Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Netflix geeft groen licht voor twee docu-series over The Boston Red Sox

Netflix geeft groen licht voor twee docu-series over The Boston Red Sox

Netflix is klaar om een balletje te slaan met Major League Baseball.
Voor de eerste keer zal de streamer een Major League Baseball-team volgen - in dit geval de Boston Red Sox - gedurende een volledig seizoen. Netflix zegt dat het ongekende toegang krijgt tot spelers, coaches en leidinggevenden tijdens het seizoen 2024 voor een docu-serie die in 2025 zal debuteren.Een tweede project met de Red Sox is in de maak en zal naar verwachting later dit jaar op Netflix verschijnen. Deze documentaire, nog zonder titel, zal terugblikken op het historische seizoen 2004 van de Red Sox, dat een hoogtepunt bereikte met een van de grootste comebacks in de sportgeschiedenis en de eerste World Series-titel van de franchise in 86 jaar.

De serie zal nieuwe, exclusieve interviews bevatten met belangrijke spelers en figuren van het team dat een van de langste vloeken in het honkbal doorbrak: de franchise heeft nu meer World Series (vier) gewonnen in de laatste twintig jaar dan welke club dan ook in MLB.

"Onze fans vinden het geweldig dat onze sportseries zich richten op het drama van de sport en niets was dramatischer dan het seizoen 2004 van de Red Sox, vooral omdat ze getuige waren van hun comeback vanaf de tribunes tijdens Game 7 tegen de Yankees," zegt Gabe Spitzer, Vice President, Nonfiction Sports, Netflix. "We zijn verheugd om samen te werken met deze iconische franchise om de 20e verjaardag van de grootste comeback op sportgebied ooit te vieren, terwijl we ook uitkijken naar de toekomst van het team met toegang tot hun 2024 campagne."

"De samenwerking tussen MLB, Netflix en de Red Sox zal een aanzienlijke impact hebben op de groei van het honkbalspel," zei Red Sox-voorzitter Tom Werner. "Het bereik van Netflix is groot en deze docu-series zijn ambitieus. De ene zal een van de meest magische verhalen herbeleven die deze franchise voor altijd heeft veranderd, en de andere is echt een baanbrekende onderneming die een kijkje zal geven in het leven en de persoonlijkheden van de Red Sox spelers van vandaag."

De eerste docu die de ploeg dit jaar volgt wordt geproduceerd en geregisseerd door Greg Whiteley van One Potato Productions (Cheer (2020), Last Chance U, Wrestlers). Andere uitvoerend producenten zijn Andrew Fried en Dane Lillegard van Boardwalk Pictures (Cheer (2020), Chef's Table, Race: Bubba Wallace).

De docu over het seizoen 2004 wordt ge├źnsceneerd door Nick Barnicle, Colin Barnicle, John Skipper, Deirdre Fenton, Howard Bryant, Melody Shaffir, Nick Davis en Nick Trotta. De regie is in handen van Colin Barnicle en de productie is in handen van Meadowlark Media.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten