Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Nieuws Overzicht week 13

Inhoud

  Elke week verzamelt MijnSerie de nieuwsberichten die nog niet op de site staan en zet ze in een handig overzicht. Naast het nieuws van de dag zijn er nog genoeg ontwikkelingen in TV land. Dus zet je schrap voor een hele lading TV nieuws. Deze week pijnlijk nieuws voor TV bloggers, gebrek aan nieuws over de Gilmore Girls film en goed nieuws voor ene Julie Plec.

  Zet je alarm
  - HBO UK wil heel graag dat niemand gespoiled wordt op twitter. De kabelgigant zendt de Game of Thrones première tegelijkertijd uit met de Verenigde Staten. Om 2 uur ’s nachts. Dit geeft Britse diehard fans de gelegenheid om de serie te kijken zonder ook maar een minuut achter te liggen. Het geeft het publiek ook de kans om voor HBO te kiezen in plaats van illegale downloads de volgende dag. Waarschijnlijk vind HBO dat belangrijker dan het spoilen. Hoe dan ook, het vierde seizoen van Game Of Thrones gaat op 6 april in de V.S. en op 7 april in het V.K. in première.  Doei!
  - De entertainment website Television Without Pity (TWP) stopt per 4 april. Dat heeft eigenaar NBCUniversal besloten. TWP begon ooit als fansite van Dawson’s Creek en groeide uit tot een van de grootste en meest prominente seriewebsites. Het model van de site legde de basis voor vrijwel alle seriesites die nu bestaan, zelfs MijnSerie, door recensies en nieuwsberichten bij te houden van zeer diverse series. De fora werden regelmatig bezocht door de schrijvers van series. Het sarcasme van de site, dat tegen het pessimistische aanleunde doch altijd rechtvaardig was, was de handtekening van de site. De site stopt omdat het geen winst meer maakt. In mei zullen ook de rijke archieven van de website offline gaan.

  Bekende Gezichten
  - Als je nog aan het bijkomen bent van een van de best bewaarde geheimen in TV geschiedenis, ofwel de aflevering van The Good Wife van vorige week, dan is er goed nieuws. Althans, er is een klein lichtpuntje in de duisternis. Matthew Goode heeft vanaf nu een hoofdrol status. Goode werd vorige week voor het eerst geïntroduceerd als de bijdehante openbaar aanklager Finn Polmar. In een serie met zoveel gastrollen als The Good Wife is het opvallend dat juist Goode een vaste rol krijgt. Geruchten gaan al langer dat bijvoorbeeld Matthew J. Fox of Carrie Preston hun haast iconische rollen vaker zullen vervullen. Goode heeft nog geen contract voor het onlangs bevestigde zesde seizoen.
  - Warner Bros TV is niet dom en dus heeft het een uitgebreide deal gesloten met duizendpoot Julie Plec. Als een van de meest succesvolle producenten en schrijvers in de industrie is Plec erg waardevol. Ze heeft op het moment als enige vrouw in Hollywood drie series op de buis. Plec begon als schrijfster bij Kyle XY. Vervolgens begon ze met Kevin Williamson bij The Vampire Diaries. Sinds vorig jaar zijn daar ook de spin-off The Originals en The Tomorrow People bij gekomen. Plecs deal garandeert dat ze ten minste drie jaar exclusief voor WBTV werkt.  - Lauren Graham spreekt over een Gilmore Girls film. De vraag ‘komt er nog een Gilmore Girls film?’ wordt vaak aan de actrice, die zeven jaar Lorelai Gilmore speelde, gesteld. "Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Ik waardeer hoe vaak het gevraagd wordt. Dat personage was zo speciaal - ik vraag me ook af wat er met haar gebeurt! Als de film versie zo goed kan zijn als iedereen wil dat het is dan zou ik haar graag nog een keer spelen". Ofwel, er zijn geen plannen of gesprekken en Graham heeft er geen informatie over. Misschien kunnen fans een kickstarter beginnen?
  - Perrey Reeves gaat naar Covert Affairs. De actrice is voornamelijk bekend als Ari Golds vrouw in Entourage en zal nu in de USA serie te zien zijn. Reeves zal Caitlyn, een topvrouw in een mannenwereldje, spelen. Het vijfde seizoen van Covert Affairs begint deze zomer.

  Zakelijk
  - Entertainment Weekly, Amerika’s wekelijkse TV gids en populaire tijdschrift, zoekt schrijvers. Deze week begint de site met een test versie van De Gemeenschap waar zo’n 20 tot 30 bloggers content kunnen leveren. Uiteindelijk wil het magazine zo’n 1.000 schrijvers hebben die exclusief content leveren. De truc? De schrijvers worden niet betaald. Het is een opvallende en ook verontrustende tactiek van EW om meer content te genereren zonder kosten te maken. In het al competitieve TV blog wereldje is de grens tussen professioneel en amateur schrijven al troebel. Met nog meer concurrentie zullen kleinere sites, zoals de hierboven vernoemde Television Without Pity, het niet lang volhouden.
  Leuk?
  0
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (3)

  avatar_JanWillemK
  30 mrt 2014 19:35 -
  Een Gilmore Girls film.. Leuk idee!
  Reageer
  avatar_JessicaD
  30 mrt 2014 22:02 -
  Zeker, die zou ik ook wel willen zien Dubst3p!
  Reageer
  avatar_JanWillemK
  30 mrt 2014 22:10 -
  Ik heb nog wel ruim 100 afleveringen te kijken maar ik zal ongetwijfeld wel klaar zijn met de serie wanneer de film komt. Tenminste, als de film komt.
  Reageer

  Laatste nieuws

  Hier is een lijst van series die gecanceld zijn of zullen eindigen in het seizoen 2020-2021, dus ongeveer van september 2020 tot september 2021 en die we dus niet terug zullen zien in het seizoen 2021-2022.
  Gisteren, 14:00
  2
  MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
  Gisteren, 13:00
  Ook in de week van 14 tot en met 20 juni hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 24 van 2021.
  Gisteren, 09:00
  Het eerste seizoen van de Canadese medische dramaserie Nurses (2020) is binnenkort te bekijken bij Videoland.
  zondag, 11:00
  Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het vierde seizoen van Le Bureau des Légendes. We geven twee code’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
  zaterdag, 14:00
  De cast voor de Starz-serie Dangerous Liaisons is bekend gemaakt. Onder andere de Nederlandse Carice van Houten (Game of Thrones) vervult een rol in de serie.
  zaterdag, 12:00