Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Showtime, aflevering 43

"It's Showtime everybody. Showtime"

The Originals

Oké, je bent dus 1000 plus jaar oud, je bent zogenaamd origineel en je kan niet dood. Een leuk gegeven, moeten de makers hebben gedacht. Dat is ook zo, maar wanneer gaan de makers beseffen dat iets wat niet dood kan na drie seizoenen niet meer houdbaar is? The Originals begonnen hun carrière bij The Vampire Diaries, waarvan vrijdag 10 maart de allerlaatste aflevering is uitgezonden, en hebben sinds 2013 een eigen serie. Wat een enorm voordeel is van The Originals, is dat de acteurs/karakters allemaal een stuk volwassener zijn. Daardoor is het prettiger om naar te kijken.

En origineel is het allang niet meer. Iedereen, ja iedereen staan The Originals naar het leven, maar een Original kan niet dood. Tenminste, niet als je geen witte eiken staak hebt van de originele eerste witte eikenboom. Ben je er nog? Juist, je kan dus niet dood. Wat doe je als vijand dan? Dan verzin je allerlei plannetjes die allemaal op niets uitlopen, want ze kunnen niet dood en kennen elk trucje uit het boek, omdat ze al meer dan 1000 jaar leven, en zijn slimmer dan menig heks, vampier, weerwolf en ander duivelsgebroed.

Maar The Originals is wel leuk, vooral door Elijah (zucht) blijft The Originals, tot nu toe, nog licht houdbaar. Maar de houdbaarheidsdatum komt met rasse schreden dichterbij. Misschien wordt het tijd om The Originals, net als The Vampire Diaries, ook naar de eeuwige jachtvelden van gecancelde series te sturen. Want hoeveel vijanden en manieren om die te slim af te zijn, te doden of gewoon lastig te vallen, wil je nog gaan verzinnen? Laten we hopen dat de makers met het vierde seizoen het licht zien en er een mooi einde aan breien.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

De plaat van de week is Amatorski - Come Home

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet,

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten