Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Damon Lindelof werkt aan een DC-serie over de Green Lantern

Damon Lindelof werkt aan een DC-serie over de Green Lantern

Chris Mundy, showrunner van Ozark, en comics-auteur Tom King maken ook deel uit van het creatieve team.
Damon Lindelof keert terug naar televisie en naar superhelden. De schrijver-producer, een van de medebedenkers van de baanbrekende avonturenserie Lost die later de baanbrekende graphic novel Watchmen (2019) naar het scherm bracht als een veelgeprezen, Emmy-winnende serie op HBO, maakt deel uit van het creatieve team achter Lanterns, de op DC-stripboeken gebaseerde serie van DC Studios.

15437 The Green Lantern

Lanterns, gebaseerd op de helden uit de Green Lantern-stripboeken, brengt prestigieuze verhalen achter de schermen. Chris Mundy, de showrunner achter de misdaadserie Ozark van Netflix, en Eisner-winnaar en lange tijd DC stripboekenschrijver Tom King maken het creatieve team compleet, maakte DC Studios co-hoofd James Gunn zaterdag bekend op Instagram.

Gunn verwelkomde Lindelof en Mundy in de DC-familie en zei dat het trio een "prachtig" pilot script en bijbel had geschreven, en kondigde aan dat de serie nu "een topteam van schrijvers aan het samenstellen is".

Lanterns is een van de basisseries voor het DC Studios programma van Gunn en Peter Safran. "Dit speelt echt een grote rol in de aanloop naar het hoofdverhaal dat we vertellen in film en televisie," zei Safran in januari 2023 toen hij en Gunn hun eerste DC-plannen onthulden.

Safran beschreef de serie toen ook als True Detective-achtig wat betreft de toon, "meer een op de aarde gebaseerd onderzoeksverhaal."

Het is onduidelijk of dat nog steeds zo is, maar de social media post ging vergezeld van tekeningen van helden Hal Jordan en John Stewart, wat impliceert dat het een serie met twee hoofdpersonen wordt. Het True Detective-gevoel zou ook kunnen komen van Mundy, die als uitvoerend producent en schrijver werkte aan het laatste seizoen van de detective, True Detective: Night Country.

Nadat hij zijn sporen had verdiend met Lost, was Lindelof medebedenker van The Leftovers, het bovennatuurlijke drama op HBO dat de gevolgen onderzocht van het verlies van mensen door een plotselinge en grote verdwijning. De serie liep van 2014 tot 2017.

In 2019 keerde hij terug met Watchmen (2019), dat niet zozeer het iconische stripboek van Alan Moore en Dave Gibbons verfilmde als wel deze als achtergrond gebruikte om heldendom en rassenverhoudingen te onderzoeken, terwijl het ook een licht liet schijnen op het bloedbad van Tulsa in 1921. De serie won 11 Emmy Awards.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

JanWillemK
JanWillemK di 28 mei, 19:46
Die Damon Lindelof weet wel wat hij doet. Lost, Watchmen, The Leftovers, Prometheus.. stuk voor stuk series en/of films die ik zou aanraden.
Log in om een reactie achter te laten