Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Anne-Marie Duff gecast in BBC-thrillerserie Reunion over een dove ex-gedetineerde

Anne-Marie Duff gecast in BBC-thrillerserie Reunion over een dove ex-gedetineerde

Actrice Anne-Marie Duff is aan boord gestapt van BBC-thrillerserie Reunion.
De serie gaat over een dove man die vastbesloten is om zijn fouten recht te zetten terwijl hij de waarheid ontrafelt achter de gebeurtenissen die hem in de gevangenis hebben doen belanden.BAFTA-winnares Duff (foto) zal Christine spelen tegenover hoofdrolspeler Matthew Gurney, Eddie Marsan, Lara Peake en Strictly Come Dancing-winnares Rose Ayling-Ellis, die de laatste tijd een aantal rollen heeft bemachtigd.

De vierdelige serie, geschreven door de opkomende dove creatieveling William Mager, is deze week begonnen met filmen in en rond Sheffield in het noorden van Engeland. Het belooft een mijlpaal te worden in het vertellen van verhalen aan iedereen, want de meerderheid van de cast is doof of gebruikt de Britse gebarentaal. Er zijn ook een aantal mogelijkheden voor dove crewleden.

In Reunion belichaamt de onlangs vrijgelaten gevangene Daniel Brennan de strijd van een man die gevangen zit tussen twee werelden, niet in staat om volledig te integreren in de horende wereld en gemeden door zijn beste vrienden en de dovengemeenschap na een gruwelijke misdaad. Te midden van dit isolement is zijn enige betekenisvolle relatie die met zijn vervreemde dochter Carly, met wie hij sinds zijn arrestatie tien jaar geleden geen contact meer heeft gehad.

"Het is zeldzaam om een verhaal te zien waarin het publiek wordt meegenomen op een reis met een heel andere set zintuigen," zei Duff, die in 2023 een BAFTA won voor Bad Sisters van Apple TV+ en genomineerd is voor vier andere. "Het gaat over onze behoefte om elkaars waarheden te erkennen - zowel binnen onze eigen families als daarbuiten."

De serie is geproduceerd door Warp Films, wiens baas Mark Herbert zei: "Reunion getuigt van onze inzet bij Warp Films voor echte representatie en spannende, inclusieve verhalen die weerklank vinden bij alle doelgroepen en tegelijkertijd de stemmen en talenten versterken van een vaak over het hoofd geziene gemeenschap, zowel op als buiten het scherm".

Reunion wordt geregisseerd door Luke Snellin, met Helen Ostler als producent en Siobhan Morgan als geassocieerd producent. Herbert en Gwen Gorst zijn uitvoerende producenten voor Warp, naast serieschrijver Mager, met Rebecca Ferguson en Jo McClellan voor de BBC. BBC Studios zal de serie internationaal distribueren.

Reunion stond op een lijst van twaalf BBC-drama's naast een televisieversie van James Grahams Dear England en het debuutschrijfproject van Aimee Lou Wood.

Duff speelde ook een hoofdrol in de gelimiteerde BBC-dramaserie The Salisbury Poisonings en was te zien in de tiener seks comedyserie Sex Education van Netflix en de fantasieserie His Dark Materials van BBC/HBO.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten