Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, aflevering 39

Showtime, aflevering 39

"It's Showtime everybody. Showtime"

Bates Motel

Op maandag 20 februari gaan voor de laatste keer de deuren open van het motel met één van de meest gestoorde seriemoordenaars op de televisie. Bates Motel zal tot een conclusie komen in het vijfde seizoen bij A&E. Bates Motel is niet zomaar een motel, het is de werk- en woonplaats van Norma & Norman Bates, die vooral bekend zijn geworden door Alfred Hitchcock’s Psycho uit de jaren 60.

In deze bloedstollende thriller/horror film zit één van de meest beroemde, nagebootste en besproken douchescènes ooit. En zoals het zich nu laat aanzien zal deze scène terugkomen in Bates Motel. Omdat Rhianna in zal checken als Marion Crane. Maar eigenlijk gaan Bates Motel om Norma en haar zoon Norman. Waarbij Norman de jongere versie is van Anthony Perkins, perfect gespeeld door Freddy Highmore. Norma zijn moeder wordt briljant vertolkt door Vera Farmiga.

Als Norman “Yes Mother” zegt lopen de rillingen over mijn lijf. De paar laatste afleveringen van het vierde seizoen waren kleine meesterwerkjes waar Hitchcock best wel trots op zou zijn geweest, denk ik. De suspense waar hij zo om geroemd is, was heel duidelijk aanwezig. En als ik nu kijk naar de posters van het laatste vijfde seizoen denk ik dat ons nog wat te wachten staat.

Of Riri haar rol van Marion Crane, toen gespeeld door Janet Leigh, waar kan maken is de vraag. Maar ik ben er van overtuigd dat de Norma & Norman show ons niet zal teleurstellen. Op 24 april na tien afleveringen zullen we weten of en hoe de deuren van Bates Motel voorgoed gesloten gaan worden.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

De plaat van de week is Gary Jules – Mad World

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet,

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten