Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Actrice Cloris Leachman overleden

De actrice Cloris Leachman is op 94-jarige leeftijd overleden. Ze vervulde vele rollen en won in totaal acht Emmy Awards.

Cloris Leachman overleed afgelopen dinsdag in haar slaap aan een natuurlijke oorzaak. De actrice is 94 jaar geworden, waarvan ze iets meer dan zeventig jaar actief was als actrice. De actrice ontving 22 Emmy nominaties, daarvan won ze er in totaal acht. Ze werd meerdere keren genomineerd voor haar rol als Grandma Ida in Malcolm in the Middle, voor deze rol won ze uiteindelijk twee Emmy's. De laatste Emmy-nominatie ontving ze voor haar rol in Raising Hope.

Leachman kreeg voornamelijk naamsbekendheid door haar rol als Phyllis Lindstrom in The Mary Tyler Moore Show en de spin-off Phyllis. Ook voor haar rol in The Mary Tyler Moore Show werd de actrice meerdere keren genomineerd, uiteindelijk haalde ze één keer het beeldje binnen voor deze rol en één keer een Emmy voor haar hoofdrol in de spin-off.

Verder was de actrice onder andere nog te zien in de series American Gods, The Office, The Facts of Life, The Nutt House, The Twilight Zone en The Twilight Zone (2002), Gunsmoke, Rawhide, The Untouchables, Alfred Hitchcock Presents, 77 Sunset Strip en verscheen ze in tientallen afleveringen van Lassie. Naast haar rollen in series speelde Leachman ook in films. Ze won naast alle Emmy's ook een Oscar voor de film The Last Picture Show uit 1971.


Cloris Leachman
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_DAVE2804
28 jan 2021 15:09 - 28 jan 2021 15:10
Triest, maar mooie leeftijd 94 jaar.

Ook onlangs overleden is trouwens Mira Furlan op 65-jarige leeftijd. Misschien dat de naam niet bij iedereen een belletje doet rinkelen, maar zij is (bij mij althans) vooral bekend als Danielle Rousseau uit Lost. Verder had zij een vaste rol in Babylon 5, dus de sf-fans zullen haar ook vast wel kennen.
Reageer
avatar_BlackBiker
28 jan 2021 17:52 -
Mooie leeftijd, moet ik nog maar zien te halen. R.I.P.

En Mira Furlan ook overleden? Ik ken haar vooral als Delenn, een hoofdrol in Babylon 5. Inderdaad, ik ben een SF fan :-)
Triest. 65 jaar is eigenlijk veel te jong....
Reageer

Laatste nieuws

Mandy Patinkin en Violett Beane zijn gecast voor de Career Opportunities In Murder & Mayhem pilot bij Hulu. Marc Webb is de regisseur.
Vandaag, 12:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Vandaag, 11:03
Drop Dead Diva-fans opgelet. CBS ontwikkelt een reboot van de dramedy met een geslachtswissel in het spel.
Vandaag, 10:00
1
Televisieseries richten zich voornamelijk op het oog, maar wat steeds belangrijker lijkt te worden daarbij is het oor. De muziekkeuze bij series kan van zeer bijzonder tot niet bijzonder worden genoemd.
Gisteren, 14:00
De leukste website van Nederland, MijnSerie.nl, is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.
Gisteren, 12:00
Emily Deschanel is gecast voor Devil in Ohio-serie gebaseerd op suspensethriller van Daria Polatin.
Gisteren, 11:00