Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 36

Week Overzicht 36

Het herfstseizoen is bijna begonnen! We kunnen de frisse lading aan bladeren van de bomen, Pumpkin Spice Latte’s bij de Starbucks en natuurlijk de stormvloed aan series bijna aanraken. Bijna. Want ondertussen moet er nog het een en ander geregeld worden. Castings, beëindigingen, reünies en contractverlengingen, achter de schermen maakt TV land zich klaar voor een nieuw seizoen. En MijnSerie heeft het allemaal voor jou op een rij gezet. Lees mee!

Arrested Development
- Attentie tekentalenten. Fans van de komedieserie kunnen namelijk de DVD hoes van het vierde seizoen ontwerpen. Bedenker Mitch Hurwitz wilde in eerste instantie fangemaakte afbeeldingen gebruiken zonder permissie, maar dat was een wettelijke nachtmerrie. Nu is er dus een eerlijke wedstrijd waar iedereen hun eigen creatie kan laten meedingen. Tot 17 september kunnen fans meedoen op Arrestedfanart.com

Arrow
- Roy Harper krijgt er concurrentie bij in het nieuwe seizoen van Arrow. The Carrie Diaries' Austin Butler heeft een terugkerende rol gekregen in seizoen drie waarin hij als een DJ genaamd Chase met Thea (Willa Holland) om zal gaan. Butler begint in aflevering zeven. Arrow start op 8 oktober.
- Een van de bekendste slechterikken uit de DC bibliotheek, Ra's al Ghul, komt naar Arrow. Riddicks Matt Nable zal hem spelen. Als hoofd van de League of Assassins en vader van Nyssa al Ghul (Katrina Law) werd Ra's al Ghuls komst al lang verwacht. Uitvoerend producent Marc Guggenheim belooft dat het personage anders is dan de versie uit de Christopher Nolan films, maar trouw blijft aan de stripboeken.

Gang Related
- Fox heeft de slecht bekeken misdaadserie Gang Related stop gezet. De zender heeft sinds augustus meerdere opties overwogen om de serie te behouden, waaronder het ontslag van sterspeler Terry O'Quinn en het verhuizen van de productie naar goedkopere locaties. Uiteindelijk vond de zender de serie te complex voor het rustige zomerseizoen. In het gehele 2013-2014 seizoen is Sleepy Hollow de enige Fox serie die een tweede seizoen heeft gekregen.

Law & Order: Special Victims Unit
- Ieders favoriete wenkbrauwacteur Peter Gallagher (Covert Affairs) zal zijn opwachting maken in Law & Order: Special Victims Unit. Hij speelt William Dodds, een harde maar charismatische baas die de speciale eenheid overziet in New York. Seizoen zestien van de serie begint op 24 september in Amerika.

Once Upon a Time
- De Disney serie heeft Belle's moeder gecast. Frances O'Connor (Cashmere Mafia) zal de rol vertolken in een flashback in de zesde aflevering. Haar personage, Colette, is een zeldzame eigen creatie van Once Upon a Time, aangezien in de animatiefilm Belle's moeder niet voorkwam. Seizoen vier begint op 28 september in de Verenigde Staten.

The Flash
- Het is een reünie voor Dominic Purcell en Wentworth Miller, die jarenlang broertjes speelde in de serie Prison Break, in de tiende aflevering van The Flash. Purcell speelt Mick Rory die een obsessie heeft voor vuur en uiteindelijk de slechterik Heatwave wordt. Miller was al eerder aangekondigd en zal in aflevering vier al te zien zijn. Het is de eerste keer sinds het einde van Prison Break dat de twee mannen weer samen te zien zijn. The Flash gaat op 7 oktober van start.

The Good Wife
- Uitvoerend producenten en schrijversduo Robert en Michelle King hebben een nieuw driejarig contract getekend bij zender CBS. Goed nieuws voor The Good Wife, die ondanks de unaniem goede recensies nog elk jaar op de rand van beëindiging staat. Het is minder gebruikelijk voor een zender om een serie te stoppen wiens makers onder vast contract staan. Er is ook ietwat slecht nieuws aangezien de twee hun tijd voortaan zullen verdelen tussen de serie schrijven en het ontwikkelen van andere projecten.

Diensten
- De illegale streamingsdienst Popcorn Time groeit hard in Nederland. Uit cijfers die de dienst deelde met Android Planet blijkt dat de dienst op 1,3 miljoen Nederlandse apparaten is geïnstalleerd. Dagelijks gebruiken bijna 100.000 Nederlanders de dienst en installeren 15.000 nieuwe gebruikers dagelijks de app. "Jullie behoren inmiddels tot de top drie sterkste verkeersbronnen naar Popcorn Time," meldt een anonieme vertegenwoordiger.

Onderzoek
- Het is misschien snel afgelopen met de voorgestelde hashtags in beeld. Een nieuwe studie wijst uit dat slechts achttien procent van de TV kijkers dit met Twitter in de hand doet. Analist David Mercer noemt een marketingtactiek gericht op de social mediadienst dan ook een "grote verspilling". Veruit de grootste groep kijkers, met 33%, zijn de traditionele lineaire kijkers die zonder afleiding kijken. Gevolgd door de "over de top"-ers (26%) die helemaal niet via de TV kijken maar juist online hun series volgen. Het onderzoek is gedaan onder 6.000 consumenten uit de V.S., Duitsland, Engeland, Frankrijk en Italië.
- Stichting KijkOnderzoek en marktonderzoekbureau GfK hebben hun samenwerking verlengd tot en met 2017. Ze zullen metertechnologie in de huishoudens vernieuwen, de panelkwaliteit op peil houden en uitgesteld kijken meten tot 28 dagen na de uitzending, zo meldt Broadcast Magazine.

Zakelijk
- Suzanne Kunzeler is benoemd tot netmanager van NPO 3. Aan Broadcast Magazine vertelt ze: "Ik vind het een uitdaging om na te denken wat je voor kinderen, maar vooral voor jongeren op deze zender kunt bewerkstelligen." Ze benoemt een insteek die nadruk legt op relaties, lifestyle en daten.

Meer op MijnSerie.nl deze week
- Hemlock Grove krijgt een eindplan
- Game of Thrones maakt castwijzigingen in het vijfde seizoen
- Netflix zet wereldwijd in op Gotham
- Joan Rivers, TV legende, overlijdt
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten