Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Claire Danes gecast in Netflix-serie The Beast In Me

Claire Danes gecast in Netflix-serie The Beast In Me

Netflix heeft groen licht gegeven aan The Beast In Me, een gelimiteerde serie met Claire Danes als hoofdrolspeelster en uitvoerend producent.
In The Beast In Me heeft de veelgeprezen schrijfster Aggie Wiggs (Danes) zich sinds de tragische dood van haar zoontje teruggetrokken uit het openbare leven en is ze niet meer in staat om te schrijven. Maar ze vindt een onwaarschijnlijk onderwerp voor een nieuw boek wanneer het huis naast haar wordt gekocht door Nile Sheldon, een beroemde en formidabele vastgoedmagnaat die ooit de hoofdverdachte was in de verdwijning van zijn vrouw.

Aggie is geschokt en gefascineerd door deze man en gaat dwangmatig op zoek naar de waarheid. Ze jaagt op zijn demonen terwijl ze haar eigen demonen ontvlucht in een kat-en-muisspel dat wel eens dodelijk zou kunnen aflopen.Naast Danes (foto) wordt het mysterieuze thrillerproject, gecreëerd, geschreven en geproduceerd door Gabe Rotter, geproduceerd door Jodie Foster, Conan O'Brien via Conaco en Homeland mede-bedenker/uitvoerend producent Howard Gordon die zal dienen als showrunner, een hereniging met de veelgeprezen hoofdrolspeelster/uitvoerend producent Danes.

20th Television is de studio. Gordon heeft niet langer een deal met Sony Pictures TV, wat zijn betrokkenheid verklaart.

De verrassende mix van grote namen die aan de serie verbonden zijn, weerspiegelt de lange, kronkelige weg naar het scherm - een indicatie van hoe moeilijk het vaak is om een serie gemaakt te krijgen - waar we zo op in zullen gaan. Het verhaal kan aspirant-schrijvers ook inspireren om niet op te geven.

Uitvoerend producent van de serie zijn bedenker Rotter, showrunner Gordon, O'Brien, Jeff Ross en David Kissinger voor Conaco; Foster en Daniel Pearle.

De oorsprong van The Beast In Me ligt zes, zeven jaar geleden, toen Rotter, die werkte aan zowel de originele The X Files als de heropleving daarvan, zijn eerste script schreef met een mannelijke hoofdpersoon. Nadat het script geen interesse genereerde, stelde Rotter's team voor om het hoofdpersonage om te wisselen van geslacht en herschreef hij het project met Aggie als de nieuwe hoofdrolspeelster.

De markt was nog steeds lauw, dus belde Rotter's manager, Larry Shuman, Conaco President Kissinger die hij al kende sinds de dagen dat Kissinger uitvoerend producent was voor House M.D., gemaakt door Shuman's vaste klant David Shore.

Conaco was gebouwd rond het merk O'Brien en zat stevig in de comedyserie-business, maar het bedrijf wilde uitbreiden naar drama en Kissinger stemde erin toe om het script te lezen. Hij vond het geweldig, deelde het met de rest van de Conaco partners, O'Brien en Ross, en het bedrijf, dat net meerdere deals met Warner Bros. TV achter de rug had en geen banden met een studio had, stapte aan boord.

Kissinger gaf op zijn beurt het script door aan zijn studievriendin Foster, die hij voor ogen had als mogelijke hoofdrolspeelster van Aggie, als regisseur en als uitvoerend producent. Foster engageerde zich en na verschillende ontmoetingen met Rotter en een reeks notities over een periode van acht maanden, kwam ze aan boord om te regisseren en te produceren, maar niet de hoofdrol te spelen.

Foster stelde Danes voor en stuurde haar het script. De Emmy-winnende Homeland-actrice reageerde en tekende mee. Via haar producerende deal met Homeland-studio Fox21, belandde The Beast In Me daar meer dan vier jaar geleden voor ontwikkeling. Het migreerde vervolgens naar 20th Television na de fusie van de twee merken.

Het project werd opgezet bij Netflix en ging door schrijverskamers en meerdere incarnaties, waarbij de antagonist van identiteit veranderde. De zender ging uiteindelijk terug naar een versie van het oorspronkelijke idee dat Foster en Danes erbij betrok, waarbij hoofd drama Jimmy Howe het project gedurende het lange proces verdedigde.

The Beast In Me kreeg een groen knipperlicht dat vast werd toen Gordon showrunner werd. Hij bracht op zijn beurt Pearle mee, co-showrunner met Gordon van seizoen twee van de Fox-serie Accused (US).

Gordon en Alex Gansa's algemene deal bij Sony Pictures TV was afgelopen en werd niet verlengd, dus Gordon was een vrije agent. In zijn terugkeer naar zijn oude studio, 20th Television, is hij gecontracteerd voor deze serie. Er zit geen totaalcontract achter. Foster regisseert niet langer vanwege haar schema, maar blijft uitvoerend producent.

Dit is pas de tweede 20th Fox-serie voor Netflix naast de Kristen Bell-comedyserie van Steve Levitan en het eerste drama sinds de studio vijf jaar geleden werd overgenomen door Disney.

Danes speelde onlangs in FX's gelimiteerde serie Fleishman is in Trouble, waarvoor ze werd genomineerd voor een Emmy Award, Golden Globe en Critics' Choice Award. Tot haar andere recente projecten behoren de hoofdrollen in Full Circle (2023) van Steven Soderbergh van HBO Max en The Essex Serpent van Apple TV+.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten