miljoen mensen die menen een besef te hebben van wie zij echt zijn.”
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (7)

JanWillemK
JanWillemK 2 februari 2015, 14:20
- Goed dat je deze informatie deelt voordat ik aan de aflevering van The Blacklist begin! Ik wacht wel even tot aankomende donderdag(?) voordat ik ga beginnen zodat ik beide aflevering achter elkaar kan kijken.
Weet jij iets over de dag waarop de afleveringen uitgezonden worden? Eerst was dit op maandag maar via MijnSerie zie ik dat de volgende afleveringen op een donderdag uitgezonden worden... Dat klopt verder gewoon?

- Ik kan ook, zoals gewoonlijk, alweer niet wachten op Game of Thrones. Eindelijk de trailer nu in HD kunnen bekijken.. Kom maar op met de verhaallijn rondom Arya Stark in het stadje Braavos.
Benieuwd of, en hoe lang ze het verhaal van de boekenreeks gaan volgen.
anonymous
anonymous 3 februari 2015, 15:07
In de V.S. vervolgt The Blacklist inderdaad vanaf 5 februari op donderdagen. In Nederland is de serie op de maandagavond te zien. Bedoelde je dat?
JanWillemK
JanWillemK 3 februari 2015, 16:26
Ik bedoelde inderdaad de programmering in de V.S. Dus je hebt me vraag beantwoord. Bedankt daarvoor!
Ook enig idee waarom dat zo is?
anonymous
anonymous 7 februari 2015, 13:13
Donderdagavond is Amerika's belangrijkste TV avond. NBC heeft sinds The Office geen hit meer gehad op donderdag en hoopt dat van de 26 miljoen post-Super Bowl kijkers van The Blacklist de serie zullen volgen naar haar nieuwe tijdslot. lees hier meer In kort, donderdag is de kans voor The Blacklist om te bewijzen dat het een hit op zichzelf is. En het werkt
anonymous
anonymous 7 februari 2015, 13:14
Oeps, de links werken niet. Kopieer ze in je browser als je meer over de verhuizing wil weten.
JanWillemK
JanWillemK 8 februari 2015, 18:16
Dankjewel voor je antwoord! Het is ju duidelijk :D
J_Whatever
J_Whatever 7 februari 2015, 14:53
Vind die comment over het snelle plot van the 100 wel grappig want ik was gisteren juist aan het klagen dat het verhaal van seizoen 2 niet voor uit te branden is.
Log in om een reactie achter te laten