Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 24

Week Overzicht 24

Dramaseries! Wat zijn ze toch aangrijpend deze week. Kom je net uit je Orange is the New Black marathon? Heb je de aanval op de muur in Game of Thrones overleefd? Ach man, wie hou ik voor de gek, TV is een en al voetbal deze dagen en eerlijk, na vrijdag, kan ik niemand dat kwalijk nemen. Toch hebben we wat TV nieuws verzameld en het is nog best relevant ook! Dus lees snel het overzicht van MijnSerie, dan ben je weer helemaal up to date en kan je verder met wedstrijden volgen en je Spaanse maten belachelijk maken. #OranjeIsHetNieuweRood



Bekende Gezichten
- Mary Steenburgen (Joan of Arcadia) gaat naar de gevangenis voor het derde seizoen van Orange is the New Black. De deal is bijna rond, zo meldt The Hollywood Reporter. Dascha Polanco, Samira Wiley en Yael Stone zijn allen gepromoveerd voor het derde jaar en hebben nu vaste rollen.
- Raza Jaffrey (Smash) en Michael O’Keefe (Roseanne) gaan terugkerende rollen spelen in het vierde seizoen van Homeland. Jaffrey speelt Aasar Khan, een lieutenant in Pakistaanse dienst en O’Keefe speelt een agent op het Pakistaanse bureau van de CIA.

Wie zegt wat
- Nic Pizzolatto, de wonderman achter True Detective, zegt dat hij niet meer dan drie seizoenen ziet voor de hit. “Ik ben uitgeput, ik schrijf elke aflevering. Ik kan me niet voorstellen dat ik dit meer dan drie jaar zal doen. Elk seizoen creëer ik eigenlijk een gloednieuwe serie,” vertelde de schrijver aan journalisten op het Banff World Media Festival.
- Zender FX zegt alleen gericht te zijn op het herstel van acteur Tracy Morgan (30 Rock), na een groot auto-ongeluk afgelopen zondag. Morgans limousine werd geraakt door een andere auto, wat resulteerde in vele gewonden. Het ongeluk claimde het leven van komediant James “Jimmy Mack” McNair. Morgan heeft bij FX een serie in ontwikkeling die gepland stond voor volgend jaar. “Op het moment dat Tracy hersteld is en beslist dat hij wil weer gaan werken, dan zal zijn serie op hem staan te wachten. Nu zijn onze gedachten en gebeden bij Tracy, de andere slachtoffers van het ongeluk en hun families,” zegt de zender. Het nog naamloze project was besteld voor tien afleveringen en is gepend door de schrijvers van It’s Always Sunny in Philadelphia.

RIP
- De komedie Us & Them zal nooit het daglicht zien, aldus Vulture. FOX' remake van de Britse Gavin and Stacey was in oktober al dood verklaard toen de zender de productie stopte en de contracten van acteurs opzegde. De afleveringen die al wel af zijn zullen echter nooit worden uitgezonden. Us & Them zag Alexis Bledel (Gilmore Girls) en Jason Ritter (Parenthood) in een romantische komedie die eigenlijk halverwege vorig seizoen op de buis moest verschijnen. Grote kans dat Ritter die andere Gilmore Girl weer gaat versieren.

Kijkcijfers
- We zitten dan wellicht in de hoogtijdagen van TV drama, maar de meeste series op de vier grote zenders van de Verenigde Staten zien hun kijkers alsnog slinken, zo meldt Vulture. Slechts zeven van de 75 (!) terugkerende series afgelopen seizoen wisten hun kijkcijfers te laten groeien. Scandal is de onbetwiste winnaar met een groei van 45%. Gevolgd door Supernatural (27%), Chicago Fire (17%), How I Met Your Mother (16%, RIP), Law & Order: SVU (14%), Bob’s Burgers (9%) en Grey’s Anatomy (7%).
- Gelukkig zijn er ook nog andere mijlpalen. Zo is NCIS de best bekeken dramaserie ter wereld. Op het Monte-Carlo Television Festival ontving de serie de International TV Audience Award. In 2013 zagen 57,6 miljoen mensen over de gehele wereld de serie. In Nederland is NCIS elke dinsdag op SBS6 te zien.

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten